GNK Dinamo Zagreb izdvojena tema

poruka: 4.759
|
čitano: 999.453
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
GNK Dinamo Zagreb

Jedna slabija sezona, gdje si opet bio do zadnjeg kola blizu osvajanja, nije velika drama. Bilo bi mi draže da je Dinamo ponekad drugi, a da sva tri kluba igraju Europu, nego da Dinamo godinama gazi i dominira, a u Europi je rupa za napucavanje kao što je to donedavno bio slučaj.

Da se nadovežem na tekmu jučer. Opet je Dinamo uz bolju igru propustio utrpati 2-3 komada i pospremiti utakmicu. Nedopustivo je da u ovakvim utakmicama strepiš do kraja i da ti jedan slučajni gol može zajebati plasman - da je Varaždin izjednačio Dinamo bi bio treći. Isto kao što je primio gol od Lokosa prošlo kolo, a sad se ispostavilo da je taj gol Dinama koštao titule.

Sad se okrenuti preslagivanju ekipe. Ako ništa drugo, ove rotacije trenera su pokazale da u njima nije problem. I dalje sam mišljenja da bi Jakir i Bjelica izvukli koji bod više s ovom ekipom nego što je to Cannavaro napravio, no to je nebitno. Srž ekipe je zrela za remont. U svakoj liniji imaš stožernog igrača koji je "odradio" svoje u ovom klubu i treba dovesti ili promovirati mlađe i potentnije igrače oko kojih će se graditi nova ekipa. Koliko god ih volio i kolike su god veličine bili KTC, Rile, Mišić, Ademi i Bruno su kao nositelji i senatori već neko vrijeme u padu i obzirom na godine neće ići na bolje. Neki se mogu zadržati, a izglednije je da barem 4/5 produže dalje. 

Ako uzmemo da je Sučić već otišao, a Baturina pred transferom, preostaje Stojković kao prvi među ostalima, zajedno sa Pjacom, RPG-om i Galešićem kao baza na kojoj treba graditi. Uz pojačanja koja su najavljena (Ljubičić, Soldo, Mudražija) i ostanak Mišića vezni red je više manje definiran. Obrana je možda i najslabija točka ove sezone i tu bi najprije trebalo vidjeti kakav je status Nevistića. Treba li na njemu graditi idućih par sezona ili promovirati Čavlinu. Ozlijeda Torrentea je velika šteta jer bi sa Galešićem tvorio dobar stoperski par, tako da mi se čini da je tu potrebno još barem jedno pojačanje. Na bekovskim pozicijama trenutno isto fali opcija, Rile se oprostio, Franjić se vraća s posudbe, tako da je jedino RPG siguran. Mikića nismo uigrali, a ostalo sve je krpanje. Od pojačanja možda Valinčić iz Istre.

Druga velika tema je napad i pitanje prvog napadača i desnog krila. Jučer smo opet vidjeli da Kule "nije taj" za rješavati ovakve "male" utakmice. Odlična rezervna opcija, trudi se i puno radi, ali učinak u ključnim trenucima izostaje. Kanga nije puno pokazao, imao je i nešto nesreće, i treba mu dati jedne poštene pripreme pa vidjeti što s njim. Osim Pjace, kao prvo lijevo krilo i Hoxhe kao rezervne opcije, ostali nisu zadovoljili pa očekujem neku prinovu do početka sljedeće sezone. Hoće li to biti netko iz lige (Jagušić, Janković, Mitrović) ili netko izvana ostaje za vidjeti.

I naravno tu je pitanje trenera. Svakako se zahvaliti Perkoviću što je uskočio kad je bilo najteže, ali vrijeme je za nove ideje. Spominjao se Kovačević iz Belupa, no sad s malim odmakom i padom forme Slavena pitanje je je li on pravi. Šteta što je potrošen Jakir, mislim da bi ona bio odlična osoba za remont ekipe, no što je tu je. 

16 godina
GNK Dinamo Zagreb

Da je to sezona kao 2016/2017. onda nema drame jer te neko nadigrao.

No ovo nije slabija nego katastrofalna sezona za nekog kao Dinamo u HNL. Dinamo ne smije slaviti niti opravdavat niti jedan poraz ("dobrom igrom") u HNL.

Porazi su normalni, ne biti prvak je normalno. Al to odmah treba paliti alarme ako hoćeš zadržati razinu.

Dinamo se sve više muči u HNL. U poluriješenim tekmama je izgubio respekt protivnika (pogotovo to boli na Maksimiru). Protivnici se ne boje nego igraju do kraja. Kad se gube takve stvari koje na prvu izgledaju kao sitnice sve se počne raspadat kao kula od karata.Takve sitnice su nas držale iznad ostalih.

Po ovome bi mogao zaključit da Boban to shvaća i da će se taj mentalitet koji se nekako pogubio zadnje dvije godine vratiti.

https://www.index.hr/sport/clanak/pise-se-da-je-bijesni-boban-otisao-s-maksimira-usred-utakmice-evo-sto-se-dogodilo/2674401.aspx?index_ref=naslovnica_sport_ostalo_d_0

10 godina
Re: GNK Dinamo Zagreb
Ja mislim da ce Dinamo biti daleko lošiji iduce sezone... Odlaze najbolji igrači, adekvatne zamjene nama. Ako smo ovako igrali s Baturinom i Sucicem, kako cemo tek igrati bez njih.
Petković ce opet pola sezone provesti ozlijeđen a najplaceniji je. Kulenović nije za Dinamo. Kanga i ostali ostaju u Dinamu, i ne vjerujem da ce Dinamo puno potrošiti na transfere.
A i ne vidim nikog u momcadi tko bi se u budućnosti mogao prodati za 20M eura.
Dinamo ce poceti igrati kad se riješe Petkovica i Mišića. Trebamo igrati brzi moderni nogomet, a ne gnjaviti loptu i pustiti da obrana postavi bunker.
17 godina
Gogy7 kaže...
Ja mislim da ce Dinamo biti daleko lošiji iduce sezone... Odlaze najbolji igrači, adekvatne zamjene nama. Ako smo ovako igrali s Baturinom i Sucicem, kako cemo tek igrati bez njih.
Petković ce opet pola sezone provesti ozlijeđen a najplaceniji je. Kulenović nije za Dinamo. Kanga i ostali ostaju u Dinamu, i ne vjerujem da ce Dinamo puno potrošiti na transfere.
A i ne vidim nikog u momcadi tko bi se u budućnosti mogao prodati za 20M eura.
Dinamo ce poceti igrati kad se riješe Petkovica i Mišića. Trebamo igrati brzi moderni nogomet, a ne gnjaviti loptu i pustiti da obrana postavi bunker.

Problem sustava koji se oslanja na 1 ili 2 najbolja igrača je što se dogodi kad ti te dvije karike oslabe ili puknu. Petko je konstantno ozlijeđen, a Mišić je uz ozlijede fizički malo pao i više ne može držati nivo igre na kojeg se Dinamo oslanjao. Direktne zamjene za njih nema, što ostavlja samo jedno rješenje - promjena sustava. 

Ne mislim da će Dinamo biti bitno lošiji iduće sezone. Uzmi u obzir koliko brzo je Sučić eksplodirao (kao i Stojković nedavno), prije sezonu i pol je bio igrač rotacije. Tko će iskočiti u idućem periodu ostaje za vidjeti. A tu su još i pojačanja koja treba pridodati. S druge strane, mislim da će i Rijeka i Hajduk imati jednako ako ne i više problema sa slaganjem momčadi, a već smo vidjeli koliko se i oni muče s ovim kadrom kojeg imaju te uz to imaju dosta manji budžet.

14 godina
GNK Dinamo Zagreb

Loša sportska politika, velike nesreće sa ozljedama i opet smo skoro uzeli naslov.
Franjić je na posudbi i ne znam da li se vraća. A i nije prirodni lijevi bek, već samo solidno krpa tu poziciju.
Torrentea nema do kraja godine i tko zna kada će doći ponovo u formu
Odlazi Sučić, a možda i Baturina.
Petković je veliki upitnik. Da li može odraditi sezonu, a da se opet ne ozljedi na duži rok?
Nemamo desno krilo. Da li Lisica može biti pojačanje ili samo prinova?
Tko će biti trener?
Jako puno pozicija koje treba popuniti.
Nadam se da Boban ima odgovore na sva pitanja.

3 godine
C64 kaže...

Tko će biti trener?

Što fali Perkoviću ?

Zadnjih pet utakmica četiri pobjede i jedna neriješena.

Kao da će Mario Kovačević (za koga se piše u medijima da 100% ide u Dinamo, a nitko to ne opovrgava) činiti čuda, ili je bolji trener od Perkovića ?!

Što je , po čemu ?! Ima veći IQ, veći broj tenisica nosi, veću košulju, ne kontam.

合気道 五段
6 godina
GNK Dinamo Zagreb

ali zamislite razinu nesposobnosti ljudi koji su odlučivali u Dinamu ove godine.

Igraš igricu u kojoj dobiješ 5x više resursa od protivnika i uspiješ izgubiti.

Čak dobiješ i joker kartu da možeš uzeti jednog igrača protivniku na pol sezone  

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:02 (BugLove).
12 godina
Zaporožac kaže...
C64 kaže...

Tko će biti trener?

Što fali Perkoviću ?

Kao da će Mario Kovačević (za koga se piše u medijima da 100% ide u Dinamo, a nitko to ne opovrgava) činiti čuda, ili je bolji trener od Perkovića ?!

Što je , po čemu ?! Ima veći IQ, veći broj tenisica nosi, veću košulju, ne kontam.

Čovjek je preporodio dva kluba i doveo ih od ruba druge lige do borbe za europu.

Šta je Perković napravio i koji su njegovi uspijesi u seniorskom nogometu? 

Da se razumijemo ja isto smatram da Kovačević nije trener za Dinamo, nije isto trenirati ekipe gdje se od tebe očekuje da samo ostaneš u 1. HNL i ekipu od koje se očekuje da dobije svaku utakmicu u HNL-u i barem uđe u LP ili odigra nešto zapaženije u EL/KL.

Ali uspoređivati ga sa Perkovićem nema smisla, ako znog ničeg drugog onda zbog staža kao trener seniorske momčadi.

Ja i dalje tvrdim da im je najveća greška što su otjerali Bjelicu, on bi do sada već odstranio problematične i nedovoljno kvalitetne igrače, priključio par mladih i imal uži izbor pojačanja za pozicije koje treba pojačati, ovako se tek čeka novi trener i sav taj posao a nova sezona brzo krene pogotovo ako se budu igrala pretkola KL umjesto direktne kvalifikacije za EL.

11 godina
ibme74 kaže...
Zaporožac kaže...
C64 kaže...

Tko će biti trener?

Što fali Perkoviću ?

Čovjek je preporodio dva kluba i doveo ih od ruba druge lige do borbe za europu.

Da se razumijemo ja isto smatram da Kovačević nije trener za Dinamo, nije isto trenirati ekipe gdje se od tebe očekuje da samo ostaneš u 1. HNL i ekipu od koje se očekuje da dobije svaku utakmicu u HNL-u i barem uđe u LP ili odigra nešto zapaženije u EL/KL.

Ali uspoređivati ga sa Perkovićem nema smisla, ako znog ničeg drugog onda zbog staža kao trener seniorske momčadi.

Ja i dalje tvrdim da im je najveća greška što su otjerali Bjelicu, on bi do sada već odstranio problematične i nedovoljno kvalitetne igrače, priključio par mladih i imal uži izbor pojačanja za pozicije koje treba pojačati, ovako se tek čeka novi trener i sav taj posao a nova sezona brzo krene pogotovo ako se budu igrala pretkola KL umjesto direktne kvalifikacije za EL.

Istina i dalje mi je nejasna odluka da se Bjelica zamjeni sa Cannavarom. Sad uopce nema smisla opet ga dovoditi ali iskreno ne vidim ni jednog trenera na trzistu da je bolji od njega a da bi dosao u Dinamo

9 godina
The_K kaže...
ibme74 kaže...
Zaporožac kaže...
C64 kaže...

Tko će biti trener?

Što fali Perkoviću ?

Istina i dalje mi je nejasna odluka da se Bjelica zamjeni sa Cannavarom. Sad uopce nema smisla opet ga dovoditi ali iskreno ne vidim ni jednog trenera na trzistu da je bolji od njega a da bi dosao u Dinamo

Nije ga ni imalo smisla dovoditi drugi put.

nikad ti povratnici nisu bili uspješni, sto se pokazalo i u njegovom slucaju

12 godina
sporttest kaže...
The_K kaže...
ibme74 kaže...
Zaporožac kaže...
C64 kaže...

Tko će biti trener?

Što fali Perkoviću ?

Kako nije? U LP je Dinamo izgledao odlično, pod njegovim vodstvom ga niko nije nadigrao, čak i sa Dortmundom je to bilo po igri tu negdje iako rezultat nebi tako sugerirao a pogotovo ej impresivno kad uzmeš u obzir da je Dinamo tu utakmicu igrao skoro bez svih važnih igrača (nije bilo Petkovića, Mišića, Sučića, Nevistića, Ademija).

U HNL je očito bio drugi problem jer tamo Dinamo nije dobro funkcionirao ove sezone pod 4 (slovima: četiri) različita trenera. Bjelica da je odradio pripreme on bi odstranio probleme i sigurno podigao ekipu značajno za proljetni dio, eto upravo onaj Mmaee koji je bio propuh u obrani tokom dosta utakmica u proljetnom djelu i koji je direktno skrivio neke golove uopće nebi bio u kadru jer ga je Bjelica već ranio prekrižio. Očito je on bio glavni razlog što su Bjelka najurili jer ga je Cannavaro ekspresno vratio po dolasku (zapovjed sa vrha?). 
Možda nebi bio mandat uspješan kao prvi ali bi definitivno stanje u ekipi bilo bolje nego pod Cannavarom i siguran sam da bi imali pokoji bod više nego su ga ovako imali. Možeš ga voljet ili mrziti, možeš volit ili mrzit njegov stil nogometa ali Bjelko zna igrat na rezultat.

17 godina
ibme74 kaže...
sporttest kaže...
The_K kaže...
ibme74 kaže...
Zaporožac kaže...
C64 kaže...

Tko će biti trener?

Što fali Perkoviću ?

Kako nije? U LP je Dinamo izgledao odlično, pod njegovim vodstvom ga niko nije nadigrao, čak i sa Dortmundom je to bilo po igri tu negdje iako rezultat nebi tako sugerirao a pogotovo ej impresivno kad uzmeš u obzir da je Dinamo tu utakmicu igrao skoro bez svih važnih igrača (nije bilo Petkovića, Mišića, Sučića, Nevistića, Ademija).

U HNL je očito bio drugi problem jer tamo Dinamo nije dobro funkcionirao ove sezone pod 4 (slovima: četiri) različita trenera. Bjelica da je odradio pripreme on bi odstranio probleme i sigurno podigao ekipu značajno za proljetni dio, eto upravo onaj Mmaee koji je bio propuh u obrani tokom dosta utakmica u proljetnom djelu i koji je direktno skrivio neke golove uopće nebi bio u kadru jer ga je Bjelica već ranio prekrižio. Očito je on bio glavni razlog što su Bjelka najurili jer ga je Cannavaro ekspresno vratio po dolasku (zapovjed sa vrha?). 
Možda nebi bio mandat uspješan kao prvi ali bi definitivno stanje u ekipi bilo bolje nego pod Cannavarom i siguran sam da bi imali pokoji bod više nego su ga ovako imali. Možeš ga voljet ili mrziti, možeš volit ili mrzit njegov stil nogometa ali Bjelko zna igrat na rezultat.

Upravo to, Bjelica nije dobio pravu priliku. Došao je 26.9. otišao 29.12., dakle 3 mjeseca. U ta tri mjeseca imao je velikih problema s ozlijedama, a opet je uspio odigrati i više nego solidno u Europi, dok je u HNL-u imao 3 poraza. Zašto mu se nije dao još taj zimski prijelazni rok, pa onda pravit račun nije mi jasno. Tj, jasno je. Marić je imao Cannavara kao svog prvog picka još i prije Bjelice, i pošto poto ga je htio instalirati. 

11 godina
Bichanich kaže...
ibme74 kaže...
sporttest kaže...
The_K kaže...
ibme74 kaže...
Zaporožac kaže...
C64 kaže...

Tko će biti trener?

Što fali Perkoviću ?

Upravo to, Bjelica nije dobio pravu priliku. Došao je 26.9. otišao 29.12., dakle 3 mjeseca. U ta tri mjeseca imao je velikih problema s ozlijedama, a opet je uspio odigrati i više nego solidno u Europi, dok je u HNL-u imao 3 poraza. Zašto mu se nije dao još taj zimski prijelazni rok, pa onda pravit račun nije mi jasno. Tj, jasno je. Marić je imao Cannavara kao svog prvog picka još i prije Bjelice, i pošto poto ga je htio instalirati. 

Uglavnom jako glupa odluka uzeti Bjelicu kao privremenog trenera i na taj nacin ga bezveze potrositi bolje da su ostavili Jakirovića do zime ili promovirali Perkovića kao privremenog trenera do zime. 

11 godina
GNK Dinamo Zagreb

Ma, Dinamo je postao smijurija od kluba. Sada će otići svi igrači koji vrijede, te će dovesti neadekvatne zamjerne. Jedno su želje, drugo su mogućnosti.

Prije dolaska ZB u Dinamo, Zeko je bio vođa ulica, a sada je to boban. Ne mora vam pisati kaj mislim o tom liku, al klub sada ulazi u začarni krug velikih najava, a malih realizacija.

Ako pogledamo sadašnji Dinamo i onaj prije 5 godina, to su razlike nebo i zemlja.

Sada čitam po portalima da idu nekakvi izbori do kraja godine? Koji crni izbori? Kakvi su to izbori kada smiju glasati samo oni koji se sviđaju otmičarima i sheratonovcima od Dinama. Opet će naći neke naivne budale koji će glumiti oporbu, a ulica će biti glavna.

Izbori se održavaju samo jedan dan na jednom mjestu. 

Mediji peglaju image i profil novoga Dinama, te pogotovo Bobana. Kako je to rekao Toni Kukoč nogometaš za svoje, to vrijedi i za Dinamo.

Drugi osvaju titule, a Dinamo će članove. Ako i to. 

Jedva čekam velike najave demokrata, proljećara iz Dinama. U 5 godina, toliko evropa, toliko titula....nekada nije bilo tak'. Ako je Tatta rekao 10 slijedećih godina šampioni, onda je to tak' i bilo.

dzg
16 godina
PzKpfw kaže...

1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7

Što se točno desilo s tobom između 2016. i 2017. godine?
Znam da je privatna stvar , ali dostupnost lijekova i djelotvornost istih u današnjem svijetu je zapanjujuća , a često i "pomoreju"

Živeli!

Poruka je uređivana zadnji put danas u 14:31 (matekws).
14 godina

Jednostavno, licemjer i beskičmenjak, okreće se kako vjetar puše ali internet pamti.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
12 godina
GNK Dinamo Zagreb

Eto i Dinamo je nesto dobio s Rijekinim osvajanjem kupa.

Idu direkt u EL a Rijeka ima jako dobre sanse da igra u europi jer samo prolaskom jednog pretkola LP imat ce KL u dzepu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice