Jedna slabija sezona, gdje si opet bio do zadnjeg kola blizu osvajanja, nije velika drama. Bilo bi mi draže da je Dinamo ponekad drugi, a da sva tri kluba igraju Europu, nego da Dinamo godinama gazi i dominira, a u Europi je rupa za napucavanje kao što je to donedavno bio slučaj.
Da se nadovežem na tekmu jučer. Opet je Dinamo uz bolju igru propustio utrpati 2-3 komada i pospremiti utakmicu. Nedopustivo je da u ovakvim utakmicama strepiš do kraja i da ti jedan slučajni gol može zajebati plasman - da je Varaždin izjednačio Dinamo bi bio treći. Isto kao što je primio gol od Lokosa prošlo kolo, a sad se ispostavilo da je taj gol Dinama koštao titule.
Sad se okrenuti preslagivanju ekipe. Ako ništa drugo, ove rotacije trenera su pokazale da u njima nije problem. I dalje sam mišljenja da bi Jakir i Bjelica izvukli koji bod više s ovom ekipom nego što je to Cannavaro napravio, no to je nebitno. Srž ekipe je zrela za remont. U svakoj liniji imaš stožernog igrača koji je "odradio" svoje u ovom klubu i treba dovesti ili promovirati mlađe i potentnije igrače oko kojih će se graditi nova ekipa. Koliko god ih volio i kolike su god veličine bili KTC, Rile, Mišić, Ademi i Bruno su kao nositelji i senatori već neko vrijeme u padu i obzirom na godine neće ići na bolje. Neki se mogu zadržati, a izglednije je da barem 4/5 produže dalje.
Ako uzmemo da je Sučić već otišao, a Baturina pred transferom, preostaje Stojković kao prvi među ostalima, zajedno sa Pjacom, RPG-om i Galešićem kao baza na kojoj treba graditi. Uz pojačanja koja su najavljena (Ljubičić, Soldo, Mudražija) i ostanak Mišića vezni red je više manje definiran. Obrana je možda i najslabija točka ove sezone i tu bi najprije trebalo vidjeti kakav je status Nevistića. Treba li na njemu graditi idućih par sezona ili promovirati Čavlinu. Ozlijeda Torrentea je velika šteta jer bi sa Galešićem tvorio dobar stoperski par, tako da mi se čini da je tu potrebno još barem jedno pojačanje. Na bekovskim pozicijama trenutno isto fali opcija, Rile se oprostio, Franjić se vraća s posudbe, tako da je jedino RPG siguran. Mikića nismo uigrali, a ostalo sve je krpanje. Od pojačanja možda Valinčić iz Istre.
Druga velika tema je napad i pitanje prvog napadača i desnog krila. Jučer smo opet vidjeli da Kule "nije taj" za rješavati ovakve "male" utakmice. Odlična rezervna opcija, trudi se i puno radi, ali učinak u ključnim trenucima izostaje. Kanga nije puno pokazao, imao je i nešto nesreće, i treba mu dati jedne poštene pripreme pa vidjeti što s njim. Osim Pjace, kao prvo lijevo krilo i Hoxhe kao rezervne opcije, ostali nisu zadovoljili pa očekujem neku prinovu do početka sljedeće sezone. Hoće li to biti netko iz lige (Jagušić, Janković, Mitrović) ili netko izvana ostaje za vidjeti.
I naravno tu je pitanje trenera. Svakako se zahvaliti Perkoviću što je uskočio kad je bilo najteže, ali vrijeme je za nove ideje. Spominjao se Kovačević iz Belupa, no sad s malim odmakom i padom forme Slavena pitanje je je li on pravi. Šteta što je potrošen Jakir, mislim da bi ona bio odlična osoba za remont ekipe, no što je tu je.