Bjelicu nije trebalo dirati. Trebao je ostati do ljeta, dat mu prijelazni rok i zimske pripreme.
A Cannavaro... to što je radio na nama nepoznatom terenu ne mora značiti da je loš. Zoran Mamić je učio u saudijskoj ligi pa je Dinamo pod njime igrao najbolji nogomet.
GNK Dinamo Zagreb
- poruka: 4.487
- |
- čitano: 879.839
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Bjelicu nije trebalo dirati. Trebao je ostati do ljeta, dat mu prijelazni rok i zimske pripreme.
A Cannavaro... to što je radio na nama nepoznatom terenu ne mora značiti da je loš. Zoran Mamić je učio u saudijskoj ligi pa je Dinamo pod njime igrao najbolji nogomet.
Ma kakav Zoki, on je ubirao plodove koje su drugi sadili prije nego je utekao preko grane.
Vidjeli smo u bivsim mandatima njegove rezultate u europi.
Ma kakav Zoki, on je ubirao plodove koje su drugi sadili prije nego je utekao preko grane.
Vidjeli smo u bivsim mandatima njegove rezultate u europi.
Upravo sam to i rekao. Zoki 2016 i Zoko 2021 su dva različita svijeta. Očito je puno naučio vodeći ekipe iz zemalja nogometnog "trećeg svijeta".
Istina je da je došao na posloženu ekipu nakon Bjelice, ali taj Dinamo je pod Zoranom M. funkcionirao još i bolje.
Nebi se slozio, sjeti se grupne faze Wolfsberger, Feynoord, CSKA Moskva.
Prve dvije tekme sa Feynoordom u rekonstrukciji i CSKA-om u raspadu po 0-0 negledljive tekme, 3. kolo nekako na guzove 0-1 protiv Wolfsbergera i tek od 4. kola je ta igra slicila na nesto i rezultati su krenuli. Nebi umanjivao uspijeh ali protiv takva tri protivnika bi bilo sramota ne proci grupu te sezone (u kakvom stanju su bili nizozemci i rusi govori to da je Wolfsberger bio drugoplasiran u toj grupi).
Krasnodar u 1/16 finala je (ako se ne varam) u tom trenutku u ruskom prvenstvu bio pri dnu ljestvice a skalp nad Tottenhamom se dogodio pod Krznarom.
Čitam svaki dan nove članke i ne vjerujem koliko su postali poput južnih suparnika. Jedina krucijalna razlika je što južnu braću vole navijači. O ulico, o ulico.
Unutar jedne sezone igracu je dozvoljeno odigrati sluzbene utakmice za maksimalno 2 kluba.
Treci transfer moze napraviti, no ne smije odigrati sluzbenu utakmicu.
Znam da od toga ništa, ali eto, zanimljiva situacija. Ne pamtim tako neki slučaj. Barem ne na toj razini.
Mova godina, novi trener. I naravno kaos pred sam kraj godine da ju zaokruzimo kaka spada. Čisti kaos se vodi u upravi Dinama, sportski sektor sa glavnim mutikašom MM-om. Pressica koja je održana 29.11 je bilo takav niz nelogičnosti i objašnjena da sam si mislio šta se dogaša (naravno ministri još održe pressicu za vrijeme pred. izbora da dobiju što manje neugodnih pitanja). Dolazi Canavarro koji je očito bio u razgovorima jos prije Bjelice. Naravno onda je uslijedio Slaven Belupo i uprava je kaoticno reagirala i zbog pritiska sa svih strana dovela Bjelicu umjesto njega.
Otkaz Bjelici: Komentirati je li ovo bio pravi potez ili ne sad više nema ni smisla. Bjelica je definitivno imao razloge da mu se uruči otkaz, ali sve je to jako nespretno napravito i trebalo je uzeti u obzir da više od pola momčadi nije bilo u kadru tijekom njegovog angažmana. Iako, mislim da je u pozadini svega toga bilo još nešto. Očito nesuglasice oko pojačanja, spominje se i neki loš odnos Bjelice i Baturine.
Novi trener Canavarro: Cannavarov agent (koji je ujedno i agent onom famoznomn Oliverasu kojega nismo se nagledali nešto ove sezone) je dobar drug sa Zajecom, ima li tu nekih mutnih poslova, pokazati ce vrijeme. Trenerske reference nisu neke za koje se može reći wow, ovo je super potez. Realno, mislim da će mu ovo biti najveći ispit u trenerskoj karijeri. Da se osvrnemo na pozitivu - uvijek postoji mogućnost da ekipa klikne sa trenerom i dobijemo trenera tipa Alonso. Canavarro dovodi sa sobom kond. trenera koji ima iskustvo rada u Juventusu, to vidim kao veliki plus i možda napokon budemo imali iskorak na tom dijelu. Sa druge strane imamo osobu sa velikom igračkom karijerom, koja ima puno jače igračke reference od svih igrača u Dinamu, kod koje seniori neće moći više "lako ćemo" pristupom u svlačionici.
Pripreme i transferi: Dinamu slijede pripreme u Turskoj sa Šahtarom, Pakhtakorom, Lechom i Jagiellonijom. Vidjeti ćemo što će biti sa transferima, samo se nešto spominje, ali nigdje nikakvih službenih objava.Ne bi me čudilo da na kraju bude sasvim druga priča i drugi igrači u pitanju jer imam osjećaj da nas sportski direktor mulja i to na veliko.
Nadajmo se da će nam Nova godina donijeti više veselja i da ćemo gledati neki drugi, bolji Dinamo.
Dobri strijelci su skupi, pa ce dinamo dovesti jos par krila da pojaca napad...
Na kraju sezone ce reci nemamo vise novaca, moramo prodati Baturinu pošto poto i dovesti 3 osrednja stranca.
Dobri strijelci su skupi, pa ce dinamo dovesti jos par krila da pojaca napad...
Uvijek možemo uzeti Čopa nazad.
Sada je u najboljim godinama. Nema niti 35
I meni je bilo smiješno kad sam pročitao tvoj komentar, ali kad pogledaš Dinamove financijske mogućnosti za dovođenje iole dobrog napadača, Čop bi trebao biti među prva tri.
Možda bi uspjeli dobiti Livaju, no skup je-- 3 mil €
Onda se čudimo kako naši klubovi ne mogu ništa napraviti vani. (mi bahati Hrvati, jedino su Srbijanci bahatiji)
Pa Dinamo s rosterom kojim raspolaže u Europi ostvaruje fantastične rezultate.
Na kraju sezone ce reci nemamo vise novaca, moramo prodati Baturinu pošto poto i dovesti 3 osrednja stranca.
Nema sreće za hrvatske klubove dok se ne upetljaju u biznis "veliki" Hrvati iz inozemstva. Klubove treba dati na prodaju uz to da stranac ili gastarbajter ima 51% .
Iznajmiti klub na 20 godina, uz klauzulu da godišnje mora ulagač upumpati bar 50 mil € za troškove plaća igrača i dovođenja boljih stranaca.
Da Dinamo može reći; "Evo, potpisali smo četverogodišnji ugovor s Perić Ronaldom, uz godišnju plaću od 5 mil. €, Messi Mesića za 6 mil godišnje itd.
Ima takvih po slovačkim, poljskim, srbijanskim, makedonskim, češkim klubovima koliko hoćete.
kakve ti gluposti melješ pa to je za nepovjerovati...
Kad mi ti to kažeš, osjećam se kao Galileo Galilei, u svojoj borbi protiv crkvene inkvizicije.