vazno je IPS a ne ms...
Sklapanje PC konfiguracija - iznad 1300 EUR
- poruka: 8.746
- |
- čitano: 2.249.871
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nice to know, ali odziv je važan također zbog ghostinga, nije li *?
je zato sam i preporučio sa 5ms i 8ms
nevalja li i ovaj onda takodjer ?
Onaj Asus im 2 ms, ali nije IPS, iz moje prvobitnih komponenata.
P.S nisam vezan za nijednu posebnu prodavaonicu odnosno dućan kod kupnje, samo da nije links, i neke takve prodavaonice ::/
nevalja li i ovaj onda takodjer ?
Onaj Asus im 2 ms, ali nije IPS, iz moje prvobitnih komponenata.
P.S nisam vezan za nijednu posebnu prodavaonicu odnosno dućan kod kupnje, samo da nije links, i neke takve prodavaonice ::/
valja ali toga nema nigdje...
Zato sam ti preporučio futuru jer s njom ne mozes pogrijesiti,ni sa kupnjom ni sa reklamacijama ako ih ikada bude ;=)
imas i ovaj LG 24EA53VQ-P 24" Wide LED Monitor ili manji LG 23EA63V-P 23" Wide LED Monitor
monitor ce malo pricekat dok vidim oko ovog sveg ostalog, neznam kako se ponasaju ovi procesori amd-ovi, jer sam u zadnjih 7 godina preferirao intela i nvidiu, no medjutim kako mi je graficka otisla a ni taj dual core intelov nije bog zna sta, vracam se na amd, jer imam komp iz 2002god, gdje je kupljen amd prvi proceor 32nm tehnologije tada od 2,2 Ghz i neka slaba i mala radeonka, pa to sve skupa jos uvijek danas sljaka starcima za kartanje i vrtenje nekih kuglica na njemu, vjerovatno nije bio previse opterecivan sa nekim ultra high graficki zahtijevnim igrama i ostalim pa se sve skupa jos dobro ponasa, jer taj komp boota windows xp brze nego ovaj moj star 6-7 godina sta ima dual core od intela :)
http://www.corsair.com/en/ssd/force-series-gs-ssd/force-series-gs-180gb-sata-3-6gb-s-solid-state-hard-drive.html
http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=COR-CSSD-F180GBGS-BK#prettyPhoto
kod njih je na slici taj isti hard od 128Mb a ustvari ima 180 i ima 2M MTBF, a ovaj od 60 ili 120 ima 1M MTBF, znaci samo da ce prije krepat, uvijek je bolji i dugotrajniji ovaj s vise kapaciteta, nije li..
GS je losi ssd, on je asinkroni, v300 je bolji ssd od GS-a
a jos bolji su ovi + naravno vertex 4 / sinkroni ssdi
http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=SSDSC2CT180A4K5
http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=SH103S3/240G
slike zanemari to dobavljaci urigiraju i web shop nemre mijenjati
Ja imam na jednom kompu očajan ssd po svim testovima :D V200 60gb, koji nije krepao jos i jos uvijek odlično radi, a svašta nešta skidam,brisem,pišem na njega i stalno je pun :D Tako da ako on nije krepao nece ni ovi bolji sigurno
Uzmi intel 335,sinkroni,odličan sa 60mj gare
ja ni ne znam cemu sluzi taj mtbf kod ssd-a :D (ajde kod hdd ali kod ssd-a koji nema nista sto se unutra mice :D )
meni nevazno, vaznije mi je garancija i da je sinkroni ostalo, blablabla tak svejedno
pa u tvojem kršu od kutije ce ti trebati adapter ako hoces metnuti u 3,5 :D
Inace ako ti treba,i budes uzimao u futuri to, napomeni im vjerujem da imaju toga viška i dati ce ti gratis ;=)
O ovaj vertex 4 (ima 3,5 bracket uz sebe)-- double like (mozda best buy u tom rangu), on je prava stvar kako mi se cini, ima 2 000 000 MTBF (mean time between failure), svi ssd kao i stickovi- sve flash memorija su ograniceni na broj pisanja i brisanja po njima, znaci da imaju kao neki rok trajanja koji je naravno van garancije koju nam daje proizvodjac (kao i uvijek:) , ma fucka mi se za kantu, neznam sad koji je model i sve ali ako ne nadjem na netu budem je sliko pa cu stavit ovdje slike mozda sad za vikend jel sam sad na job-u :/ kantu mogu promjenit kasnije kao i ove ostale nevazne stvari, dodatni hard i to ostalo ako ce trebat.
Evo ti još jedan prijedlog jer po svemu navedenom bi te trebala ovakva konfiguracija zadovoljiti. Inače ne vidim potrebu za HD 7950 kad si naveo za gaming tu i tamo, a što se tiče monitora za takvu namjenu ili multimonitor setup ili DELL U2711/U2713 te minimalno DELL U2412M.
4X KINGSTON HYPER X 8GB 1600 MHZ (32GB)
9845 kn besplatno slaganje i dostava - Futura it
S time da bi bile poželjnije varijante u igri sa i7 3770K + MSI Z77A-GD55 ili eventualno i7 3820 + ASUS P9X79 pa kroz par godina nadogradnja na jači i7 3930K.
da vertex 4 je super, ali skup i morao bi onda ici na 128gb iako je to dosta kako sam rekao
a i opet zanemari te gluposti sto gledas!
kanta,ne moras slikati, imao sam gro TT u rukama i svi su krš :D :D bolje da ih ne gledam vise jer mi se gade :D
ok, ajde sada, dobio si dosta preporuka i ti sada dalje sam odluči šta ces i kako ces...sve dalje ce bti spam i trolanje
http://techgage.com/reviews/thermaltake/armor_lcs/official.jpg
moras ti jos puno toga vidjeti da bi shvacao zasto mislim da su krš :D
Edit:
NHF, ali nemreš uspoređivati grafičku staru 6 godina i izgeneralizirati cijeli brand zbog jednog lošeg iskustva jer to tak ne ide. Napajanje je prepakirani Seasonic koji je već best buy 2 godine, a memorija ti neće biti brža niti korisnija kad je imaš manje, a ako se odlučiš na S2011 platformu quad channel isto doprinosi mali boost. Isto tako na tvom mjestu se nebi ograničavao s ramom jer ti je to jedna od bitnijih komponenti za tvoju namjenu i mogao bi se opeči poslje ak cijene odu još gore s obzirom kak su krenule od ove godine (skoro za 50% je skočila).
Firewire ćeš teško naći integriran na AM3/s1155 pločama, od ponuđenih jedino ASUS P9X79 dolazi s njim.
Mislim da se za 9k kn + monitor konfiguracija za AV obradu moze fino sloziti sa i7. Eventualno pricekati mjesec dana do izlaska Haswella.
a ploca koju sam u prvobitnoj kombinaciji ima firewire integriran ali se osjeti i po cijeni oko 1300kuna je ona.
I kako mislite da je 750 W napajanje dovoljno ako bi se radio CF kasnije sa jos jednom takvom grafickom ?, jer za graficku 7950 je potrebno najmanje 500 W napajanje, a FX8 8350 je potrebno 125 W te ostale komponente koje jos trebaju isto nesto W. ???:://
Uostalom, zasto ste svi samo za nvidia graficke kartice, koja najeftinija sa 384-bitnom sabirnicom na GPU-u kosta oko 3k kuna, dok radeonka 1k manje.
intel i7 konfa
Zasto Extreme6 naspram Extreme6, jedino sto dobijes je HDD serafe, drukciji USB3.0 kontorler (nebitno), i DP konektor, ostalo je sve identicno, sta bi davao bez veze 200+ kn
Bolje da si uzme bolju graficku (istu s boljim hladenjem ili sto)
extreme 6 ima firewire
Bok,
kratki update.
"zamislio sam sljedeće komponente
MBO ASUS P9X79
Intel Core i7 3930K hladnjak Noctua NH-D14
Kingston HyperX 2x8 GB
OCZ RevoDrive 3 PCI-Express SSD za OS
Samsung 840 Pro Series 128 GB za pohranu - nemam puno podatak koji bi se pohranjivali na disk, arhiviram sve na externi i na DVD
Napajanje Seasonic Platinum 460 fanless
Neko kućište Antec...ili po preporuci
Na procesoru za početak ne mislim raditi OC.
OS bi ostao Win 7 64 bit"
Komponente sam nabavio, sam sklopio (moj prvi PC), postavio u Raid 0 i instalirao Win 7 64 Pro.
Od gore navedenih komponenti jedino nemam OCZ, nego umjesto njega još jedan Samsung 840 Pro, tako da su ta dva Samsunga u spojena u Raid 0.
Također kućište je Fractal R4.
Grafička HP Nvidia NVS 300. I radi savršeno za moje potrebe.
Sve je proteklo bez problema oko instalacije komponenti i SW.
Dobio sam ono što sam htio. PC je nečujan. Jedino kad direktno naslonim uho na kućište čuje se nešto.
Pomalo neobično iskustvo, sve radi a nema zujanja koje me je pratilo 20tak godina,heheh.
extreme 6 ima firewire
Jedino ako mu bas jako treba, iako po meni nikako ne opravdava tu cjenovnu razliku
Pozdrav forumaši.
Evo nakon višemjesečnog truda,znoja,muke štednje,troškova i sve ostalo ponosni sam vlasnik high-end konfiguracije pa evo malo da se pohvalim.
Procesor: Intel Core i7 3770K
Matična : Asrock Z77 OC Formula
Memorija: Patriot DDR3 16GB 2133MHz ( Intel Master Extreme)
Grafička : Asus geforce GTX 690
SSD : Intel 520 series 180 GB
HDD : 1 TB
Zvučna : Asus xonar DX 7.1
Napajanje: Corsair AX 850W
Kućište : Coolermaster storm trooper
OPtički : LG blue-ray
CPU hladnjak : Noctua NH-U12P