Single ili crossfire?? x8 ili x6 vase misljenje

poruka: 23
|
čitano: 4.072
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

...

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 23:45 (neznalica90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja bi isao na jacu grafu,jer je manje zagrijavanje i manje problema,

crossfire dobitak na performansama ti opet zavisi od igre

negdje ces dobiti 50-60%,a negdje 10-20%.

Eventualno uzeo bi jeftiniju plocu,mozda i phenoma 960t koji je dosta jeftiniji mozda ga otkljucas u x6 i za razliku uzeo ssd

Memorija ti ne treba 3x4gb, nego uzmi 2x4gb da radi u dual channelu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Re: Single ili crossfire?? x8 ili x6 vase misljenj

...

17 godina
neaktivan
A koje su to gnjavaze i koji to problemi?i pojasni mi to da ne dobijes prakticki nista?imam vec godinu dana cfx i nism imal nikakvih problema,a setup mi je jaci od bilo koje single kartice.
Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ako bas hoces 6-8 jezgri, probaj naci Phenoma II X6 jer je jaci od 8-jezgrenog Bagera, ako ne to, onda Amd Fx6 ili Fx8. I da, sto se tice grafe, uzmi HD6950 2gb i otkljucaj u 6970. Ako bas neces SSD, uzmi Caviar black. Caviar green su spori diskovi koji prvenstveno sluze za pohranu. Radije uz taj Caviar green uzmi i caviar black, da imas odvojeno sistemski disk i disk za pohranu. I sigurnije je u slucaju kvara Blacka.
Me gusta....
17 godina
bas sam jucer malo radio sa 4850x2 i ako ne pogodis dobre drivere performanse su u banani,
recimo zadnji sluzbeni i 10.2 je razlika nebo i zemlja u korist starijih.
nisam imao prilike koristiti 6xxx seriju u cross tako da neznam kako stoje stvari.
dvije grafe je fancy imati uz dobro kuciste.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nisam baš neki znalac oko slaganja konfiguracija ali koliko vidim kolege su rekle ono osnovno.

Koliko ja vidim nije ti potrebna ona pci kartica za usb 3.0 jer ako kupiš onu matičnu koju si naveo imaš front panel s 2xusb 3.0 i još 2x otraga.

Ovakve komponente i razmišljanje o cf u takvom kućištu je grijeh jer fali mjesta i sve će se pošteno grijati.

Kao i ti razmišljao sam o cf ali na kraju sam ipak odabrao single card iz razloga što nisam znalac i ne želim imati moguće probleme.

Možda dugoročno uzeti hd 6950 i kad bude to preslabo uzeti još jednu i pogoniti cf to bi bilo riješenje na malo duže staze.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nisam sad doma da ti slozim konfu jer moze to puno bolje.kak su ti vec kolege rekle izbaci taj disk i stavi caviar black i dosta ti je 2x4 rama.za cfx sam odluci dal ti se isplati ili ne,ali posto velis da bi ti komp trebal trajati 4 godine ili vise ja bi osobno stavil cfx.i daj molim te promjeni kuciste jer u konfi od 8000kn imati to kuciste bas i nije najpametniji potez,ali kak hoces to su ti moji prijedlozi.e da, ja bi i napajanje promjenil.stavil bi corsair ili seasonic ili xfx.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ubaciš dvije 6950 1GB Dual Vent i miran si dosta dugo vremena.Dosta su jače od jedne 6970-ke :)

xf:donatorbubrega steam:donator_bubrega R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nije samo bitan broj jezgri,bitna je efikasnost.Jedan I5 2500K je jaci,efikasniji i overclockabilniji od X6 Thubana 1100T,najaceg modela X6.Dakle ukoliko se zelis dugorocno osigurat kupi I5 2500K,Z68 GEN3 plocu,8GB DDRIII rama i ubodi jaku karticu tipa GTX 570,HD 6970 ili dual GPU sustav CF 6870/6950.Uz sve to nabavi i dobro kuciste te efikasno i brand name napajanje koje je sposobno isporuciti deklariranu snagu.I naravno SSD za os ukoliko zelis stvarno brz i zvjerski sustav.I single kartica je uvijek bolje rjesenje,manje problema nosi.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.12.2011 10:42 (zoharbizo).

3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

dvije 6950 nisu isti cjenovni rang sa jednom 6970..

2 x   http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051806731  =   3312 kn

1 x   http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051806679  =   2273 kn

da si rekao da je 2 x 6950 jace od gtx 580 to bi vec imalo smisla, al u nekim naslovima i nije plus sta su momci rekli gnjavaza je zezat se sa cf-om i driverima, itd..

Support the software developers. If you like their products buy them !
13 godina
  • Ako bas hoces nesto da se pohvalis po susjedstvu baci oko na ovo{#}

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051806046845

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cecenac pa 2x6950 i je jace od jedne 580kartice.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

@jura

napisao sam:

" dvije 6950 nisu isti cjenovni rang sa jednom 6970..

2 x http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051806731 = 3312 kn

1 x http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051806679 = 2273 kn

da si rekao da je 2 x 6950 jace od gtx 580 to bi vec imalo smisla, al u nekim naslovima i nije plus sta su momci rekli gnjavaza je zezat se sa cf-om i driverima, itd..   "

Ako sam rekao da bi to vec imalo smisla, znaci da su jace od 580!

medjutim ne u svim naslovima jer masu igrica ne zna iskoristit crossfire (narocito starije, plus za svaku noviju moras skidat drivere koji prilagodjavaju tvoj cf novim naslovima (ali samo poznatijim naslovima)), guglaj i vidi.

17 godina
neaktivan
To da neke igre ne znaju iskoristiti multi gpu sustav je tocno,ali da moram za svaku igru posebno skidati drivere to nije istina.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

dobro nije da za svaku moras skidat drivere, al svako malo izbace nove drivere kojima multi gpu korisnici dobiju i po 15 fps-a u par najnovijih poznatijih naslova.. dotad nisi nista bolji od high end single gpu sustava.

17 godina
neaktivan
Ne,ne krivo si shvatil.multi gpu je u pravilu vec onda bolji od single kartice,ali poboljsaju skaliranje svakim novijim driverom te onda mogu dvije kartice bolje iskoristiti svoj potencijal.u nekim igrama vise u nekima manje.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pa frend ti je dobro rekao, znači čim je veća rezolucija, potrebno je i više memorije, sad za full hd s današnjim naslovima mislim da nema potrebe za više od 2 gb, što dokazuje i količina memorija na gtx-u580. Što se tiće konfiguracije koju uzimaš, multi gpu u pravilu daje jače preformanse, iskoristivost je kakvih 80% , što znači ako s jednom karticom imaš 50fps-a sa dvije nećeš imat 100 nego 80... ali opet nekad dolazi do problema s novijim naslovima dok se ne izabace novi driveri koji to  popravljaju. No međutim ako se dvoumiš između dvije slabije kartice i jedne jače, gotovo uvijek je bolje uzeti jednu jaču. A ovo da mrziš intela su gluposti, ako uzimaš konfu za 8k bolje je uzeti intela. evo sam prijemjer konfiguracije sa i72600k i gtx570TFII, a možeš uzeti i kombinaciju sa i52500k i gtx580 i jedna i druga kombinacija će obarati sve sljedećih 4 godine

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2011 7:53 (mrog 33).
15 godina
neaktivan

Ne treba mu toliko snažno napajanje , a kučište nije baš nešto za konfu od 8000 kn, barem ovaj Zalman što sam stavio.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2011 8:27 (explorer 4).

1 0 hvala 1
13 godina

...

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 23:46 (neznalica90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
neznalica90 kaže...

je u pravu ste sta se intela tice, radio sam malo benchmarkove i raspito se i rezultat je taj da ova i5 2500K popapa amd-u i mamu i tatu i bracu i seku i didu i baku i jos 43 jezgre xD

znaci onda je bolje da monitor snizim na 22" radi bolje iskoristivosti gpu? e i kod rama jel bolje da ima sto vise mhz??? i da niste mi rekli zasto mi svi na 8gb rama vicu dosta ti je dosta ti je xD

Nemoj kupovati manji monitor, vjeruj bit ce zao kasnije, svaka od onih grafa koje si nabrojio moze bez problema furati igre na full hd pa si uzmi min 23, po mogucnosti 24" monitor. Da kod rama ti je bolje imati   sto vise mhz ali ti kao obicni korisnik koji se ne bavi nekim profi programima neces prakticki ni skuziti razliku ako uzmes jeftiniji ram. A 8 gb ti je uvrh glave jer ti je za sve dosta 4gb a 8 je vise za buducnost dok vise od 8 koriste samo neki programi koje ti sigurno koristiti neces

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice