Evo, jednostavno da ne dužim, novi sam ovdje, tek sam se registrirao, tj. registrirao sam se samo zato sto mi treba pomoc, i evo, imam sve BUG-ove do sad 240. broja pa sam mislio vrijeme je se registrirati i na web stranicu :D.
Ugl. sastavljam novi PC, trenutna konfiguracija je stara oko 3 godine, i otprilike je ( ako je uopće važno ):
CPU- AMD Athlon 64 x2 6000+ 3 Ghz
GPU- Zotac 9800 GTX+ 1 GB
PSU- ATX400PNF
MBO- Gigabyte GA-M55S-S3
HDD- 250 GB
RAM- 4 GB
Eh, a sad ovo bitnije. Već otprilike 4 mjeseca idem po različitim forumima, Tom's hardware i tako slično i raspitujem se o naisplativijim komponentama, potrošio sam bar stotinjak sati na čitanje ( to tako da mi sad svi ne govore da se prvo raspitam
). I od toga sam zaključio da bi nešto najisplativije bilo ovako nešto ( ali nisam siguran zato što su na onim stranicama cijene u dolarima, pa sam ja to još išao pretvarati u našu valutu i na kraju se pogubio :D ):
CPU- AMD Phenom II x4 965 Black Edition, socket AM3- 720 kn
GPU- Sapphire HD 7850 2GB OC edition, GDDR5- 1640 kn
PSU- Corsair 600W, GS serija- 630 kn
MBO- ASrock 970 extreme3- AMD 970- 590 kn
HDD- Seagate Barracuda 1TB, Serial ATA III, 7200 rpm- 585 kn
RAM- Corsair Vengeance 8gb (2x4) DDR3 - 360 kn
Kučište- CoolerMaster Elite 430- 400 kn.
Cijena: 5000 kn ( Acquisitum Magnum )
E sad, pitanje je, može li mi itko reći, postoji li nekakva bolje složena konfiguracija za sličnu cijenu, ili npr. hoće li ovaj procesor "bottleneckat" grafičku i sl.
Takodjer sam mislio možda ovaj procesor zamjenit sa intelovim 2550k ili 3500, koji koštaju onako, ne ispod 1500 kn. Pa me takodjer zanima vrijede li ti procesori tih para ?
PC mi treba uglavnom za gameanje, pa evo, zanimaju me vaša mišljenja i savjeti ! Tnx :D