Molim pomoc oko nadogradnje

poruka: 7
|
čitano: 1.168
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Molim pomoc oko nadogradnje

Prije 3.5 godine sam si slozio jednu lijepu konfiguraciju, dobro me sluzila ali bi se htio malo ipak ponoviti :)

gigabyte 965P-S3

intel core2duo e6300

2 x ddram2 1gb, 533mhz

hdd seagate 329gb, eide

vga gainward bliss 7600GT, 256mb

napajanje fortron 400W

Sad od toga svega, htio bi zamjeniti procesor, graficku i rame po potrebi (maticnu nebi htio mjenjati ako bas ne moram).

Ne pratim bas trziste pa neznam trenutne cijene nvidije i atija i kako bi se one trebale kretati u sljedecih recimo mjesec dana, ako bi se uopce kretale. Koje su graficke najisplativije sto se tice performansi, dali bi bilo problema sa maticnom i tako. Za graficku nebi potrosio preko negdje 1200kn ako je moguce. Da je ispod 1000 bi bilo jako lijepo.

Oko procesora se jos manje razumijem... koliko su razlike izmedju recimo intelovih i athlon/amd duo ili quad jezgri? Isto tako nebi prelazio 1000kn.

Rami mi nisu neki prioritet pa tek toliko... dali bi bilo bolje kupiti jos 2 stapica tih istih rama pa da imam 4gb ili da sve skupa zamjenim s nekim novim ddr3 ramima. Jeli razlika izmedju njih ocita ili...?

Eto toliko, hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Molim pomoc oko nadogradnje

Otkuda si? Evo ti jedna preporuka iz ADM-a:

Quad-core

Grafička

Memorije

Ukupno 2700 kuna kao si napisao da može sve skupa.

sticky boredom with a book:S
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 13:09 (stoncin3).
16 godina
stoncin3 kaže...

Taj procesor se ne nalazi na support list sa službene stranice (nalazi se, ali je not supported), tako da ništa od toga. Evo kompletan support list procesora za ovu ploču (klik). Za 2700kn bi se najbolje i najisplativije bilo prebacit na amd. Recimo ova grafa i memorija, ali Athlon II x4 procesor i recimo asrock A770DE+ ploča. I opet ispadne oko 2700kn.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 13:30 (zabranjeniples).
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Quad-core

Grafička

Memorije

Ukupno 2700 kuna kao si napisao da može sve skupa.

Ima samo jedan problem, matična mu ne podržava 45nm chipove. Tako ak želi quad mora po oglasniku potražiti Q6600 koji se da Klokat na 3GHz. nek uzme tu koju si mu preporučio, jel ova na 533 bit će mu usko grlo pri klokanju. Sad grafu, mislim da bi mu bolje bilo uzet HD 4890 za 1000kn evo ovu http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/ati-radeon-hd4890-gigabyte-oglas-1163558

Evo i to bi ti bila najbolja moguća nadogradnja za te novce ak neželiš mjenjati MBO

Mrog
15 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
stoncin3 kaže...

Taj procesor se ne nalazi na support list sa službene stranice (nalazi se, ali je not supported), tako da ništa od toga. Evo kompletan support list procesora za ovu ploču (klik). Za 2700kn bi se najbolje i najisplativije bilo prebacit na amd. Recimo ova grafa i memorija, ali Athlon II x4 procesor i recimo asrock A770DE+ ploča. I opet ispadne oko 2700kn.

Trenutno u Osijeku.

Znaci ako bi mijenjao i mbo to bi bila najbolja opcija?

17 godina
protjeran

To ti je onda cijela konfa... Nova. Btw tnx za nadopune mojeg posta: stvarno nikad nisam išao u potragu pod supported CPU. ja sam samo gledao u osnovnim specifikacijama quad core support, s.775 i ono matična ne podržava 45nm čipove, kako se to gleda kod matične isto pod specs ili?Sramim se

sticky boredom with a book:S
16 godina
stoncin3 kaže...

ono matična ne podržava 45nm čipove, kako se to gleda kod matične isto pod specs ili?Sramim se

A imaš to pod cpu support list. Kraj svakog procesora ti piše dal je 45nm,65nm i slično. Međutim, na ovoj ploči ne podržava niti jedan 45nm. Evo ti slika i na njoj zaokruženo di gledašNamigiva.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 17:46 (zabranjeniples).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice