Odredivanje empirijske i molekulske formule

poruka: 7
|
čitano: 13.798
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Kemija, kemija.....Imam jedan zadatak za zadacu a ne mogu nikako doci do rjesenja....ide ovako : Kvantitativnom analizom utvrdeno je da spoj sadrzi: w(C)=23.8%

w(H)=5.9%

A ostalo je KLOR

Cl=?

Odredi empirijsku formulu spoja.

Ja ne znam kako da izracunam koliki je KLOR...

Obicno imam zadatak Npr. znaci samo primjer: Eksperimentom je utvrdeno da spoj sumpora mase 100g sadrzi 2.4% vodika, 39% sumpora i 58.6% kisika.

Odredi empirijsku formulu spoja. Naravno znam, rijesiti kada mi je gotovo sve dano, ali ovo s KLOROM ne mogu skuziti...

13 godina
neaktivan
Re: Odredivanje empirijske i molekulske formule

mislim da sam ja imao ovakav zadatak prošle godine,ako nađem bilježnicu možda ti i napišem rješenje,na kojoj knjigi radiš?

14 godina
neaktivan

Aham, ajd molim te vidi.

Mala organska kemija s osnovama ekologije.....udzbenik za 2 razred strukovnih skola s dvogodisnjim programom kemije

13 godina
neaktivan

ode tražiti bilježncu, a knjiga po kojoj ti radiš nije ona s kojoj sam ja radio :(

14 godina
neaktivan

Ma koda mora biiti ista, samo ako uspijes pronaci da mi pomognes...Unaprijed hvala!!! {#}

13 godina
neaktivan

sorry nije isti zadatak , u mom je w(H)=2,24,w(C)=26,65,w(O)=71,11 Mr(spoj)=90 rješenje je HCO

12 godina
neaktivan

Pa W je maseni udio i on mora biti u zbroju svih spojeva 100%, dakle klor ti je 100 - 23.8 - 5.9 = 70.3%

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice