Jesu li tezi fakulteti nuzno bolji?

poruka: 10
|
čitano: 2.224
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Zanima me dal tezak i zahtjevan faks nuzno znaci i bolji faks?
Dal netko tko se muci na primjerice fsbu, feru, medicini moze sa sigurnoscu 5-6 godina uloziti u faks znajuci da ce imati bolji posao i vecu placu od nekoga s primjerice ekonomije ko predavanja provodi po kaficima i gleda kam ce prvo izaci?
Da li tehnicki fakulteti u primjerice osijeku ili varazdinu nose manje znanja od fera ili fsba?
Danas je ionako sveuciliste u svakoj drugoj zupaniji, isplatili se hrliti u ZG ili RI ili ST kad se komotno da zavrsiti faks u nekom gradicu?
Extra wurst
10 godina
neaktivan
Re: Jesu li tezi fakulteti nuzno bolji?
Extra protection kaže...

Da li tehnicki fakulteti u primjerice osijeku ili varazdinu nose manje znanja od fera ili fsba?

Da

8 godina
protjeran

zavrsi bilo koji tehnicki fakultet, sve ostalo je za pederikose...

14 godina

Ja se neslazem sa odgovorom od kolege. Pitao si da li su nuzno "bolji" bolji nisu. Tezi jesu. Fesb smjer racunarstvo ima iste predmete kao i IT na kopilici u splitu. I lakse ga je za poloziti, moj odgovor bi bio.

Da li su nuzno bolji NE. ALI postoji stvar u tome da ljudi cijene nekoga tko je polozio FER, FESB vise. Iako se radi o istom programu kad se gledaju predmeti.

Tezina je jednaka, ovisno o profesoru.

Tako da ogovor bi bio.

BOLJI NA PAPIRU/DIPLOMA. Nije isto imati diplomu na kojoj pise FER i informacijska tehnologija, racunalni inzinjer.FER ce uvijek imati vecu reputaciju.

everyday i'm shuffling...
15 godina

Odes van radit na baustelu i imat ces sigurno vecu placu od nekog tko tu ima 6 godia faksa i radi u hr

17 godina
Gremlin144 kaže...

Odes van radit na baustelu i imat ces sigurno vecu placu od nekog tko tu ima 6 godia faksa i radi u hr

Kad bi sve bilo u lovi... 

16 godina

Sa tehničkim faxevima je stvar jednostavna - dobar si koliko uložiš u sebe. Fax ti može dat neke osnove i načine kako razmišljati i doći do informacija, dalje je sve na tebi. Radim s kolegama sa svih tehničkih faxeva (i mnogima koji ni nemaju fax) i ne vidim posebnu razliku. Svi oni najbolji su oni koji su van faxa ulagali u sebe i učili, a posebno oni koji su imali neka  praktična iskustva, iz "stvarnog" svijeta. A ako neki poslodavac gleda isključivo papir, kod takvog ni ne želiš radit. Posla u ITu ima kolko hoćeš, ako imaš znanje.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.10.2017 9:23 (Luuka).
17 godina
malak kaže...
Gremlin144 kaže...

Kad bi sve bilo u lovi... 

Na žalost i je ..

12 godina
neaktivan

Ne. Bitna je kvaliteta programa i ono sto ces nauciti na fakultetu + osobnim radom. Ako je netko zavrsio tezi fakultet s namjerom da ga zavrsi, a ne nauci pritom nista ili vrlo malo, taj ako dobije posao, nece dugo, jer ce ga zamjeniti netko s "laksim" fakultetom, a puno vise znanja. 

Kao sto je kolega gore rekao, bitno je jedino na papiru. I to je to. 

No matter how much suffering you went through, you never wanted to let go of those memories.
13 godina
neaktivan

Pa evo ja postavljam pitanje jer me nekako to iznutra muci, ja na feru ako imam vremena za kavu-dvije tjedno puno imam, znate i sami kako je, da ne duljim tu, ponekad od tih silnih labosa i manje bitnih stvari koje faks trazi nemam vremena ni za druge predmete na faksu, a kamo li nesto van njega. S druge strane frend u Vž na elektrotehnici u petak uopce nema nastavu, moze komotno propustiti par dana predavanja, uziva, izlazi, prolazi s puno manje stresa i ucenja i boljim ocjenama od mene, jer meni vec pomalo i na zdravlje utjece taj faks. I na kraju njega njegov faks direktno nudi preko nekih ugovora poslodavcima i pronalazi im posao u industriji, a 3 put manje radi za faks i prakticki ima sve na pladnju. I onda se ja osjecam glupo, dal to meni treba uopce, zasto sam odabrao tezi put, svaki dan se sve vise pitam.

EDIT: mislim ja sam to upisao s puno ambicije, bio jedan od top 20% na upisima itd, ali kroz ispite i sve to skupa sam uvidio da sam imao potpuno drugačija očekivanja od faksa, i studentskog zivota itd, a sad mi nije jasno sta svi hrle na taj fer, sta vide u njemu, sta sam ja vidio u tome faksu, osim stvarno onih 10% lumena kojima nista nije tesko ne znam zasto je takva navala

Extra wurst
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.10.2017 18:02 (Extra protection).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice