Dvoličnost!

poruka: 7
|
čitano: 10.400
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Dvoličnost!

Znam da ste svi mislili da imam neku priču, o nekom liku...ali nije tako, već mi treba pomoć za školu...škola počinje u 12:15h, pa tako da ...požurite se!!!

Radi se o jednoj priči! Danas nam je lektira, i nemogu je nikako shvatiti a trebam izvući pouku iz nje!!!

''Priče i bajke uz ljetopis''  Mula Mustafa Bašeskija

DVOLIČNOST

(Hićaja 48.)

Otac Zejd i sin Amr sjeli da jedu! Pošto je jelo bilo veoma vruće,

Sin Ar ga prvi kuša, i oprži ga, i njemu suze potekoše!

Odjednom upita ga otac Zejd: ''Zašto plačeš?'' A Sin

Amr odgovara: '' Na um mi pade moj (umrli) brat, pa zato plačem.'' Sada i otac Zejd 

okuša jelo, pa i njemu od vrelog jela potekoše suze. Na to će sin: ''Oče, a zašto ti plačeš?''

Otac Odgovori:'' Eto, brat ti je umro, a ja plačem što si ti ostao na životu.''

Priča je malo čudna...veoma čudna! I trebam izbuči pouku iz nje -.-...iz ostalih 17 pričica sam uspjeo izvući pouku, ali iz ove nemogu!!! 

POMOĆ HITNO!!!

harry
16 godina
Dvoličnost!

Gledaj ta priča se može interpretirati na dva načina, otud i ova dvoličnost. Prvi je učestala naklonjenost oca ka starijem bratu i prijezir mlađeg brata, dok je moguće reći da je otac neizmjerno volio oba brata i proklinjao ovog mlađeg što je ostao kao uspomena na njihov veliki gubitak.

Pouka ove priče je možda skrivena u nekim turskim običajima koje ja ne znam, ali probaj se možda orijentirati prema ovome što sam gore spomenuo.

We are nothing but the stones to pave the way...
14 godina
neaktivan
Re: Dvoličnost!
Ad4pt3r kaže...

Gledaj ta priča se može interpretirati na dva načina, otud i ova dvoličnost. Prvi je učestala naklonjenost oca ka starijem bratu i prijezir mlađeg brata, dok je moguće reći da je otac neizmjerno volio oba brata i proklinjao ovog mlađeg što je ostao kao uspomena na njihov veliki gubitak.

Pouka ove priče je možda skrivena u nekim turskim običajima koje ja ne znam, ali probaj se možda orijentirati prema ovome što sam gore spomenuo.

Velika ti hvala! Pokušat ću izvući, ako ne uspijem nikome ništa...a li tebi uglavnom hvala {#}

OSTALA POMOĆ JE DOBRODOŠLA :)

harry
14 godina
neaktivan
Dvoličnost!

Pojednostavljeno rečeno: kažeš (radiš) jedno --- misliš (radiš) drugo. Umjesto da je rekao ocu da je jelo vruće (ljuto) i da pazi na to, on kaže da se sjetio pokojnog brata. Dozvolio je ocu da isto nastrada. Za mene pošto volim ljuto - jako papreno ( i meni to ne smeta) znam kako to izgleda kada nekome kažem da nešto nije ljuto, a u biti je ljuto - jako papreno. To bi bio jedan od XYZ primjera, možda si i ti nekog zeznuo na tu foru (ne)namjerno.

To ti je vidljivo iz našeg (svjetskog) političkog života. Neću spominjati naše jer mi je muka od njih, Ameri su u Libiji radi zaštite civila - LAŽ , radi nafte i svoje love ISTINA. Demokracija se vrti (prodaje) zbog kapitala, a ne naroda. A definiciju dvoličnosti neznam - za sebe smatram da nisam dvoličan. Nadam se da sam ti pomogao i  ***** SRETAN USKRS *****{#}

I pitanje je odgovor
14 godina
neaktivan
Re: Dvoličnost!
TONYA_ kaže...

Pojednostavljeno rečeno: kažeš (radiš) jedno --- misliš (radiš) drugo. Umjesto da je rekao ocu da je jelo vruće (ljuto) i da pazi na to, on kaže da se sjetio pokojnog brata. Dozvolio je ocu da isto nastrada. Za mene pošto volim ljuto - jako papreno ( i meni to ne smeta) znam kako to izgleda kada nekome kažem da nešto nije ljuto, a u biti je ljuto - jako papreno. To bi bio jedan od XYZ primjera, možda si i ti nekog zeznuo na tu foru (ne)namjerno.

To ti je vidljivo iz našeg (svjetskog) političkog života. Neću spominjati naše jer mi je muka od njih, Ameri su u Libiji radi zaštite civila - LAŽ , radi nafte i svoje love ISTINA. Demokracija se vrti (prodaje) zbog kapitala, a ne naroda. A definiciju dvoličnosti neznam - za sebe smatram da nisam dvoličan. Nadam se da sam ti pomogao i  ***** SRETAN USKRS *****{#}

Hvala, hvala tonya, sretan i tebi, i ostalima USKRS!!!

PS: Ne slavim Uskrs, ali hvala uglavnom :)

harry
16 godina
Dvoličnost!

Moja vizija, mali plaće jer ga je opeklo, a laže ocu da plaće zbog brata. Otac se isto opeče, ali kaže ovome da plaće jer je on preživio. Otac plaće jer je razočaran što mu sin laže i iznevjerio ga je jer ga nije upozorio da je vruće pa se i on sam opekao

Ja sam manijak iz gimnazijskog parka
16 godina
neaktivan
Dvoličnost!

Pouka je možda "ne vjeruj svakome tko ti kaže da se iz određene priče može izvući pouka". Čini mi se da su jednostavno i otac i sin inteligentni ljudi sa smislom za humor.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice