Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.498
|
čitano: 13.082.361
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Ultimativna antivirus tema - P&O

andi linkic instalacije i accountsa slikama:) i distre na bug forumu

evo ti

rekao si da nisi nasao nikoji drugi mislim da bi ovaj bio laksi

o i evo par slika CrowdInspect malo je prejednostavno sve a i nekako mi taj rezultat s virustotala malo skrt hmm

TD collector
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.3.2014 13:30 (Killua).
11 godina
protjeran

@andi.cro

mora da bu krampi opadali s neba čim nisi osul paljbu po defenderu ,,  hehehheheheh

- pa kaj ti bi da si se zaplel u linuxu .... 

( nemislim ovime reći da je linux nekaj posebno loš , ali neke činjenice se nemogu ignorirati,

zastupljenost je oko 1,6 %  i s obzirom na to takav je trud i zalaganje proizvođača

hardwera i softwera za linux , i uvjek me na ovakve tvrdnje napadnu linux fanovi

ali meni je većina hardwera delala bolje na windowsima nego na inuxu a to je zbog

kvalitetnije pisanih drajvera i bolje optimizacije softwera ..... ipak se sve vrti oko love

i megakompanije nisu baš spremne ulagati milione u pisanje koječega kaj bi koristilo 1,6 % korisnika,

a onda je to popraćeno i takvom podrškom .....

-Kad sam se zaplel u mint, tj tegobe sa kernelima i sl, tražio sam pomoć drito od tvorca, g clement,

koji mi je odgovorio da on i još samo dva profića razvijaju projekt mint i da se strpim do slijedeće

verzije za cca 5 mjeseci i da bi u njoj  "trebali"  biti ispravljeni bugovi koji su mene mučili a ako mi je to

dugo za čekati neka se obratim open source zajednici da mi isprave pogreške koje su me tlačile... )

{#}

11 godina
neaktivan
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O
bunkermax kaže...

-Kad sam se zaplel u mint, tj tegobe sa kernelima i sl, tražio sam pomoć drito od tvorca, g clement....

...da se strpim do slijedećeverzije za cca 5 mjeseci i da bi u njoj  "trebali"  biti ispravljeni bugovi...

...ako mi je to dugo za čekati neka se obratim open source zajednici da mi isprave pogreške koje su me tlačile...

e ovo ti i vecina grijesi jer te winsi uce da ti znaju popraviti samo developeri koji su napravili os,

koji nazalost krpaju samo kriticno bugove za ostalo je ako nije vazno moze cekati.

dok u linuxu moze ti i susjeda da ti popravi ako zna,

to  jei prednost sto se cesto brze nesto zakrpa i neki manji nevazni propust netko nade ispravi bug sam salje zajednici zakrpu svi je implementiraju tj. stave pa se malwer koji je iskoristavao rupu moze slikati.. a s novijom verzijom dode po deafultu stavljeno..

eh previse editiram prijasnji post naljutim modernatore (a nije me dulje bilo ovdje pa valjda nadoknadujem s previse postova)

TD collector
14 godina
@killua
hvala na linkovima, prouciti cu ih navecer kad dojdem mado ;)

@bunker
Rekoh "vjerovatno", treba ga sad malo testirati odkako je dobio nove mogucnosti u win.8.1
Ako se pokaze dobar, ja mu prvi skidam kapu...
Pa znao sam ja i CIS popljuvat kada je u nekom segmentu to zasluzio,nema veze koji je proizvod ako zasluzuje pohvalu i preporuku,ja hvalim i preporucam a ako zasluzuje ukor, ja korim!

Sve je podlezno promjenama, dobrim i losim te nitko na to nije imun!
npr.Simantec/Norton je nekad bio "Top Gun" a sada je tek osrednji u testovimaa.
Some people are so poor... all they have is money!
16 godina
djigibao kaže...
Za takve stvari odlican alat imena - UNCHECKY

Hvala, ovo odmah stavljam sestri i mami na laptpop {#}

Killua kaže...

ma sto je isao probavati gimp na linuxu ti samo instalira goli program i dependencije koje su potrebne za rad

pa znas kakva je situacija na windowsima:

pokusaju ti uvaliti sto vise adwarea i  oglasa tj. smeca u programima jer nemos ih odvojiti i sve sto spakiraju u exe ti se instalira na comp pa ti mogu u exe strpati i vise drugih programa, nemoraju ih i cak stavljati za birati da se neinstaliraju u nekim slucajima pod izlikom da dolaze s tim programom pa se mos slikati...

Probaš, vidiš, zezneš se...

No da sam pazio, ne bi se ništa dogodilo.

PS - tko je to na TD spreeu u ovoj temi?

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
11 godina
protjeran

@killua

Nije da me to uče winsi nego su to moja privatna i poslovna iskustva na raznim operativnim sustavima.

Naidjes na problem u windowsima, sluzbeno prijavis microsoftu, odredjeni tehnicar-strucnjak-inzenjer se zaduzuje za tvoj problem i krece rješavanje,.. Ako nezna riješiti, diže na višu razinu i tako do redmonda ako treba.,, prijava se nemoze zatvoriti dok ti ne potvrdis da je rijeseno, a onda ti se javlja menager i popunite izvjesce o kvaliteti i brzini usluge nakon cega se netko tamo ili smjeska ili cese iza uha jer ga sef kritizira ako nije bio brz i kvalitetan. 

U linuxu nema takvog vida podrske za mint i sl.. Ok, kažeš moja susjeda popravi meni bug, i kada i kako bu to clement implementirao u novi mint?  Moze to moja suseda uploadati na neki site u vezi toga, i nema nikakve garancije ako to tisucu osoba primjeni i njima pola se potrga kernel jer nemaju identicnu konfiguraciju softwera i hardwera ko ja....

Kog onda nataknuti, susedu ili clementa  ?  :-)

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.3.2014 14:46 (bunkermax).
14 godina
Winse moras kupiti a dobijes svicarski sir sa nekolcinom Microsoftovih strucnjaka koji drze slizbenu podrsku u tvojoj regiji a Linuxi su đabe a dobijes puno sigurniji i laganiji OS. kojeg konstantno usavrsavaju milijuni strucnjala!
Također među stotinu vrsta i podvrsta, svatko moze naci sta je bas. njemu zgodno.
Kada se sakupi kriticna masa juzera (pogotovo poslovnjaka sa firmama na linuxima) svijet ce sljediti ;)
11 godina
protjeran

@andi

Pa tek si jedan dan na linuxu i vec si podlego njihovoj sektaskoj kolektivnoj mantri... Hehhheeee...  

Jako malo ljudi baš ode i kupi windowse. Već smo jednom na drugom forumu o toj temi : od sto ljudi niti dva ne koriste linux, al ajmo reci dva. Deset je macos, a oko 88 na windowsima. Onih dva je linux dobilo dzabe. Od ovih 88 trećina njih je dobila legalno besplatno, npr akademska zajednica, ili kroz oem, trecina ih vrti ilegalu a mozda trećina ako je platila.. Trećina od onih 88 koji su dobili free legalne windowse je oko petnaest puta više od one dvojice koji su linux dzabe upogonili... Znači niti argument cijene nije na linux strani u bespućima statistike, jer je omjer 1:15 u korist onih koji besplatno i legalno koriste windowse...   Znam da to zvuči čudno kad svi smatraju da je linux free a da windows košta ali statistički je to tako... 

I o sigurnosti smo stoput razglabali. Onaj tko zna napisati malware i kreirati složeni napad, jednakom lakoćom napadne i windows i linux platformu, i kad bi linux imao zastupljenost poput windowsa onda bi bio i takav omjer napada i virusa za obje platforme...  

11 godina
odjavljen

Zašto mi uvijek iskače prozorčić od UAC (Flash Player) samo kada koristim IE11? Je li to fake flash player ?

Protected by Avast :D
14 godina
Oslobodi se "mentaliteta mase", izađi iz "matrixa"zablude!

U ovom trenutku ti je na raspolaganju nesto bolje pa zasto ne iskoristiti trenutne okolnosti u svoju korist?
Ako jedmog dana Linuxi budu puni rupa i virusa, sigurno ce se pojaviti neka treca alternativa koju ce opet biti mudro iskoristiti u svoju korist!

Ja ne idem po onoj: "kud svi,tud i mali Mujo"!
Ako svi gaze po blatu a cesta je nadohvat ruke, ja cu po cesti!!!

Da ljudi nisu navikli na winse i da imaju malo volje prilagoditi se boljoj stvari, wimsi bi ubrzo postali manjina ali eto...promjene uvikek ljidima tesko padaju!

11 godina
neaktivan
bunkermax kaže...

....od sto ljudi niti dva ne koriste linux, al ajmo reci dva. Deset je macos, a oko 88 na windowsima....

polovica od tih wins korisnika dobilo je winse jer su vec bili instalirani ili ga zele radi igara ili ga prodavac uvalio kao ljudima koje znam a znaju samo na drustvene mreze neki i manje{#}

ti macos korisnici vecina razmazena imucna djeca koja zna samo popularne stvari kao i takve formate slika ni videa itd i nista drugo ni netreba znati koji format otvoren kad svi automatski spremaju u najboljem{#}

a ti linuxasi su oni koji zele klepati po svom racunalu kada im nesto se kvari zele sami popraviti. a nezele se vise davit hakiranim ilegalnim programima od koji vecinom kupe viruse{#}

(a nisu do jedini to OSovi prije par dana sam naletio na par drugih koje nitko nije cuo neki su nastavljene verzije od prijasnjih{#})

Silwncer kaže...

Zašto mi uvijek iskače prozorčić od UAC (Flash Player) samo kada koristim IE11? Je li to fake flash player ?

moze ti biti i auto update od njeg, deinstaliraj flash pa vidi ako opet iskace mbam i pocisti{#}

TD collector
11 godina
odjavljen
Killua kaže...

Silwncer kaže...

moze ti biti i auto update od njeg, deinstaliraj flash pa vidi ako opet iskace mbam i pocisti{#}

Imam najnoviju verziju Flasha, tako da ću provjeriti sa MBAM i EEK za svaki slučaj . Btw. imam jedno malo pitanje vezano za Malwarebytes: Negdje sam gledao na yt da više neće pitati za restart računala u slučaju infekcije, pa ako tako bude i u final verziji, tim bolje.

16 godina

Testing the performance of antivirus: January 2014

Chinese laboratory PC Security Labs (PCSL) published the results of testing 24 antivirus for Windows 8.1 x64 with the assessment of performance and the impact on system resources (performance).

Introduction

Any excessive consumption of system resources the programs installed on your computer and mobile device, can seriously affect the usability of products by users. Antivirus software for home (security solutions) - the software that we use every day, and their consumption of system resources should be given special attention.

PC hardware, such as CPU, memory, power supply, battery, used by applications for any of their digital activity. Thus by monitoring the equipment can directly estimate the consumption of system resources and impact of individual programs on the overall system. The higher the load on the equipment, the lower speed and higher operating power system. Code optimization enhances the effectiveness of the software reduces energy consumption, increasing energy efficiency, which has a positive impact on the environment.

Laboratory of PC Security Labs PCSL uses professional equipment and software for the registration status of the PC hardware that allows you to evaluate the performance of antivirus programs.

Tested antivirus

360 Anti-Virus 5.0.0.4113
avast! Free Antivirus 2014.9.0.2011
Avira Free Antivirus 14.0.2.286
Baidu Antivirus 1.7.0.1166
Bitdefender Windows 8 Security 16.35.0.1936
BullGuard Internet Security 4.0.276.1
Dr.Web Security Space 9.0.0.11250
ESET Smart Security 7.0.302.26
FortiClient 5.0.7.333
F-Secure Internet Security 1.99 Build 192
K7 Ultimate Security 9.175.10842
Kaspersky Internet Security 14.0.0.4651 (D)
Kingsoft New Duba 2013.SP6.0.011420
Malwarebytes Anti-Malware 1.75.0.1300
McAfee Internet Security 12.8.903
NANO Antivirus 0.28.0.57029
Norton Internet Security 21.1.0.18
Panda Cloud Antivirus FREE 2.1.1
Rising Antivirus Free 24.00.12.91
Tencent PC Manager 8.9.10869.210
Trend Micro Titanium Maximum Security 7.0.1206-USOB022001.2336
VIPRE Internet Security 7.0.6.2
Windows Defender 4.3.9600.16384
ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall 12.0.104.000

The testing process

1. An updated system image Windows 8.1 x64.

2. The computer used with the following hardware features:

• Processor: AMD A4-3300 2.5GHz/SOCKET FM1/1M/65w
  • RAM: 8 GB DDR3

3. Were measured twelve sets of data: the average CPU utilization, average memory usage and the use of the average power consumption in four different scenarios: the system in a simple, web browsing, file copying and installing the program. Full factor for each parameter is equal to 8.333333333 and total weighted score indicates performance (productivity) antivirus programs.

Test Results

• Windows Defender (Defender Windows 8.1) was used as a baseline performance evaluation antivirus.
  • Score 10% more than that of Windows Defender in blue as a high recommendation (High Recommendation).
  • Evaluation of between 10% and more than 10% less than that of Windows Defender, has a green as recommended (Recommendation).
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.3.2014 23:06 (djigibao).
11 godina
odjavljen

Norton AntiVirus 2014 for 180 days free   Norton Antivirus 2014 na 6mj besplatno.

14 godina

koji ad block je kompaktan i mnogo funkcionalan za IE 11.

14 godina
neaktivan

AdBlock Plus

14 godina

probao sam adguard...super je ali oseti se usporenje net-a,ad-fender ne primeti se da radi a na statistici pokazije da je blokirao mnogo,adblock plus na IE11 trenutno koristim ali u setinzima je veoma slab, pa pitam se kako je sa Disconect.me,Ghostery,ili neki drugi ad block ako je neko koristio na IE 11.

13 godina
neaktivan

Da li je ovo bolje popraviti kako je avast predložio ili da obrišem i ne vjerujem baš da je ovo neka visoka prijetnja(više neki false postive) kad sve ide glatko. Ovo sam dobio kad sam stavljao neke slike sa pc-a na mobitel,a mobitel uopce nije smartphone ili približno tome tako da mi je sve čudno.
Unaprijed hvala.

11 godina
odjavljen
Stux kaže...

Da li je ovo bolje popraviti kako je avast predložio ili da obrišem i ne vjerujem baš da je ovo neka visoka prijetnja(više neki false postive) kad sve ide glatko. Ovo sam dobio kad sam stavljao neke slike sa pc-a na mobitel,a mobitel uopce nije smartphone ili približno tome tako da mi je sve čudno.
Unaprijed hvala.

Probaj ih staviti na Virustotal, može biti lažna pozitiva.

Bojim se instalirati bilo koji program xD
13 godina
neaktivan
Silwncer kaže...
Stux kaže...

Unaprijed hvala.

Ovaj prvi je, ali explorer.exe?

11 godina
odjavljen
Stux kaže...
Silwncer kaže...
Stux kaže...

Unaprijed hvala.

Ovaj prvi je, ali explorer.exe?

Jesi probao scan sa MBAM ili Hitman Pro ?

Bojim se instalirati bilo koji program xD
16 godina
99% je FP, ali bilo bi dobro provjerit.
Da nemas neki skin ili nesto slicno na Windowsima ili je sve po difoltu?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
13 godina
neaktivan
djigibao kaže...
99% je FP, ali bilo bi dobro provjerit.
Da nemas neki skin ili nesto slicno na Windowsima ili je sve po difoltu?

Sve po defaultu, kažem ti kad sam prebacivao slike na mobitel sve je bilo blokirano i avast je resetirao pc i pokazao virus.
Prvi znam da je false positive,a ova 2 explorer.exe-a ne znam.
MBAM ih nije detektirao te također Emsisoft,a Hitman još nisam koristio.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.3.2014 20:09 (Stux).
16 godina
Valjda neke Avastove musice.
14 godina
neaktivan

Postavi taj explorer.exe na VirusTotal da vidimo je li do avasta ili je to stvarno virus.

13 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

Postavi taj explorer.exe na VirusTotal da vidimo je li do avasta ili je to stvarno virus.

Detection ratio: 1 / 49 samo od strane Avast-a (Win32:Dropper-gen [Drp] )
Kako je rekao @djigi neke avastove mušice..,ali ubacit cu ga u karantenu i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.3.2014 20:20 (Stux).
16 godina
Ubacit u karantenu?....hmm, mislim da to nije bas pametno.
13 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Ubacit u karantenu?....hmm, mislim da to nije bas pametno.

A sta da onda napravim? Jedino da ga ostavim tako ili ubijem pa kreiram novi ili mozda opcija popravi od avasta koju nikad nisam koristio, ali to nema nikakve veze.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.3.2014 20:24 (Stux).
14 godina
neaktivan

Brisanjem explorera.exe automatski se izrađuje novi (barem kod mene na Win7) tako da nemaš brige.

16 godina
Napravi Restore point pa ga probaj obrisat ili bacit u karantenu pa ces vidit da li ce komp biti ok ili ne. Provjeri nakon restarta i shut downa.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice