Fala bogu da si se rijesio tog AVG-a koji je lijepo upakiran macak u vreci koji je zapravo daleko ispod prosjeka za jedan AVantivirus a ima i takvih kojima je ovakva pozicija AVG-a preporuka za dobar antivirus, jasno Avira je tu s pravom a po kvaliteti ce ici prema vrhu kao i Malwarebites!!!
Ultimativna antivirus tema - P&O
- poruka: 48.498
- |
- čitano: 13.082.453
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Ja ne znam koliko je taj Download.com od Cnet-a relevantan ili upitan pokazatelj kad je tjedni download AVG-a premašio brojku od 1.700.000 downloadsa dok je za Aviru taj broj samo 500 i nešto tisućica? Lol A po nekim AV comparatives ili sličnim testovima AVira je najbolja. edit @dad00 great choice man! Super su ti programi.
Pa iz kuta ljudi koji biraju po kolicini skidanja onda AVG mora bit dobar druge nema no to kaj kolicina skidanja antivirusnog programa nema veze s kvalitetom to je druga prica!!
Ja mislim da Cnet nije više toliko relevantan sa Download.comom... Sve je i više pritužbi korisnika user reviews! koji su nekada bili više naklonjeni sajtu s kojega sam i ja volio godina unazad pogledati tko je tko i što je što!
kaspersky internet security 2009+malwarebytes ili superantispyware je još bolja zaštiata....
ma ja koristim nod32 trial. svaki 25 dana uninstall. sutradan install i sve ok
od danas koristim Symantec Endpoint Protection !:)
Koristim Avast i program je prilično dobar, ima veoma dobru proaktivnu zaštitu, kad god ti se virus/trojan/malware pokuša instalirat na računalo on jednostavno prekine konekciju sa dotičnom stranicom.Ima jako dobar customizibility, besplatan je i jednostavan, bolji od mnogih komercijalnih antivirusnih programa...
Je Avast ima puno stitova samo kaj je to vise za sminku nije to pretjrano efikasno kao recimo Network Shield pa P2P shield pa HTTP shield to nema nikakvu posebnu korist samo fino izgleda svaki posteni antivirus kao Avira ce otkrit virus gdje god bio, uglavnom Avast je solidan i nista vise nije posebno efikasan tj nije na razini Avire Free u detekciji ni blizu!!!
Ja koristim AVG 8.0 i u zadnje vrijeme mi stvara probleme, ali dobro radi. A najbolji antivirusni program je onaj koji je u stanju srediti sv gamad, koje god vrste bila, a takvih ima malo ili nimalo (nažalost).
evo ovaj je bug pohvalija:
Nijedan antivirus ne moze sredit svu gamad za to ti treba antispyware alat kao sjajni Malwarebytes skini ga pa s njim napravi Quick Scan pa vidi kaj ima nemoj se pouzdat u AVG nikako!!!
Upravo sam instalirao Malwarebytes i jedva čekam da ga isprobam. Nadam se da je dobar onoliko koliko ga hvale.
Sophos
Ovo je genijalan komentar, u firmi nas je Sophos koštao oko 120 kn po stroju godišnje (priznajem naručili smo licencu za par godina odmah pa dobili popust), dakle manje od 10 kuna mjesečno po stroju! Jel ti to puno za bogovsku zaštitu i smanjeni broj mojih sati utrošenih ranije na administraciju drugih AV alata?
koristim avast i ne mislim ga mjenjat.
Koristim NOD 32+Zone alarm pro kao firewall.Najbolji AV je bilo koji u kombinaciji sa mozgom (izbjegavanje skidanja softwarea sa nekih cudnih warez stranica).
...Najbolji AV je bilo koji u kombinaciji sa mozgom (izbjegavanje skidanja softwarea sa nekih cudnih warez stranica).
Avira Free Edition the best of the best!
Nikad mi se nije zarazio sa Avirom!!!!
Hmmmm.. to je dosta teško pitanje pa ću vam pričat o vlastitim iskustvima...
Naravno svi znamo da uz antivirus treba se koristiti još i barem windows firewall ili neš sl, i windows defender ili ad aware ili Spybot s&d..
Norton
Koliko ga god hvale toliko je još veće smeće... optereti kokmp za poludit, update mu je loš do bola i svako malo crkne i neće se updatati, a da ne govorim da onda pišti na sve strane ko da će cijeli komp počet pucat po šavovima zato jer on nije updatan....a kad radi normalan scan možeš zaboravii išta drugo raditi na kompu
Avast
prije sam ga koristio jako dugo i stvarno sam zadovoljan bio s njim, al ima po meni preslabu detekciju spywera i malwera i antispywer programi su mi s njim pronalazili previše gamadi i jednostavno mi nije bio previše siguran, i njegova live detekcija nije funkcionirala previše dobro. Plus mu je što je free, i od free alata definitivno preporučam, i sučelje mu je jako prihvatljivo. Minus mi je i prekomjerno korištenje resursa, nije ko Norton al se ipak osjeti da se računalo uspori
AVG
Najgora stvar koju si možete napraviti računalu.... Antivirusni program kojem je detekcija katastrofa... live zaštita nikakva. Najviše gamadi sam se načistio na kompovima koji su imali avg na sebi
Sophos
Dobar alat.. ok detekcija,nenametljiv, instaliraš i zaboraviš.. što je i najveći problem... jako često se zna dogoditi da skine update i da jednostavno instalacija updatea ne prođe i ne obavjesti vas nikako... ako nađe neki virus u dosta slučajeva ga stavi u karantenu bez obavjesti i sl... dosta ga je teško namjestii i nije baš sklon end useru. Ne zauzima previše resursa al se osjeti
NOD32
Trenutno koristim... starije verzije nisu bile toliko dobro, ali novija (3.0 pa na dalje) je odlična. Ugrađena je i antispywer zaštita.. live protection je odličan i odma upozori ako išta nađe. Trošenje resursa mu je zavidno malo i jedino se osjeti prilikom starupa windowsa jer ima ugrađen scan starup programa pa to uspori dizanje za par sekundi. Interface je odličan, jako pregledan i što je super ima Advance i standard mode. Uglavnom prezadovoljan i koristim i definitivno preporučam
Hmmmm.. to je dosta teško pitanje pa ću vam pričat o vlastitim iskustvima...
...
Norton
...
Avast
...
AVG
...
Sophos
...
NOD32
...
McAfee Total Security
Kad su klasicni antivirusi u pitanju tj kombinacija antivirus-antispyware kaj ova dva programa i jesu najbolji su Avira Premium 8 i Kaspersky Antivirus 2009 a ostali se mogu samo slikat i mastat da su bolji jer to nisu nikako, da se smiju tu stavljat linkovi za testiranje antivirusa a to su zapravo opasne stranice onda bi vidjeli o cemu je stvari kako rade Avira i Kaspersky, no i bez toga stvari stoje tako na svim relevantnim stranicama za testiranje!!!
Ovako sam ja doživio ova pojašnjenja:
Norton
... smeće... optereti ... crkne ...neće...
...pametnom dosta
Avast i AVG
... preslab.....previše gamadi...Najgora... katastrofa... live zaštita nikakva. Najviše gamadi ...
...zar bi još netko nakon ovog svega ovo koristio (stavio sam ih zajedno jer toliko osciliraju po kvaliteti i detekciji da ih i treba tako shvaćati)...za kućne nezahtjevne-pametne korisnike možda
Sophos
nenametljiv...instaliraš i zaboraviš...ne zauzima previše resursa...
Ovo koristim već duže pa znam: potrebno mu je namjestiti alerting policy ako mu ne prođe update što je preko konzole minuta posla, a i fina preciznost namještanja tih alerta mi dobro dođe, a uz to integracija sa AD te korištenje prava kojima se fino podesi tko što može i smije mi je puno puta pomoglo. Osim toga, brojne pametne opcije kao što je npr killanje svih aplikacija koje odredim da se ne smiju koristiti na mojom mreži (npr. Limewire, Kazaa, utorrent i slično) mi je zakon(nekad se igrao WIN policyima zabranjujući hash no to je muka). Nekako se dobija dojam da je sve prilagođeno mreži, administratoru i administratorskim zahtjevima i to mi je zakon dok kod svih ostalih dobivam neku sklepanu konzolu koju je neko pod mus morao isprogramirati, a nikad nije radio kao administrator!
NOD
Dugo ga koristio za doma, no loš antispam, slaba proaktivna detekcija i loša iskustva sa licencama, a još gora sa njihovom podrškom su mi ogadila pristojan proizvod.
Avira
Jedna od najboljih detekcija, sa tu i tamo false positiveom i slabijim mrežnim mogućnostima. Za doma idealno, a kad malo usavrše i usklade podršku i administratorsku konzolu dobra alternativa i za firme
Ljudi sada mi treba neki antivirisni program
za trojance i ostala ali da nije previše dosadan za xp windows mi to treba
PIŠITE
ljudi to mi hitno treba
Ja sam imao AVG antivirusni program 8.0 FREE sa Bugovog DVD-a i sada sam instalirao Avira Antivir Classic , pa me zanima koji je bolji . Znam da je originalna verzija Avire bolja od AVG 8 pročitano u Bugu )
PIŠITE
PIŠITE
Ja sam imao AVG antivirusni program 8.0 FREE sa Bugovog DVD-a i sada sam instalirao Avira Antivir Classic , pa me zanima koji je bolji . Znam da je originalna verzija Avire bolja od AVG 8 pročitano u Bugu )
stavi kaspersky