Test sigurnosnog softwarea

poruka: 537
|
čitano: 83.810
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Test sigurnosnog softwarea
rambox kaže...
 Zapravo se Winpatrol ne moze usporedit s nit jednim drugim programom, upravo zbog svoje velicine tj kolko toga nudi u tak malom pakovanju. 

..nakon instalacije wot-a, jedini program koji sam bez rezerve prihvatio u smislu nekakve sigurnosti
dok ne iskoči  njegov glasovni i vizualni alert,pogotovo pri pokušaju "uvaljivanja" procesa u startup,apsolutno neprimjetan,ne usporava dizanje windowsa ni sekunde,kao ni samo surfanje,niti bilo što drugo..
 1 proces u startupu,1 u task manageru,upotreba rama varira između 2 i 6 mb..
nema updatea,nikakvih bijelih/crnih lista,on jednostavno snimi zatečeno stanje na disku i to nadgleda kao pas čuvar..
koliko je uspješan u obrani od malwarea,i pokušaju narušavanja integriteta sistema ?

vjerovatno onoliko kako mu stoji u definiciji: "djelomično"

15 godina
neaktivan
rambox kaže...
Ti si to krivo testiral i odradil krivi pristup skroz zapravo, Winpatrol pa i Plus verzija nije namjenjen da sam samcat brani komp od gamadi. Ak si ga tak testiral onda ti je sve jasno, on nikad nije niti bio namjenjen da sam brani windowse i nemres ga uopce usporedit sa Spybot i njegovim nazadovanjem Winpatrol uvjek nudi istu kvalitetu zna se zakaj.Nevinašce S njime mozes aktivnu gamad na kompu pogasit i onesposobit na vise nacina pa nece radit a ostalo se sredi sa skenerima ovo dole nije test nego uvid kak se s njime radi recimo. S kim ti to zapravo uspoređujes Winpatrol velicine 1mb s kojim programom, kad kazes da su ga drugi pretekli ne valjda sa Threatfire ili Comodo ili s cim.Nevinašce Zapravo se Winpatrol ne moze usporedit s nit jednim drugim programom, upravo zbog svoje velicine tj kolko toga nudi u tak malom pakovanju. NevinašceCool

Ako testiram WinPatrol, onda ne mogu uz njega imati i neki AV jer je to onda test WP+AV.Namigiva

Zamisli realnu situaciju da imaš neki AV i firewall uz njega. Svi znamo da niti jedan AV neće detektirati sav malware koji postoji.

Dakle, ovaj test je ta situacija kada je AV propustio nešto, a pokušavam saznati da li je onda WP sposoban zaštititi računalo od napada.

Ako imaš bolju metodu pokazivanja sposobnosti WP, daj napravi test i objasni što i kako.

Zašto WP nudi istu kvalitetu? Ako ne može obraniti računalo, čemu smisao njegovog instaliranja?

Ubijanje gamadi i procesa kad se već izvode na računalu nije baš sprečavanje u pravom smislu riječi....ako je HIPS, zašto ga ne bih mogao usporediti s nekim drugim HIPS-om?

EDIT: Pričekaj, danas ponavljam test pa možemo dalje diskutirati.....

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 11:51 (siketa).
17 godina
Test sigurnosnog softwarea - Vipre

Evo za sve koji su zainteresirani zaSunbelt Vipre 2011 V4.0.3904 video test by Languy99

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
17 godina

Returnil System Safe 2011 Pro

Svim zainteresiranim za ovaj program, evo ga za djabe Bogataš na Giveaway of the Day

EDIT: - imate fore za skinut do sutra u 9h

- testirao sam i cini mi se da registracija traje 6 mjeseci Mršti se

PS: moze se skinut i instalirat free verzija pa se onda samo upise "Registration key" koji se dobije kad se program skine sa GiveAway-a

Moj test ovdje

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 15:54 (djigibao).
17 godina
siketa kaže...

Ako testiram WinPatrol, onda ne mogu uz njega imati i neki AV jer je to onda test WP+AV.Namigiva

Zamisli realnu situaciju da imaš neki AV i firewall uz njega. Svi znamo da niti jedan AV neće detektirati sav malware koji postoji.

Dakle, ovaj test je ta situacija kada je AV propustio nešto, a pokušavam saznati da li je onda WP sposoban zaštititi računalo od napada.

Ako imaš bolju metodu pokazivanja sposobnosti WP, daj napravi test i objasni što i kako.

Zašto WP nudi istu kvalitetu? Ako ne može obraniti računalo, čemu smisao njegovog instaliranja?

Ubijanje gamadi i procesa kad se već izvode na računalu nije baš sprečavanje u pravom smislu riječi....ako je HIPS, zašto ga ne bih mogao usporediti s nekim drugim HIPS-om?

EDIT: Pričekaj, danas ponavljam test pa možemo dalje diskutirati.....

Pogledaj na Youtube ima li koji test Winpatrol, od nekog poznatog testera gamadi ostale smotance zaboravi na nacin da je samo on na windowsima i da ga zatrpas sa 100 gamadi nema to ti sve govori.NevinašceWinpatrol nije pravi HIPS uopce vec kak se kaze lagani HIPS ili polu HIPS, on se koristi ko dio u nekom kompletu zastite Multilayer zastite. Ne mozes ga usporedit s Thretfire recimo je je to pravi HIPS, a Winpatrol uopce nije to su kruske i jabuke. Nema potrebe da ga ja testiram meni je jasno cemu on sluzi, i kak se koristi i koja mu je namjena tebi ocito nije. Sve je rekel u ovom videu dole drugi put isti link, ovaj tip koji ima svoju vrlo poznatu stranicu kaj se tice zastite i normalno on Winpatrol nije jadnog samog zatrpal s gamadi jer to nema smisla. Winpatrol mos testirat tak da stavis na komp recimo Aviru free +Winpatrol Plus, i onda isprobas 50 gamadi pa na kraju vidis situaciju. Onda ponovis test ali samo Avira protiv te iste gamadi, tek onda bus videl kolko znaci Winpatrol i zakaj se on koristi ko dodatni modul i tak ga se isproba samog nikako ne jer je to skroz bezveze.Cool

http://www.freepcsecurity.co.uk/

http://www.mywot.com/en/scorecard/freepcsecurity.co.uk

15 godina
neaktivan

Završio sam WinPatrol test.

Rambox, gle....čovjek me zamolio da testiram WinPatrol i ja sam to napravio.

Ne ulazim tko, s kim, kak i zašto.....ovo je bio jednostavno test WinPatrol HIPS sposobnosti...i tu je podbacio.

Svidjelo se to nekome ili ne......

Tko sumnja u ove rezultate neka testira i pošalje nam novo izvješće ili napravi test s AV. Meni se ne da više gnjavit s WP.

BTW...Threatfire je behavior blocker (kao Mamutu), a ne HIPS.....

EDIT: Prva rečenica opisa s WinPatrol stranice kaže...."WinPatrol's Host-based Intrusion Prevention System (HIPS) takes snapshot of your critical system resources and alerts you to any changes that may occur without your knowledge."

Kako onda nije HIPS ako je sam autor to napisao? O kakvim sposobnostima pričamo kad nije spriječio niti redirekciju IE homepagea? Problem WP je što nadzire premalo defaultno definiranih kritičnih sistemskih resursa (uključujući i registry). Kada bi ručno išao dodavati određene stavke, sigurno bi podignuo razinu zaštite, ali zar je to posao krajnjeg korisnika? Neka Bill to napravi!

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 16:51 (siketa).
16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Pogledaj na Youtube ima li koji test Winpatrol, od nekog poznatog testera gamadi ostale smotance zaboravi na nacin da je samo on na windowsima i da ga zatrpas sa 100 gamadi nema to ti sve govori.

ima ona ženska koja je još k tome testirala free verziju,a sad kolko je ona znalac..ali digla mi je tlakNeodlučan
 @siketa - nek si ti njega testirao,na kakve si ga muke stavio,još se dobro i pokazaoNamigiva
hvala u svakom slučaju..
nemoj više editirat,evo morao sam ti stavit tdNeodlučan

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 16:57 (seneka).
15 godina
neaktivan
seneka kaže...

a s čim se sad ti ne slažeš?

EDIT: Evo i pogled u Task Manager...zauzeće 19MB RAM-a.....nije puno, ali nije ni tako malo kao što je sugerirano....

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 17:04 (siketa).
16 godina
neaktivan
siketa kaže...
seneka kaže...

a s čim se sad ti ne slažeš?

s ovim da bi trebalo po defaultu širiti zaštitu kritičnih mjesta u sistemu,to više ne bi bilo to..
ovakakav kakav je ,meni je sasvim dovoljan kao dodatak antivirusu

17 godina
RE: Test sigurnosnog softwarea - Vipre
djigibao kaže...

Evo za sve koji su zainteresirani zaSunbelt Vipre 2011 V4.0.3904 video test by Languy99

Još da zna odradit i podesit program bilo bi bolje ali ne zna, jest da je HIPS iskljucen po defoltu ali zakaj ga ne upalit pa da ljudi vide kak to izgleda a je smotan.Nevinašce Kolko znamo na Comodo je HIPS upaljen, pa zakaj ga onda nije ugasil pa ne mora bit upaljen nit on ak nije na Vipre jel da.Smijeh Puno programa nije na Defolut podeseno kak treba, pa zakaj ne pokazat svim kak ga treba podesit glupandarije samo vrti gamad ko na traci.Cool

siketa kaže...

Završio sam WinPatrol test.

Rambox, gle....čovjek me zamolio da testiram WinPatrol i ja sam to napravio.

Ne ulazim tko, s kim, kak i zašto.....ovo je bio jednostavno test WinPatrol HIPS sposobnosti...i tu je podbacio.

Svidjelo se to nekome ili ne......

Tko sumnja u ove rezultate neka testira i pošalje nam novo izvješće.

BTW...Threatfire je behavior blocker (kao Mamutu), a ne HIPS.....

Prva rečenica opisa s WinPatrol stranice kaže...."WinPatrol's Host-based Intrusion Prevention System (HIPS) takes snapshot of your critical system resources and alerts you to any changes that may occur without your knowledge."

Kako onda nije HIPS ako je sam autor to napisao?

Pa je HIPS ali nije teske kategorije vec Lightweight, Comodo je Teska kategorija a to je ogromna razlika zato se ne moze usporedit s drugima koji su teske kategorije to je ko u boksu ista prica.Nevinašce Threatfire ti je po defoltu na 3 podesen, i trebao bi reagirat na svaki nepoznat program no ak ga dignes na 5 onda ti je to vrlo slicno ko HIPS i nema frke. Niti on isto nije podesen kak treba po Defoltu, treba zavirit u Advanced Setings samo to vecina nece spomenut samo vrte gamad.Cool

15 godina
neaktivan

@rambox: u svom testu sam uključio sve te dodatne naprednije postavke.

Znam za Threatfire, to sam i napisao nedavno za Level 5.....aktivno ga koristim u kombinaciji s Avastom na jednom stroju duže vrijeme....isprobao sam i njegovu outbound zaštitu, kada u tom smislu može zamijeniti firewall....

ZIG ZAG
16 godina
neaktivan
siketa kaže...

EDIT: Evo i pogled u Task Manager...zauzeće 19MB RAM-a.....nije puno, ali nije ni tako malo kao što je sugerirano....

jer to po defaultu,ili si nešto dodatno podešavao?

15 godina
neaktivan
seneka kaže...
s ovim da bi trebalo po defaultu širiti zaštitu kritičnih mjesta u sistemu,to više ne bi bilo to..

ovakakav kakav je ,meni je sasvim dovoljan kao dodatak antivirusu

Da li se s njim sad osjećaš sigurno nakon što si vidio rezultate testa?

Bolje je staviti Threatfire ili DefenseWall/GeSwall umjesto njega.......

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 17:13 (siketa).
16 godina
neaktivan
siketa kaže...

Da li se s njim sad osjećaš sigurno nakon što si vidio rezultate testa?

Bolje je staviti Threatfire ili DefenseWall/GeSwall umjesto njega.......

osjećao sam se sigurnim i bez njega,mislim da threatfire po onom grafikonu i nema  smisla stavljati uz aviru..

17 godina
siketa kaže...

@rambox: u svom testu sam uključio sve te dodatne naprednije postavke.

Znam za Threatfire, to sam i napisao nedavno za Level 5.....aktivno ga koristim u kombinaciji s Avastom na jednom stroju duže vrijeme....isprobao sam i njegovu outbound zaštitu, kada u tom smislu može zamijeniti firewall....

Ti si ukljucil da, a zakaj nije onda ovaj mulac na Youtube cisti slamperaj.Nevinašce Taj HIPS na Vipre nije bas ultraefikasan ko na Comodo, ali je tu negdje ko na Pc Tools Firewall recimo inace je to zapravo HIPS komponenta od Sunbelt (bivši Kerio) Personal Firewall koji radi u Vipre Antivirus Premium.Cool

15 godina
neaktivan
seneka kaže...

osjećao sam se sigurnim i bez njega,mislim da threatfire po onom grafikonu i nema  smisla stavljati uz aviru..

E, prijatelju....jako se varaš glede Threatfirea.....da li si ga ikad isprobao/testirao? Ima i te kako smisla....velim ti da vrtim Avast+Threatfire i, naravno, testiram s vremena na vrijeme. Ono što promakne Avastu, TF hvata u velikom broju slučajeva...naravno ne 100%, ali puno više nego WP.....

Pusti na stranu grafikone i reklame...treba se prodat (prije, sad je free)....a koji to antimalware program na svojim stranicama ne trubi da je najbolji?

EDIT: instalacija je defaultna, a nakon toga sam pod Options uključio "Real time" umjesto da IE home & search pages, Hosts file i kritične sistemske resurse provjerava svake minute (ili koliko je već default)...

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 17:22 (siketa).
16 godina
neaktivan
siketa kaže...

Pusti na stranu grafikone i reklame...treba se prodat (prije, sad je free)....a koji to antimalware program na svojim stranicama ne trubi da je najbolji?

to nije reklama od avire,nego reklama/preporuka/procjena threatfire-ova
ili se nešto promijenilo?

15 godina
neaktivan
rambox kaže...

Ti si ukljucil da, a zakaj nije onda ovaj mulac na Youtube cisti slamperaj.

Zato jer Languy sve programe testira s tvorničkim iliti defaultnim postavkama.

Pitanje je zašto Sunbelt to ne uključi out-of-the-box? Pretpostavljam zbog manje iskusnih korisnika (jednostavnost uporabe, bez pitanja)....

BTW....Vipre pop-upovi su mi jedni od najboljih u industriji.

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 17:32 (siketa).
15 godina
neaktivan
seneka kaže...
to nije reklama od avire,nego reklama/preporuka/procjena threatfire-ova

ili se nešto promijenilo?

Ne kužim....pusti sad taj grafikon...obična reklama......da bi mogao ocijeniti neki proizvod, moraš ga probati....

ZIG ZAG
17 godina
rambox kaže...
djigibao kaže...

Još da zna odradit i podesit program bilo bi bolje ali ne zna, jest da je HIPS iskljucen po defoltu ali zakaj ga ne upalit pa da ljudi vide kak to izgleda a je smotan.Nevinašce Kolko znamo na Comodo je HIPS upaljen, pa zakaj ga onda nije ugasil pa ne mora bit upaljen nit on ak nije na Vipre jel da.Smijeh Puno programa nije na Defolut podeseno kak treba, pa zakaj ne pokazat svim kak ga treba podesit glupandarije samo vrti gamad ko na traci.Cool

Taj tip radi testove antivirusnih i inih programa uvijek po defaultu, vjerojatno jer vecina ljudi zeli samo instalirat program bez da puno cacka.

A tvrtka koja proizvodi taj ili bilo koji drugi program bi ga po defaultu trebala nastimat da radi kako spada, a ne da se user mora nakon sto kupi/plati program jos i drk** s postavkama.

17 godina
siketa kaže...
rambox kaže...

Ti si ukljucil da, a zakaj nije onda ovaj mulac na Youtube cisti slamperaj.

Zato jer Languy sve programe testira s tvorničkim iliti defaultnim postavkama.

Pitanje je zašto Sunbelt to ne uključi out-of-the-box? Pretpostavljam zbog manje iskusnih korisnika (jednostavnost uporabe, bez pitanja)....

Odma na pocetku je krivo krenul to sam videl vec odavno, zato se njegovi testovi nit ne mogu uspoređivat s Mrizos-ovim nekad dok je bil aktivniji. Pa nisu sve nesposobni i ljeni zavirit u dodatna podesenja, vec ne znaju tocno kaj je bolje pa se to moze i pokazat ali nist tak je lakse Defolt pa vrti gamad.Nevinašce

17 godina
rambox kaže...

Odma na pocetku je krivo krenul to sam videl vec odavno, zato se njegovi testovi nit ne mogu uspoređivat s Mrizos-ovim nekad dok je bil aktivniji. Pa nisu sve nesposobni i ljeni zavirit u dodatna podesenja, vec ne znaju tocno kaj je bolje pa se to moze i pokazat ali nist tak je lakse Defolt pa vrti gamad.Nevinašce

Neznam uopce cemu frka, jer je Vipre i ovako odradio odlican posao. Namigiva

15 godina
neaktivan
rambox kaže...

Slažem se da je u većini programa najčešće potrebno dodatno podesiti opcije da bi se povećala razina sigurnosti.

S druge strane, većina korisnika (priznajmo to) su ipak nevični tome (što zbog neznanja, što zbog neinformiranosti i/ili lijenosti).

Za njih i njihove potrebe je vjerojatno default postavka dovoljno dobra glede lakoće korištenja (manje upita i odluka samog korisnika koji s vremenom samo počne pritiskati Yes ili Allow i ne čitajući što ga aplikacija pita), mada ne i najsigurnija.

ZIG ZAG
15 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Ima odličan (barem po ovom testu) web guard/blocker......ClearCloud DNS se temelji na njemu, mislim.....

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 17:40 (siketa).
17 godina
djigibao kaže...
rambox kaže...

Nema to s tim veze tak se ne radi test programa, treba i pokazat nekaj kaj je bitno u podešenjima. Defolt je gotovanski i traljavo da se ustedi vremena i posla, ovak dole to izgleda ko primjer kak spada 30 minutni video i to je to.Cool

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 17:48 (rambox).
17 godina

Zamolio bih nekog od vas što dost testira te alate u zadnje vrijeme da uradi i koji test s Autorun Eater programom.

Točije, da malo provjeri koliko on uopće efikasno prepozna/zaustavlja/briše crve koji zaražuju pc a da se pri tome koriste autorun.inf-om.

Dakle recimo test s nekoliko različitih inficiranih stickova inficiranih različitim crvima...

Znam da Avastu takvi crvi promaknu uglavnom (iz vlastitog iskustva, barem prije) pa me zanima kakvo je stanje s Threatfire i takvim napastima?

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na "HVALA" kao znak zahvalnosti. Hvala.
15 godina
neaktivan

Izašao novi komplet AVG proizvoda!

http://www.avg.com/ww-en/homepage

ZIG ZAG
17 godina

hoho hooooo :)

vidio sam neki dan da je siketa dobro prokuzio vipera i sad je ono potvrda sa tube (premda nisam covjekov fan).

200kn monster protection i jos ultra light za one opterecene tezinom.

koja cijena za is rjesenje :)

dobijes (izgleda) najbolji is za najmanje novaca.

pitate se sto bi rasipnik poput mene mogao sljedece shopirati :))

http://www.vipreantivirus.com/

Avanti o popolo, alla riscossa Bandiera rossa, bandiera rossa Avanti o popolo, alla riscossa Bandiera rossa trionferà.
17 godina
torrente kaže...

hoho hooooo :)

vidio sam neki dan da je siketa dobro prokuzio vipera i sad je ono potvrda sa tube (premda nisam covjekov fan).

200kn monster protection i jos ultra light za one opterecene tezinom.

koja cijena za is rjesenje :)

dobijes (izgleda) najbolji is za najmanje novaca.

pitate se sto bi rasipnik poput mene mogao sljedece shopirati :))

http://www.vipreantivirus.com/

To ja stalno i trubim da je lakoca na windowsima vrlo bitna, ne zato kaj ja imam slab komp jer nije uopce slab.Nevinašce Kaspersky IS na kompu ili Vipre Antivirus Premium za usporedbu, razlika u utjecaju na windowse i performanse je vise nego primjetna i osjetna itekak u korist Vipre normalno. Lako je slozit Security Suite i natrpat unutra sve i svašta, a da se to znatno ne odrazi na performanse windowsa e to je vec malo teza misija u kojoj vecina ne uspije a neki padnu ko trule kruske.Nevinašce

15 godina
rambox kaže...

To ja stalno i trubim da je lakoca na windowsima vrlo bitna, ne zato kaj ja imam slab komp jer nije uopce slab.Nevinašce Kaspersky IS na kompu ili Vipre Antivirus Premium za usporedbu, razlika u utjecaju na windowse i performanse je vise nego primjetna i osjetna itekak u korist Vipre normalno. Lako je slozit Security Suite i natrpat unutra sve i svašta, a da se to znatno ne odrazi na performanse windowsa e to je vec malo teza misija u kojoj vecina ne uspije a neki padnu ko trule kruske.Nevinašce

Meni kombinacija Avast + ClamAV + Comodo firewall zauzima otprilike 14 MB.   Cool

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 20:47 (deadman).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice