Rundll.exe je virus?

poruka: 25
|
čitano: 3.867
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Rundll.exe je virus?

pozdrav ljudi

prvo da kažem da sam pretražio forum i ne mogu naći problem sličan mome pa da vas pitam

nisam imao neta nekih tjedan dana (selio se) i jučer mi dođu ljudi, spoje novi net i nedugo nakon toga meni AVAST izbaciva slijedeću poruku

[IMG]http://i60.tinypic.com/s1n79c.jpg[/IMG]

prije toga nisam imao nikakvih problema sa virusima, ne vjerujem da mi je virus tek tako došao zbog novog neta, jesam bio spojio fotoaparat ali ne vjerujem da sam na njemu imao virusa jer ga ne spajam na druga računala

znam da je rundll inače windowsova stavka i da nije virus, ali čitam po netu da postoji i istoimeni virus

i izbaciva mi poruku i kada hoću otvoriti npr. photoshop, neku mapu, control panel, dok npr kada Chrome otvaram sve ok

avast virus pronađe, piše da je prijetnja Visoka, ali mu ništa ne može, pokušavao sam i system restore, isprva bude OK, isključim PC, kasnije kada opet upalim sve po starom, avast izbaciva istu poruku

pretražio sam i sa malwarebytes, on ništa ne pronalazi

što da radim? imam li razloga za paniku, molim vas samo ne govorite da instaliram sistem na novo jer ne znam kako se to radi, nemam nikoga da to zna raditi, a da nosim negdje da mi urade nemam vremena, treba mi pc zbog faxa non-stop :(((

eh da...u event vieweru imam neki sumnjivi remote access :(

[IMG]http://i61.tinypic.com/141pgcw.jpg[/IMG]

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.3.2014 10:24 (avokado).
14 godina
neaktivan
Rundll.exe je virus?

Rundll.exe uploadaj na VirusTotal i pošalji link u temu.

13 godina
neaktivan
Re: Rundll.exe je virus?

izgleda samo avast prepoznaje kao prijetnju :/

https://www.virustotal.com/hr/file/72e3cf082ba8fedfb28eb3658d77a0e82bdefdff54dfbea5666ac6397e378a96/analysis/1396085202/

edit:

ovaj što sam analizirao nema .exe ekstenziju, a u avastu piše da ima, ali u mapi nemam nijedan više da se tako zove

na netu kaže:

Rundll32.exe is a Windows operating system component responsible for running certain aspects of applications like Internet Explorer. However, Rundll32.exe is also the name of a virus. By impersonating legitimate software, the virus hopes to get you to delete an important file from your computer by mistake. For this reason, you should use a tool on your computer to remove the virus. It will delete the impostor and leave the real file.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.3.2014 10:35 (avokado).
14 godina
neaktivan
Rundll.exe je virus?

To je FP. Nije virus.

13 godina
neaktivan

OK, jel to dobro ili loše? :)

Što je FP?

14 godina
neaktivan
Rundll.exe je virus?

To je dobro. FP je skraćeno od False Positive što znači da je avast sigurni file greškom označio kao virus. Možeš im prijaviti taj FP na ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.3.2014 10:46 (Marko :D).
13 godina
neaktivan

OK super :D

prijavit ću im onda, a da li je moguće da bude virus obzirom na ono gore napisano što sam našao na netu: However, Rundll32.exe is also the name of a virus. ?

i da li znaš kako mogu sada napraviti da mi avast ne javlja stalno da je virus, je li mogu ući u safe mode pa premjestiti u Kavez čisto radi preventive i hoće li to smetati onda neometanom radu PC-a?

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.3.2014 10:52 (avokado).
14 godina
neaktivan
Rundll.exe je virus?

Kada bi Rundll32.exe na tvom računalu bio virus, VirusTotal bi pokazao da više antivirusa detektira taj file. Najbolje ti bi bilo da taj file dodaš u izminke u avastu.

13 godina
neaktivan

OK, tako ću onda uraditi

hvala na pomoći :D

13 godina
neaktivan
Rundll.exe je virus?

opet ja, čini se da ipak postoji problem

pc mi je postao sporiji nego inače, kada ga upalim i nakon što se windows podigne pojavi se moja slika desktopa i to je to, nikakve ikonice ili taskbar da se pojave

onda moram na restart i onda radi

a isto tako neće da mi otvori neke opcije u control panelu, čak ni na sat kada kliknem u donjem desnom kutu

btw da pitam, onaj gore remote access, šta bi to trebalo značiti? :(

14 godina
neaktivan
Rundll.exe je virus?

Nisam siguran, ali ako hoćeš mogu ti pogledati preko TeamViewera.

13 godina
neaktivan

što je to? evo sada vidim da ne mogu otvoriti ni properties kada desnim klikom odem na My Computer

13 godina
protjeran
Rundll.exe je virus?

Ako je greška u Rundll.exe-u ima OVDJE uputa kako popraviti Rundll.exe koji je sastavni dio Windowsa.

U google upišeš samo Rundll.exe i ima hrpu objašnjenja.

Čovjeka možeš najlakše upoznati po njegovim manama. Vrline može svatko odglumiti
13 godina
neaktivan

problem nije bio u virusu nego u rundll-u, a pogodite tko je izazivao problem???

AVAST, vjerovali ili ne

skenirao sam sustav nekoliko puta sa RegCure i našao mi je oko 2000 grešaka, ali je ovaj problem sa rundll32 i dalje opstao

sustav mi je postajao sve gori i gori, nisam mogao otvoriti sat, datum, vrijeme, otvoriti control panel, instalirati ili deinstalirati nešto, properties od my computera, pola programa mi nije dalo otvoriti ''jer nemam prava'' a administrator sam računala :s

nađem na netu da pokušam preko msconfig metodom selekcije startup mijenjati i kada odem samo preko system.INI i win.INI sve radi ok (mislim neke opcije nisu dostupne) i tada sam uspio deinstalirati avast i pokrenem ponovno sa regularnim startupom i sve radi kao podmazano

sad me je malo strah opet instalirati avast, a skinuo sam avast internet security

da li da si njega nabacim ili da nešto drugo, može preporuka neka?

za sada mi stoji private firewall i malwarebytes, ali znam da to nisu antivirusi kakve trebam

evo reko da napišem ako se nekome desi isti problem da uzme u obzir kao moguće rješenje :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.3.2014 15:57 (avokado).
14 godina
neaktivan
Rundll.exe je virus?

Zašto bi bio avast kriv? Pa nisu problemi nastali onoga trenutka kada si ga instalirao već su nastali nakon što ti je RegCure pronašao te "greške" ako se i mogu tako nazvati. I program je izgleda stvarno dobar kada mu je WOT (Web of Trust) označio stranicu kao opasnu.

Malo bolje upoznaj programe prije nego što ih skidaš i instaliraš na računalo. Sada bi trebao skenirati cijeli sistem jer vjerojatno ima mnogo virusa i da, možeš vratiti avast jer on nije ništa kriv samo što prije ponovnog instaliranja nemoj zaboraviti obrisati sve viruse.

RegCure je zapravo: Adware.Win32.RegCure

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.3.2014 16:53 (Marko :D).
13 godina
neaktivan

eh sad ništa ne razumijem

prvo što mi je Budokai stavio poveznicu na kojoj na dnu piše da je RegCure pogodan za čišćenje registra.

drugo što je RegCure Microsoft Certified Partner :/

moram se ispričati jer nisam problem detaljno opisao pa misliš da je problem nastao nakon što je regcure našao greške.

Naime, prošli tjedan sam se odselio 21.3. (petkom) a četvrtkom (20.3.) su mi isključili internet.

Bio sam bez neta tjedan dana dakle nije se avast mogao ažurirati.

Prije dva dana (petkom, 28.3.) su mi došli i ponovno spojili net, sve je radilo dobro jedno 2 sata, avast se ažurirao i malo poslije toga meni javlja grešku sa rundll-om.

Tada sam vratio sustav na srijedu (26.3.) opet je sve radilo OK, pretražim sustav ponovno, nema virusa, sumnjivu datoteku skeniram zasebno opet i nema grešaka. Avast se u međuvremenu ažurira i sve po starom opet.

I evo sada je sve OK, iako ću ipak obrisati taj RegCure ako je potencijalna prijetnja, ali otkud im onda titula Microsoft Certified Partner :/

13 godina
neaktivan
avokado kaže...
...

I evo sada je sve OK, iako ću ipak obrisati taj RegCure ako je potencijalna prijetnja, ali otkud im onda titula Microsoft Certified Partner :/

RegCure je bezveze ako mene pitaš sad ne znam što drugi imaju reći za njega. Ako hoces koristiti nešto za popravak pc registrya i slicnog uzmi CCleaner, Glary Utilities ili TuneUp (on mi osobno više nije nešto tako dobar i trebaš imati licencu za njega). Što se tice avasta zna se desiti kao što je Marko napisao da FP, jer ja sam imao slican problem s drugim windows file-om,a ako ti je sad sve ok onda ostavi tako i ne diraj ništa.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.3.2014 17:23 (Stux).
14 godina
neaktivan
Rundll.exe je virus?

Ako oni imaju partnerstvo sa Microsoftom, zašto bi onda Microsoft taj program označio kao virus u Win. Defender / MSE? Oni uopće nemaju partnerstvo već je stvar u tome da privlače ljude. Kada ljudi vide u oglasu ili na njihovoj stranici da su partneri sa Microsoftom ljudi će misliti da je sigurno, a nije. U tome je kvaka.

Microsoft nikada nije ni neće biti partner sa tvrtkama koje proizvode Registry Cleanere.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.3.2014 17:40 (Marko :D).
13 godina
neaktivan
Rundll.exe je virus?

OK, RegCure je ukonjen

stavio sam avast internet security i sa avastom se vratiše svi problemi plus sam gratis dobio nove probleme - nisam mogao na net te mi je zvučna prestala raditi

avast ukonjen i sve opet radi kako treba, definitivno avast ne vraćam

koji drugi antivirus ima da je ok, po mogućnosti besplatan da se ne peglam sa ključevima i sl. ???

14 godina
neaktivan
Rundll.exe je virus?

Tu meni sve nešto smrdi al dobro ako hoćeš uzmi Comodo Internet Security (besplatni).

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.3.2014 19:39 (Marko :D).
11 godina
protjeran
avokado kaže...

OK, RegCure je ukonjen

stavio sam avast internet security i sa avastom se vratiše svi problemi plus sam gratis dobio nove probleme - nisam mogao na net te mi je zvučna prestala raditi

avast ukonjen i sve opet radi kako treba, definitivno avast ne vraćam

koji drugi antivirus ima da je ok, po mogućnosti besplatan da se ne peglam sa ključevima i sl. ???

Stavi si Aviru, trenutno najbolji antivirusni,a besplatan!!

http://www.avira.com/en/avira-free-antivirus

14 godina
neaktivan
zigurat kaže...

Je, da najbolji. Avira je toliko dobra da za dodatni modul zaštite se treba instalirati Avirin Toolbar. Uz to da ne kažem da nekoliko mojih frendova i korisnika foruma kojima sam čistio viruse, a Avira je bila instalirana imali su puno računalo Adwarea.

Evo log od kolege sa foruma koji je imao Aviru instaliranu na računalu, pa ti reci da je Avira najbolji antivirus.

http://pastebin.com/81aKxX1K

11 godina
protjeran
Marko :D kaže...
zigurat kaže...

Je, da najbolji. Avira je toliko dobra da za dodatni modul zaštite se treba instalirati Avirin Toolbar. Uz to da ne kažem da nekoliko mojih frendova i korisnika foruma kojima sam čistio viruse, a Avira je bila instalirana imali su puno računalo Adwarea.

Evo log od kolege sa foruma koji je imao Aviru instaliranu na računalu, pa ti reci da je Avira najbolji antivirus.

http://pastebin.com/81aKxX1K

To što neki NE ZNAJU radit s programom, ne znači da je program loš!! Avira je barem duplo bolja od Avast-a,a od ostalih i višestruko!!!

17 godina
neaktivan
zigurat kaže...

To što neki NE ZNAJU radit s programom, ne znači da je program loš!! Avira je barem duplo bolja od Avast-a,a od ostalih i višestruko!!!

Bar duplo znaci da ako Avast nađe i zaustavi npr. 86% malwarea Avira zaustavi 172%? A od ostalih 300% i 400%.

{#}

Don't believe what you're told. Double check.
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.3.2014 10:03 (Hary).
13 godina
neaktivan
Hary kaže...
zigurat kaže...

Bar duplo znaci da ako Avast nađe i zaustavi npr. 86% malwarea Avira zaustavi 172%? A od ostalih 300% i 400%.

{#}

evo čuli su te ovi iz avire, sada mi izbacilo {#}

naravno kad kliknem na to kaže 1st April Fool {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.3.2014 15:02 (avokado).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice