Samsung A54

poruka: 6
|
čitano: 5.791
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
offline
Samsung A54 tema

Pošto vidim da nema pripadajuće teme za ovaj uređaj pa evo da otvorim i usput par pitanja postavim ako je netko vlasnik.
Koristim ga tjedan dana i nakon prelaska sa Xiaomi  Mi 11 i prije toga 11T,mogu reci da je baterija preporod i da izdrzi cijeli dan koristenja sto mi je jako bitna stavka.
Usput svida mi se i mozda nekolicini isto koji traze manji uredaj i ovih 6.4" je taman za dzep,torbicu od bicikla itd.i uz to je IP67 certified tako da nema brige oko kise.

Stvarno nemam zamjerki za cijenu i rang uredaja,kvaliteta izrade je solidna,kamere su okej za cijenu i stovise dobre,perfomanse su za everyday use vise nego dovoljne,no medutim za neki jaci gaming ne bas.

Par stvari koje me zanimaju,zasto nema automatskog Nocnog moda na ultrawide kameri ? 

Potrosi mi 4-5% preko noci iako su wifi,bt i ostali potrosaci iskljuceni,kako to minimalizirati ili namjestiti da gasi appove preko noci ?

Moj PC  
3 0 hvala 1
19 mjeseci
offline
Samsung A54

Pa zar nitko nema spomena na A54?

Ovih dana se mislim ponovo obzvezati ugovorom sa T-Com, na slijedeće dvije godine, pa se dvojim oko A54 ili S23?

Naravno, razlika u cijeni i ovaliteti, to je jasno.

Samo me zanima je li A54 dovoljno dobar za prosjećnog korisnika, ako sam ja takav, možda mi S23 niti nije potreban?

Godinama sam na S20, prethodno na S9, i taj S20 mi je i sada sasvim ok, ne bih ga mijenjao da nije te ugovorne obveze i popusta za Božić itd.

 

Boniing
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Re: Samsung A54
Ako si prosječan korisnik, i više nego dobar...ako ne patis od tih stvari vjerujem da ćes bit jako zadovoljan, ja osobno prezadovoljan telefonom, ima sve što treba, čak i više od toga.
3 godine
offline
Samsung A54

Zdravo, hvala vam na recenziji.

 

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.2.2024 17:15 (burbigo).
 
0 0 hvala 0
11 godina
offline
Samsung A54

Frend mi ima ovaj mobitel, dual sim, otvorio ga je prije dva mjeseca i primijetio je da se baterija brzo prazni. Nije baš da se isprazni odmah, ali značajnije brže od starog Xiaomija kojeg je imao do sad. Znači, nešto tu ne valja jer stari mobitel duže izdrži, a već je star, manjeg je deklariranog kapaciteta i od slabije je renomiranog proizvođača. Čitajući po stranim forumima primijetio sam da se i drugi žale na taj problem, pogotovo nakon ažuriranja OS-a (One UI 6). Isprobavali smo razne opcije koje se predlažu po tim forumima, ali ništa ne pomaže. Neki su pisali i da je potrebno neko vrijeme da se mobitel nauči na potrošnju pa da ju može ispravno prikazivati  i slično. Ništa od toga se nije desilo.

 

U čem je problem: mobitel preko noći zna potrošiti i preko 30% baterije kada apsolutno ništa ne radi. Na lokaciji gdje živi signal je loš, ali opet, to ne bi trebao biti razlog da se toliko "draina" baterija. Niti jedan drugi mobitel to ne radi. Ako je do toga problem, zašto mobitel nema neki mehanizam da se sam zaštititi od toga u uvjetima lošeg signala. U statistici baterije se baš vidi u grafu da baterija naglo pada, ali mobitel ne vidi na što se baterija troši. Dodatnu sumnju na povećanu potrošnju pri slabom signalu pokazuje i to što se baterija manje troši na poslu gdje je signal OK. 

 

Drugi problem koji je uočio vezan je za drugu SIM karticu. Naime, on stavlja shortcut-widgete mobilnih kontakata na početni zaslon i počeo je primječivati da su mu kroz par dana ti kontakti sa početnog ekrana počeli nestajati. Kako se radi o widgetu, on bi ostao, ali više uz tu ikonu ne bi bilo imena kontakta. Jako zanimljiv problem. Prvo nije znao zašto nestaju samo neki, da bi tek onda shvatio da nestaju samo oni na drugoj SIM kartici. Znači, kao da ima problema sa čitanjem te kartice. Opet, u starom je radila normalno. 

 

Ako netko ima ovaj mobitel nek napiše svoja iskusta i savjete u vezi ovih problema.

 
0 0 hvala 0
2 godine
offline
Re: Samsung A54
Imam takav mobitel ,star 5 mjeseci,ali nemam nikakav problem. Baterija mi zna potrajati po 2 dana. Vikendom ga ne punim,kada neradim.
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice