Strujanje zraka u kučištu

poruka: 5
|
čitano: 2.313
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ovako,

planiram praviti svoje "custom" kučište od drveta. Zanima kako bi zrak trebao ići (neželim da mi se išta sprži, iako radim s starim kompom; malo ovako, više za fun da stavim 98icu pa da se glupiram). Pretpostavljam da ide od prdnje do stražnjeg dijela, ali valja provjerit.

I naravno, stavit ću slike kad bude Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Strujanje zraka u kučištu

Strujanje zraka ti možeš napravit kako hoćeš, imaš kučišta sa ventilatorima iz svih smjerova, gore, dole, naprijed nazad. Vidi kako tebi najbolje odgovara za ono šta ćeš imat i koliko će biti veliko to kućište, kakva će mu biti untrašnjost i sl.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.3.2010 13:24 (makopos).
15 godina
neaktivan

Znači, neće biti nekih "čudnih" problema?

Mislim ovako: Budući da je to drvo(radio bi s pleksijem, ali nemam di kupit), a drvo je dobar toplinski izolator, napravit ću strujanje s boka do boka, pobljšano s jednim malim velntilatorom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

A zasto ne pratis prirodni tok toplog zraka? Topli zrak se dize? Dakle vuces hladni s podnozja i pumpas ga prema vrhu, a na vrhu izvlacis topli zrak van kucista?

Takodjer nije pozeljno da kuciste bude dobar toplinski izolator jer ce temperatura unutar kucista biti veca od one vanjske. zato i rade alu kucista jer aluminij provodi toplinu

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.3.2010 15:38 (tnakir).

0 0 hvala 2
15 godina
protjeran
To bi mu i ja preporucija, daj neku shemu tog kucista pa da ti možemo bolje preporucit
Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice