Rasprava o 3D printanju

poruka: 725
|
čitano: 412.387
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Rasprava o 3D printanju

Kod mene S1 jos radi dobro, prijatelju je bio warpan krevet i to su poslali za 2 dana bez nekih prepiraka. Tipicno za Anycubic je da prerano izbace proizvod pa im treba godinu dana da rijese sve probleme. Jos se neckam oko H2D posto izgleda da i on pati od djecjih bolesti.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Re: Rasprava o 3D printanju
ivanzu kaže...

Kod mene S1 jos radi dobro, prijatelju je bio warpan krevet i to su poslali za 2 dana bez nekih prepiraka. Tipicno za Anycubic je da prerano izbace proizvod pa im treba godinu dana da rijese sve probleme. Jos se neckam oko H2D posto izgleda da i on pati od djecjih bolesti.

Čini mi se da je to problem kod svih postao, prvo izbace pa onda rješavaju common probleme. Isto je i s H2D, još je prenov ima posla i na njemu. Ja sam rekao definitivno ide x1c, ja mislim da je to jedini do sada koji stvarno dobro radi bez skoro ikakvih problema. Gospodin koji drži Crofil3D ima jedan primjerak s 3000 sati, samo je pei plate promjenio na njemu i ništa drugo, ostao sam šokiran iskreno. Ali evo čovjeku radi savršeno i on mu je main od printera.

Uslužno 3D Printanje TikTok@3dinghr Instagram@3dinghr gmail 3ding.hr@gmail.com
13 godina
Rasprava o 3D printanju

Imam dva P1S te rade bez problema tako da preporuka za njih. X1 isto odlican ali nemam potrebe za njim, gledao sam K2+ ali isto ima djecje bolesti pa cekam da vidim tko ce prije rijesiti da uzmem neki big format printer.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 13:56 (ivanzu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Re: Rasprava o 3D printanju
kruskar kaže...
A za resin printer još uvijek razmišljam i gledam baš tog M7 ali onog max, a opet pošto brojčano prevladava anycubic kod mene uzeo bih njihov printer na resin.

EDIT

Također sam na najmlađoj S1 (koja je stala na 70 sati ako se ne varam) pogledao tu cjev i vidio da se dogodila ista stvar i naravno daj da probam ručno i je filament jako teško prolazio, učinio sam isto i evo prolazi jako lagano. E sad kad dođu djelovi i za nju vidjeti ćemo rezultate. Ali gotovo sam siguran da je najstarija S1 popravljena.

Prednost MAX-a je jedino nesto veca povrsina printa u odnosu na standardni m7- 298x164x300mm naspram 223x126x230. visina i nije neki faktor, ali ovih dodatnih 75x38mm dobro dodje.

No, 7k ekran kod max naspram 14k ekran kod "obicnog", max je ustvari downgrade. Jos veci downgrade je x/y rezolucija, gdje max zbog velicine ekrana ima danas vec enormnih 46um, dok obicni ima daleko boljih 16um.

Auto nadoljevanje resina, grijanje vat-a su u biti gimmicki, niti cu vjerovati perlistatickoj pumpi od 2e da mi nece napraviti kakicu i zaliti cijeli printer resinom, niti cu vjerovati kvazi grijanju koje u osnovi nema nikakvu mogucnost regulacije. Ok, vjerovati jos mozda i hocu, ali platiti toliku razliku u cijeni samo zbog toga - necu.

Da je to true 14" 14K ekran, s 16um rezolucijom, onda bi cijena bila opravdana, ovako je ovo samo jos jedan slucaj reciklaze od strane anycubica (jer svi to rade) gdje se u osnovi stari ekran koristi u nesto vecim izdanjima, tako da kad gledas, jedina prednost mu je koliko toga mozes nagurati na plocu, a kvalitet ispisa je u rangu s nekadasnjim visim tierom 4k printera.

Dodatno, reklamirana brzina je takodjer jos jedan gimmick, ta brzina ispisa se postize iskljucivo koristenjem kombinacije speed resina i acf fepa, koji je po defaultu losiji cak i od "obicnog" fepa, previse sitnih detalja se razmulja i ne bude ostro isprintano, tako da, jos jedan gimmick. Doduse, i obicni pati od iste problematike, rjesenje je zamjena fepa s obicnim ili nfep, nije strasna investicija, no, ako vec pricamo o printeru od 700-800e, onda zelim daleko manje gimmicka i "uradi sam" rjesenja, a puno vise onoga tamo gdje je bitno - kvalitet ispisa i ekrana.....

Tako da, za 300e mene bi sasvim zadovoljio i obicni m7

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice