e ovako zelim postaviti jedan hladnjak u kuciste znaci da mi izbaciva toplinu
da li ti ce imati ucinka,posto se komp grije i dali treba postaviti jos jedan da nako "raspuhiva"
da li ti ce imati ucinka,posto se komp grije i dali treba postaviti jos jedan da nako "raspuhiva"
stavi jedan vent da ti izbacuje toplotu a jedan da ubacuje zrak.Ako je u pitanju side otvor,stavi da ti je gornji onaj sto izbacuje a donji sto ubacuje,ili ako imas otvor sprijeda,stavi da ti taj prednji ubacuje a onaj u pozadini izbacuje.
a hoceli onda ovaj sto ubaciva zrak i puno prasine ubacivati
I onako sama od sebe ulazi,mislim da ne bi trebalo toliko.Odvoji samo dvadesetak centi od stola(ako je pod stolom),i nebi trebao da imas problema.I ja sam imao problema sa zagrijavanjem,pa sam tako isto uradio(2 venta),i sad su temperature ok.
moras pazit da ti iz kucista ne izlazi vise zraka nego ulazi jer to nebi bilo bas dobro
sta se desi da znam
Nebi trebalo biti problema,posto kuciste nije vakuminrano da mjeris protok zraka.
da fkt, nije mi centralna vakumirana,
u biti trebao bi imat sutav hlađenja tipa kao na ovoj slici, i trebao bi imati jednako ulaznih i izlaznih ventilatora
Tako je. Cijela poanta je da treba imati negativan tlak unutar kučišta-znači,više zraka izlazi nego što ulazi u kučište.
pa sta fali ,ako jedan stavim vent da uzbaciva nece mu nista biti,a kasnije cu nekako staviti jos jedan onako kako je na slici