Pomoć oko motoriziranog postolja

poruka: 4
|
čitano: 2.252
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pomoć oko motoriziranog postolja

Pozz ekipi najprije  ... već dugo pratim forum ali sam se tek danas učlanio :S . Zape sam pa bi mi dobro došla pomoć

Ovako bavim se filmom i uvijek imam nekog posla oko rekvizita , pošto je to niskobudžetna produkcija većina toga je homemade.

No da prijeđem na stvar , napravio sam gatling gun ili bolje poznat kao minigun , i tako sam sinoć vidio na filmu "šakal" motorizirano postolje za takvu vrstu oružja . učinilo mi se savršeno za film no stvar je u tome što se uopće ne kužim u robotiku . Sad na raspolaganju imam hrpu elektro motora , više brzinskih, svakakvih , prekidača i sve te opreme .Pa bi zamolio ekipu koja se kuži u to da mi to onako objasni normalnim riječnikom .  

evo malo smijernice kako bi to trebalo izgledati i raditi:

- 360° raotacije .

- mogućnost spuštanja i izdizanja za nekih pedest cm (tipa oni stupići na parkiralištu)

- sad nono možda naj teže  ... da se svim tim kontrolama može upravljati s nekog kontrolera (tipa joypad) ili s laptopa  , ali lako ja to preradim da izgleda kao neki komp .  

-i na vrhu kao neki zglob koji bi usmejravao gatling gun  gore dolje  pod nekim kutem  

a ako nekog zanima nešto oko filam , tipa specijalni efekti i tako to samo kontaktirajte Namigiva 

ovo bi trebalo smontirat na vrh ovo bi trebalo smontirat na vrh

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Pomoć oko motoriziranog postolja

e jeb*te puno trazis Cool, to,  ako nisi dobio diplomu s FER-a ti sam nemozes napravit, moj savjet, odi do nekod profesionalca i plati mu da ti on napravi, jer to bi, uz izuzetno kompliciranu robotiku, trebalo i kompleksno programiranje...

NEMA SANSE da to sam napravis, niti da te to sve skupa dođe manje od 4000-5000 kn, a jos covjeka moras platit...

koliko ti je budžetni film, o tome ti sve ovisi...

15 godina
neaktivan
RE: Pomoć oko motoriziranog postolja

A znam da se čini previše  i ja sam malomozgao i ta kontrola s laptopa mi sve više izgleda bespotrebna  ... i mislim da imam alternativno rtiješenje  ... uglavnom moša s onih kinder jaja igrački ... znači podizanje u visinu će zapravo mehanizam slićan radilici motora  .. i znači kad podigne platformu prema gore ugasim ga prije nego što spusti i gotova stvar  ... za rotaciju ću koristiti elektromotor i samo ću ga oktretatu utikač da promijenim smijer  .. hhaa  pa ipak je to samo za potrebe filma  i lako se to sve malo doradi u After Effectsima . 

a ako ne to .. onda ću najvjerojatnije platit nekog jer imamo malo više od te cifre za film ... i tako ...a većina ostalih rekvizita je gotova  .. takoda  ... mislim da tu nebi trebalobit previše problema  ... ali sad ću se za nadolazeće vikende malo stim zajebavat pa cu usput postat fotke i koji komentar  .. a ako ima još netko kakav prijedlog  molim da mi se javite  ...

15 godina
neaktivan
solušn

evo sinoć ostao budan do jutarnjih sati crtajući skice , nacrte , zajebavao se oko elektronike , malo čitao stare brojeve ABC teh. i zabavio se XD !!! 

znači na motor ću staviti nastavak kružnog oblika promjera 15 cm , na koji ću pričvrstiti aluminijsku stranicu promjera 55 cm . i oko toga stavit ovojenicu i jednu donju stranicu istih dimanzija  s izlaskom za kabel.To bi trebalo izgledati kao valjak male visine , onako spljošten čija bi se gornja stranica  mogla okretati.  eto to je rotaciono kučište (punih 360° :D).

zatim podizanje gatling guna će vršiti mehanizam gotovo indentićan radilici motora . kako radilica podiže i spušta klipove tako će i moja rtaditi s minigunom . samo kad dosegne željenu visinu ja ću ugasiti motor i ostat će na toj visini . da se ne zezam oko toga manualno kupit ću one daljinske koje imaju kao svoj adapter koji rad na FM i dolazi između utičnice i utikača. a mogu isto to s onim produžnim kablovima što na sebi imaju prekidač.

još mi je ostao taj zglob na vrhu , tj njegovo pomicanju unutr kuta od 152°.  možda i malo manje zbog  dodataka  .

Ostalo je estetika , detalji poput lcd-a , raznih nefunkcionalnih prekidača , hrapova i tako dalje 

Sad mi je mali problem obrada metala za par dijelova . ali ako ne nađem način uvijek mogu napraviti pepakura nacrt za cardboard ... sljepim premažem aquarismom ili kitom i izbrusim i stavim jedan sloj srebrne boje pa crne i to nitko neće skužit da nije metal. :DD

slike stižu kad počmem raditi ... možda večeras ili za weekend !!! C YA

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice