A tko bi znao. Ako ti je razvodna kutija na zidu visoko u zraku blizu nekog čoška možda da ju izbočiš tj. kupiš nekakvu četvrtastu ili valjkastu plastičnu kutiju boje slične boje zida i da to gore nekako našaraviš. Izgledati će malo nakaradno, ali ćeš barem imati lagani pristup za budući popravak, dogradnju i slično.
LED trake
- poruka: 737
- |
- čitano: 387.295
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Imaš one trake koje nemaju zasebno driver nego idu drito na 220V pa imaju linearne regulatore na samoj traci.
Samo, ne znam baš da bi stavljao takvu u kupaonici...
A svaka koja je galvanski odvojena (znači ima trafo u napajanju) ima poprilično veliku kutiju s driverom.
Osim ako se netko nije pozabavio time pa napravio neki slim driver koji može stati u mali prostor.
Za tak kratku traku ne bi trebao biti problem jer je to jako mala snaga.
Nisu led trake ali je dosta slične namjene.
Zanima me nešto takvo ili takve led trake. Twinkly mi je preskup.
Stavi u tražilicu omiljenog kineskog web shopa WS2812 i odaberi kaj ti se sviđa.
Bok,
da li je problem ako je alu profil sa led trakom smješten na podu uz zid ali udaljen svega cca 0,5 cm od vertikale radijatora (2 cijevi što idu vertikalom preko zida), one su vruće i ne dodiruju direktno alu profil, ali svejedno isijavaju toplinu, hoće bit kakvih problema ili mogu svejedno tak postaviti?
hvala!
Na podu ne bi trebao biti problem jer se toplina diže.
Slika bi pomogla.
Al ako su cijevi baš jako vruće razmisli o postavljanju tih 10cm tanke trake od izolacijskog materijala da ti se ne desi diskoloracija ledica zbog degradacije uzrokovane toplinom.
Slika bi pomogla.
Al ako su cijevi baš jako vruće razmisli o postavljanju tih 10cm tanke trake od izolacijskog materijala da ti se ne desi diskoloracija ledica zbog degradacije uzrokovane toplinom.
Ok, pošaljem sliku malo kasnije, nije mi uvjet da traka ide tamo, mogu je i skratit ali sam htio provjeriti jer ne bi htio da se za par mjeseci nešto desi
Slika bi pomogla.
evo slika, imam kutne alu profile ali okrenute prema zidu (ne prema sobi) jer hoću da mi baca svijetlo po zidu, i stavit ću ih unutar pvc kutnih profila (vidi se na slici). 20cm desno od slike je staklena stijena tak da mi nije tolko bitno da ide do kraja, radije ne bi riskirao jer ipak 4 mjeseca radi centralno i te cijevi su stalno vruće. Možda da završim desetak cm prije cijevi, taman mi tak završava i komoda od tv-a. Stavio sam jedan dan da stoji tako i zagrije se malo, e sad, ne znam kak bi bilo nakon par mjeseci.
Sa ovim dodatnim plastičnim profilom mislim da nema tu nikakvih problema.
Sa ovim dodatnim plastičnim profilom mislim da nema tu nikakvih problema.
ok, još ću malo razmislit, možda još postavim tanki komad šperploče između za svaki slučaj, a neće se vidjet jer ispred dolazi subwoofer.
Imam još jedno pitanje, s obzirom da sam maknuo stare lajsne, htio bi zatvorit ovaj razmak između parketa i zida radi prašine i slično, a preširoko je za silikon, ima li smisla da jednostavno zaljepim izolir traku kao na slici, znači malo na rub parketa i malo na zid, vidi sliku. Hoće se profili baš zagrijat pa da se traka deformira od topline ili ne bude ništa?
Ne znam kak da drugačije to riješim, a ne bi htio klasične lajsne postavljati jer onda opet alu profil moram odmaknuti od zida a onda mi ne baca svjetlo kak spada.
Traka je cca 9.5m, 60led/m ako je bitno.
Misliš čitavim putem ispod bijele lajsne ili samo ovih zadnjih 20ak centimetara.
Misliš čitavim putem ispod bijele lajsne ili samo ovih zadnjih 20ak centimetara.
Sve :)
Jer radi se o tome da su zidovi blago valoviti i to se ne vidi okom, ali vidi se kad se profil i lajsna postavi uza zid. I onda smišljam kak malo zatvoriti te razmake između parketa i zida. Lajsne će pokriti većinu ali ne sve, baš zato jer je zid malo valoviti pri dnu.
Ja bi to popunio akrilnim kitom. Čak možeš naći i u sličnoj boji.
npr. bukva, al ima i drugih https://www.pevex.hr/kit-za-brtvljenje-tkk-seal-parquet-acryl-bukva-300ml
Ali negdje je i cm razmak do zida, negdje manje, kolko bi mi toga trebalo, ne znam na kaj bi to ličilo. A i kaj nije da treba uvijek ostaviti taj mali razmak da parket diše? Budem razmislio još
Jedna tuba ti bi trebala biti dosta. Ako misliš stavljat i iznad bijele lajsne gdje ne ide savršeno do zida uzmi i bijeli.
Mislim da nije stvar u disanju. Stvar je da parket lagano radi(sužava se i širi) kak se zagrijava, hladi, skuplja vlagu, suši.
No to nije problem jer je kit elastičan i ne sprječava parket u istom.
Poslušao sam savjet i kupio to, za sad ide super pa posaljem slike kad završim.
Evo projekt je gotov, loše se vidi kad slikam, moram brightness smanjit skroz, al uživo je mrak.
Na kraju nisam išao kroz radijatorske cijevi, sad mi je malo žao, trebao sam provuć pa kud puklo, tak da sad nema rasvjete cca pol metra do staklene stijene od balkona, al dobro. Kad ova krepa onda ću novu do kraja.