FM Walkie Talkie

poruka: 6
|
čitano: 4.244
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
FM Walkie Talkie

Za završnu godinu u srednjoj radimo svatko svoj projekt po izboru. Ja sam odlučio izraditi walkie talkie prema ovim shemama:

http://myfreetimehobbies.blogspot.com/2012/08/simple-fm-walkie-talkie_11.html

Piše da sa određenom antenom ima domet do 2km. Meni bi bilo dovljoljno kojih 500m, ali ako se može 2km, zašto ne. Zanima me kakva bi to trebala biti antena?

Još jedna stvar, u vezi L3 zavojnice na shemi odašiljača, piše da se može koristiti "VK220J type RFC". Kakva je to? Ostale ću namotati sam.

Hvala.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
FM Walkie Talkie

bump

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: FM Walkie Talkie

Antena - dovoljna je obična teleskopska antena za FM radio, duljine oko 1 metar. Može se upotrijebiti i bilo koja druga antena za FM radio, ali teleskopska je najprikladnija za ručni uređaj.

RFC - RF Choke - prigušnica koja služi za odvajanje audio i radio dijela. Na netu nema ništa o VK220J, ali postoji VK200 serija. Mislim da će za ove potrebe, bez ulaženja u analizu kruga, biti dovoljna prigušnica s induktivitetom od oko 200 - 250 μH.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
13 godina
neaktivan
FM Walkie Talkie

Hvala {#}

Antene ću onda skinuti sa nekih starih radia pošto radim 1 par walkie talkie-a, a tu prigušnicu nabaviti.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
FM Walkie Talkie

Bilo bi fora prepraviti stari radio da samo prima FM stanicu odnosno frkvenciju kanala :)

Let it be

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
FM Walkie Talkie

Da, napravim samo prijemnik kao glavna stanica za oba uređaja možda? Oni će moći i služiti kao džepni radio jer će imati raspon od 88MHz do 109MHz, a doseg nije problem jer živim u istoj ulici gdje je lokalni radio čija je frekvencija 100,2MHz :)

Na kotačiću ću si zabilježiti frekvencije radija i uparenog walkie talkie-a :)

Toni
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 23:31 (rapture686).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice