app2sd? kako funkcionira? link?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pokušao sam app2sd na ovaj način http://cafe.mobil.hr/threads/69988-GT540-Optimus-2.1-ROM-whit-fastboot-and-clockwork-recovery-Black-Quarx-ROM-App2SD i nije mi radilo. Sad ću pokušat na onaj max-ov. Pitanje je da li (ako mi kojim slučajem ne uspije) mogu vratiti preko Partion Tools-a sd karticu na staro tj da opet mogu koristit svu memoriju?? Prepostavljam da se može pa me zanima kako...
pokušao sam app2sd na ovaj način http://cafe.mobil.hr/threads/69988-GT540-Optimus-2.1-ROM-whit-fastboot-and-clockwork-recovery-Black-Quarx-ROM-App2SD i nije mi radilo. Sad ću pokušat na onaj max-ov. Pitanje je da li (ako mi kojim slučajem ne uspije) mogu vratiti preko Partion Tools-a sd karticu na staro tj da opet mogu koristit svu memoriju?? Prepostavljam da se može pa me zanima kako...
Naravno da možeš. Formatiraš je i izbrišeš ove manje particije.
To je to..
Mislim da bi mogao i samo da obriše ext2 particiju i ponovo poveća FAT, bez formatiranja.
ljudi..pomoc..isao sam stavljat clockwork i sve radio po maxovim uputama, no kad sam pokrenuo instaliranje clockwork-a,stalno mi pisalo DOWNLOAD MODE..cekao 10 minuta i skuzio da od tog vr... nista pa sam iskopcao mob..nakon tog ugasio jer se nije htjelo maknut DOWNLOAD MODE sa ekrana, a ugasio sam vadenjem baterije jer drugacije nejde..i sad stalno kad upalim mob nista vise ne dobim osim LG logo ekrana..kako da to popravim ??
ljudi..pomoc..isao sam stavljat clockwork i sve radio po maxovim uputama, no kad sam pokrenuo instaliranje clockwork-a,stalno mi pisalo DOWNLOAD MODE..cekao 10 minuta i skuzio da od tog vr... nista pa sam iskopcao mob..nakon tog ugasio jer se nije htjelo maknut DOWNLOAD MODE sa ekrana, a ugasio sam vadenjem baterije jer drugacije nejde..i sad stalno kad upalim mob nista vise ne dobim osim LG logo ekrana..kako da to popravim ??
Refleshaj ga ponovno. Upali i spoji na komp, pokreni KDZ i stavi EU ROM.
Ja sam tako uspio vratiti sistem.
moze link od EU ROM-a?
moze link od EU ROM-a?
Možeš i staviti Rom sa fastbootom. Svejedno je, samo da je neki ROM.
Prepostavljam da njega imaš...
Evo ti link.
ali ja ne mogu napraviti sljedece pod 5 i pod 6,jer ne mogu upalit mob, na ovoj str http://cafe.mobil.hr/threads/69629-LG-GT540-LG-GT540-Optimus-Update-na-Android-2.1-%28EuropeOpen-ROM-Hrvatski
oce li to smetati?
EDIT : evo sad sam pokusao bez tog pod 5 i 6 i evo sto mi dode ( slika 1 )..navecer cu opet pokusati..pa mi napisite ako znate, molim vas..
ali ja ne mogu napraviti sljedece pod 5 i pod 6,jer ne mogu upalit mob, na ovoj str http://cafe.mobil.hr/threads/69629-LG-GT540-LG-GT540-Optimus-Update-na-Android-2.1-%28EuropeOpen-ROM-Hrvatski
oce li to smetati?
EDIT : evo sad sam pokusao bez tog pod 5 i 6 i evo sto mi dode ( slika 1 )..navecer cu opet pokusati..pa mi napisite ako znate, molim vas..
Ovako, upali mob. neka ti stoji logo od LG-a ili androida. Onda uključi USB i pokreni KDZ. Stavi bilo koji ROM (probaj sa fastbootom) i čekaj da završi.
Ja sam tako uspio. Nemoraš ući u sistem. da bi ovo napravio.
tak i meni bude kao kak si sliku stavio, pokusao sam s maxovim fastbootom i sa ovim eu kdz ali nece mi :(
evo i ja kupio svojeg, radim služeni update, pa cu kasnije apptosd
i kakvi su 1. dojmovi...
i kakvi su 1. dojmovi...
jako mi se sviđa, zapeo sam kod instiranja apptosd-a
Ispričavam se što se miješam, ali mene čudi ta pomama oko instaliranja aplikacija na karticu? Mene zanima ( ako smijem znati) koliko vi mislite aplikacija inslirati?
200?
Pa će memorija mobitela biti malena i sve će usporeno raditi!
Ne znam, uopće kako su ljudi imali androida i koristili se njime prije nego li su se izmislile te gluposti oko prebacivanja programa na karticu :)
nije tako jednostavno
jedna od prvih stvari sta sam ja instalira je bilo ono sta san ima out of box na symbianu
onda par igrica
pa ti se mail sprema na unutrasnju memoriju
cache od browsera, gmaps-a,...
nakupi se toga
takav ti je android, lijepo izgleda, ali sa memorijom nezna bas
Ispričavam se što se miješam, ali mene čudi ta pomama oko instaliranja aplikacija na karticu? Mene zanima ( ako smijem znati) koliko vi mislite aplikacija inslirati?
200?
Pa će memorija mobitela biti malena i sve će usporeno raditi!
Ne znam, uopće kako su ljudi imali androida i koristili se njime prije nego li su se izmislile te gluposti oko prebacivanja programa na karticu :)
pa nezz ni ja :P
androidu od uvijek zamjeraju što je tako kasno ubacio app2sd (trebalo mu je više od godine i pol od 1.ver androida), a što se tiće app2sd to je dosta parktična stvar jer računaj:
-imaš cca70mb slobodno
-staviš igo i imaš 50mb slobodno
-staviš 2-3 malo veće igre i 5 programa i imaš 20 mb slobodno
-10mb uvijek mora biti prazno za rezervu
na kraju imas 10mb slobodno... i kako onda čovjek ne bi želio više...
drugo je ako imaš mob sa 1gb unutarne mem tada nemaš frke...
Evo što sve imam na telefonu:
Aplikacije:
Astro- File manager
Barcode Scanner- Očitate skener kod i dovede vas do instalacije te datoteke
24Sata- Vijesti
GO Launcher- Thema za mobitel, jako lijepa,pregleda i pokazuje pokrenute programe i mogućnost isključivanja
MSN Droid- Msn
TeamViewer- Upravljanje na računalu preko mobitela
TVDroid- TV program
Talking Tom- Mačka ponavlja sve što kažete, zanimljivo
Widget:
Current conditions Clock- Pokazuje vrijeme, datum, temperaturu i sliku(oblačno, sunčano, snjeg..)
Color note- Bilješke u boji
Igre:
Air Control- Avione usmjerujete prema pisti, jako dobra, preporučujem svima
Basketball Shot- Ubacujete koševe
iBasket, isto kao i prethodno
City Jump- Skačete lijevo-desno izbjegavate prepreke
Falling Ball2- Na glavu vam pada kugla i izbjegavate da vas ne poklopi. (3D)
Speedx- Vozite se kroz semir i izbjegavate prepreke (3D)
Fifa 10- Nogomet, jako dobro napravljeno (3D)
Light Racer- Pravite prepreke za drugi auto da se on zabije u njih, ili obrnuto.
Navigacija:
Navigon
Sve je instalirano na memoriju telefona, i još imam 34,55MB slobodno, s time da Talking Tom zauzima 15MB, i kad mi bude još trebalo slobodnog prostora nju ću izbrisati.
E pogledaj mog setupa
Igo kao i ti
GPS test
Ulysse gizmo
GPS test
GPS Monitor
GPS Location
Compass
Google Sky Map
sun Moon
Unblock me
Jewels
Android Info
Root Explorer
Titanium Backup
Copilot Live
Ultrachrono
Easy Reminder
Nr.Numbers
WifiManager
Opera Mini
LauncherPro plus
Dakle uza sve ovo i dalje imam 50 MB free, a kada skinem jednu navigaciju imam 70 :)
I meni istinski ništa drugo ne treba.
Jer u startu , imam oko 124 MB free.
ja sam sada zape kod cmd-a, kada upisem -adb shell kaze mi -adb is not recognized as a internal or external command, moze pomoc?
ja sam sada zape kod cmd-a, kada upisem -adb shell kaze mi -adb is not recognized as a internal or external command, moze pomoc?
lol pa vec 2. put dns govorim isto: bez crtice, samo adb shell
kad se stavi app2sd, jel se vidi ta nova kolichina memorije za instalaciju negdje?
mozhda tamo di pishe memorija telefona?
il se ne vidi uopche?
i ajd da ponovim pitanje:
kak ovo i kam instaliram?
kad se stavi app2sd, jel se vidi ta nova kolichina memorije za instalaciju negdje?
mozhda tamo di pishe memorija telefona?
il se ne vidi uopche?
i ajd da ponovim pitanje:
kak ovo i kam instaliram?
link je samo ako ti komp ne prepoznaje mob u fastbootu, a kod tebe to nije slučaj...
ta količina se može vidjeti pomoću titanium backupa i jos par programa
EDIT: Max me pretekao i dao bolji odgovor.
Widget:
Current conditions Clock- Pokazuje vrijeme, datum, temperaturu i sliku(oblačno, sunčano, snjeg..)
Može link za ovaj widget,ne nalazim ga na marketu,hvala.
Widget:
Može link za ovaj widget,ne nalazim ga na marketu,hvala.
To je ovaj:
http://www.androidzoom.com/android_applications/weather/witiz-weather_mpvk_download.html
Izgleda da su ga maknuli sa marketa, probaj preko googla naći.
Pozdrav svima na forumu!
Evo ja imam jedan problem u vezi updatea. Nisam neki hazarder i pokušavam ne stavljati custom romove i slično, pa pokušavam preko službenog programa updateat. Međutim, sve se detektira, klijent skine Android i kad ga ide prebacit na mobitel, jednostavno zašteka i javi mi da je problem sa komunikacijom između mobitela i računala (premda je sve već prije uredno detektirao) i tako zapinje svaki put kad ga idem updateat. Nemam pojma što mogu napravit, probao sam sa svim USB portovima i uvijek javlja istu grešku.
Ima li itko pojma kako da rješim ovo?
Unaprijed zahvaljujem.
Ja ti savjetujem da skineš službeni 20B euro rom i program KDZ updater.
Zatim staviš mobitel u DOWNLOAD mode i to bi trebalo biti to.
Znači taj EuropeOpen je zapravo isti onaj koji će mi se stavit preko službenog update-a?
A ako ga bricknem, jel gubim garanciju?