LG GT540 Optimus

poruka: 2.948
|
čitano: 1.261.545
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "LG GT540 Optimus".
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: LG GT540- modovi i nadogradnje
14 godina
neaktivan
RE: LG GT540 Optimus
max1919 kaže...

Ja nebi dao 600 kn vise za htc.

mozete me popljuvati ali lg je tu negdje. lg ima bolji proc, isti ekran, bolje vrti aplikacije, kosta manje, jedino vrti stariji software i nema flash. to je objektivno gledno,  naravno da ako kupis htc da si veca faca, ali na to ne gledam.

no da napisem nesto pametno. znaci ovako se instaliraju aplikacije:

1. skini aplikaciju na komp

2. prikljuci mob i kopiraj aplikaciju na SD karticu

3. odi s mobom na android market i instaliraj neki file explorer (ja koristim "Explorer")

4. sada pokreni taj explorer, nadi file koji si prethodno kopirao na karticu i klikni na njega

i to je to, igra/aplikacija ce se instalirati Cool

Isti ekran?Hero ima capacitive, a Optimus ima resistive.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=2861&idPhone2=3081

15 godina
neaktivan
no tengo dinero kaže...
max1919 kaže...

Ja nebi dao 600 kn vise za htc.

mozete me popljuvati ali lg je tu negdje. lg ima bolji proc, isti ekran, bolje vrti aplikacije, kosta manje, jedino vrti stariji software i nema flash. to je objektivno gledno,  naravno da ako kupis htc da si veca faca, ali na to ne gledam.

no da napisem nesto pametno. znaci ovako se instaliraju aplikacije:

1. skini aplikaciju na komp

2. prikljuci mob i kopiraj aplikaciju na SD karticu

3. odi s mobom na android market i instaliraj neki file explorer (ja koristim "Explorer")

4. sada pokreni taj explorer, nadi file koji si prethodno kopirao na karticu i klikni na njega

i to je to, igra/aplikacija ce se instalirati  Cool

Isti ekran?Hero ima capacitive, a Optimus ima resistive.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=2861&idPhone2=3081

uuups, ok hvala što si me ispravio, ali po meni su uređaji vrlo slični i cijna bi im trebala biti podjednaka

EDIT:

ali zato gledaj ovo:

who rules?! LG!!!

Jedini mob koji je uspio pobiti taj rezultat je Samsung galaxy.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.7.2010 12:21 (max1919).
14 godina
neaktivan
LG GT540 Optimus

Znači dobar taj mob kolko vidim.. a zna tko kolika je preciznos ekrana!

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Neces pogrijesiti za mob. Kupio sam ga curi i prezadovoljna je. Prckao sam po njemu i brz je.
14 godina
neaktivan
Gigimon kaže...
Neces pogrijesiti za mob. Kupio sam ga curi i prezadovoljna je. Prckao sam po njemu i brz je.

A preciznost ekrana...

14 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...
Gigimon kaže...

A preciznost ekrana...

dobra je,malo sam trebao navike jer imam arenu ali sve u svemu mob je prva liga. malo treba stisnuti jer je resistive.iznenadio sam se koliko je mob ok.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.7.2010 19:26 (Gigimon).
15 godina
neaktivan
Gigimon kaže...

dobra je,malo sam trebao navike jer imam arenu ali sve u svemu mob je prva liga. malo treba stisnuti jer je resistive.iznenadio sam se koliko je mob ok.

Da si znao da je tako dobar ne bi ga uzeo curi... Cool ;)

Hahaha ;)

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
14 godina
neaktivan
To je bila testna faza;-). Vidio sam da je dobar pa cu si ga onda i ja uzeti,samo da se rijesim arene
15 godina
neaktivan
LG GT540 Optimus
evo par mojih komentara na mob, dobar je ako ne tipkate duge poruke jer je tesko pogoditi pravo slovo na ekranskoj tipkovnoci, ima ok ekran vidio sam boljih ali i losijih, super je za igranje, jako stabilan, uglavnom brz i dobar za pocetnike i one kojima je ovo 1. mob na androidu.
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
LG GT540 Optimus

e sad što odabrati t-mobile pulse ili taj lg

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

e sad što odabrati t-mobile pulse ili taj lg

Evo ja imam oboje pa ti mogu prednosti i mane:

Pulse ima daleko bolji touchscreen, na LGu bas treba stiskati prstima dok kapacitivni Pulse radi na dodir - neusporedivo bolje.

Pulse ima veci ekran (iste rez) i to je puno bolje za tipkanje po virtualnoj tastaturi i gledanje slika isl.

Pulse ima vec sad noviji firmware - 2.1 i bolju podrsku u moding zajednici (modaco forum) - rootan, app2sd, drugi launcheri & stuff.

LGu bolje radi fotic - bolja aplikacija i bolje radi po mraku.

LG mi se cini brzi / iako to moze biti do starijeg firmwarea i manje programa nego mi se vrte na pulseovom modanom 2.1

LG je manji.

pa sad sam vidi sta ti je vaznije

15 godina
LG GT540 Optimus

pulse ima samo bolji ekran, optimus ima i više rama i bolji CPU, a u 10. mjesecu izlazi i Froyo(Android 2.2), a ni ekran nije toliko loš. ako ti je ekran neprecizan(moj je bio) imaš kalibraciju ekrana

Apple rulz!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
power_user kaže...

pulse ima samo bolji ekran, optimus ima i više rama i bolji CPU, a u 10. mjesecu izlazi i Froyo(Android 2.2), a ni ekran nije toliko loš. ako ti je ekran neprecizan(moj je bio) imaš kalibraciju ekrana

Ja sam zakljucio da je meni osobno pulse ipak komotniji; Veci ekran, bolji touchscreen, bolji firmware mi je ipak veci plus...

To sto je cpu par posto brzi stvarno nije neka razlika, arhitektura CPUa je ista. Memorija bi bila plus kad svi romovi na Pulseu vec ne bi podrzavali APP2SD tako da aplikacije ionako nejdu u memoriju.

A u ove najave za froyo se ja ne bi previse pouzdao - pogotovo jer nema nikakve sluzbene nego su samo nagadjanja. LG nije bas poznat po azurnosti softa.

To uvijek kasni mjesecima i na kraju kad dodje godinu dana kasnije vec si presao na drugi mobitel. Bitnije je sta ima sada.

Kazem kad uzmem oba uredjaja u ruku ekran i touchscreen na pulseu su toliko bolji da odmah odustanes od LGa.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.7.2010 12:29 (max666).
14 godina
max666 kaže...
power_user kaže...

Ja sam zakljucio da je meni osobno pulse ipak komotniji; Veci ekran, bolji touchscreen, bolji firmware mi je ipak veci plus...

To sto je cpu par posto brzi stvarno nije neka razlika, arhitektura CPUa je ista. Memorija bi bila plus kad svi romovi na Pulseu vec ne bi podrzavali APP2SD tako da aplikacije ionako nejdu u memoriju.

A u ove najave za froyo se ja ne bi previse pouzdao - pogotovo jer nema nikakve sluzbene nego su samo nagadjanja. LG nije bas poznat po azurnosti softa.

To uvijek kasni mjesecima i na kraju kad dodje godinu dana kasnije vec si presao na drugi mobitel. Bitnije je sta ima sada.

Kazem kad uzmem oba uredjaja u ruku ekran i touchscreen na pulseu su toliko bolji da odmah odustanes od LGa.

jesi ti pročitao što je max1919 napisao ???? što će ti malo bolji touchscreen kad su mu preformanse lošije ????

If You Ain't Outta Control, You Ain't In Control. My life DRIFT' S around cars
14 godina
neaktivan

Sta je max1919 napisao? 

Dao link gdje optimus sa duplo manjom rezolucijom (4x manje pixela) vrti video malo brze od Desirea?

Sta bi taj link tocno znacio? Da je optimusov procesor manje od 4X sporiji od desire-ovog snapdragona?

Touchscreen jako puno znaci u praksi. Ponavljam da imam oba uredjaja i da je tu razlika u korist Pulsea velika. Jako je los na LGu taj rezistivni. I manji ekran je isto problem pogotovo kod tipkanja.

Btw malo sam citao ovo s froyo updateom i apsolutno nitko nije napisao da ce GT540 IKAD dobiti 2.2 - vjerojatno ste pomijesali s najavama za druge optimuse. Pise da ce se mozda updateati na 2.1 ali sam LG nije cal ni to najavio.

15 godina
max666 kaže...

Sta je max1919 napisao? 

Dao link gdje optimus sa duplo manjom rezolucijom (4x manje pixela) vrti video malo brze od Desirea?

Sta bi taj link tocno znacio? Da je optimusov procesor manje od 4X sporiji od desire-ovog snapdragona?

Touchscreen jako puno znaci u praksi. Ponavljam da imam oba uredjaja i da je tu razlika u korist Pulsea velika. Jako je los na LGu taj rezistivni. I manji ekran je isto problem pogotovo kod tipkanja.

Btw malo sam citao ovo s froyo updateom i apsolutno nitko nije napisao da ce GT540 IKAD dobiti 2.2 - vjerojatno ste pomijesali s najavama za druge optimuse. Pise da ce se mozda updateati na 2.1 ali sam LG nije cal ni to najavio.

procesor je 600mhz u ondnosu na 400mhz na pulseu

touch screen nija najbolji, ali nije ni loš, za pisanje je ok u landscape modu.(tu ni jedan mobitel nije ni do koljena iPhoneu :) )

a za Froyo sam dobio odgovor od LG službe za korisnike, baš za LG GT540 Optimus

a za RAM mislim random access memory, radna memorija, ne flash memorija 

Apple rulz!!!
14 godina
neaktivan

Na Pulseu je gotovo identican qualcomm koji radi na 528Mhz, na optimusu radi na 600mhz. Nije bas neka razlika - benchmark govori o 5% razlike.

Jesi li mozda razgovarao sa hrvatskom LG sluzbom za korisnike - jedino to bi moglo objasniti takvu izjavu. Proguglaj malo i vidjet ces da su najave da ce novi optimusi dolaziti sa froyom, a sto se GT540 tice to je vise manje to sto se tice razvoja, neki se nadaju da ce napraviti 2.1 za njega no koliko je LG poznat po updateovima softa uredjaj ce zauvijek ostati na 1.6.

Da Pulse je malo zakinut za RAM (iako neki imaju 256, valjda noviji - no ja imam starijeg) - no to nadoknadjuje zajednica koja radi predobre 2.1 firmware-e iz kojih je izbacena hrpa nepotrebnih stvari a stavljene druge zgodne opcije. Meni osobno to najvise fali na LGu sto nema tako necega.

No sve je to osobne prirode - ja imam oba telefona i pulseov touchscreen, veci ekran, bolji firmware i podrska su mi daleko vazniji od 5% brzeg cpua na LGu. Rezistivni touchscreen na LGu u kombinaciji s malim displayom je stvarno katastrofa pogotovo za tipkanje. No to je nakon sto sam presao sa capacitivnog pulsea - mozda nekom tko je naviknut stalno grebati po displayu nije tako lose?!?

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.8.2010 9:43 (max666).
14 godina
max666 kaže...

Na Pulseu je gotovo identican qualcomm koji radi na 528Mhz, na optimusu radi na 600mhz. Nije bas neka razlika - benchmark govori o 5% razlike.

Jesi li mozda razgovarao sa hrvatskom LG sluzbom za korisnike - jedino to bi moglo objasniti takvu izjavu. Proguglaj malo i vidjet ces da su najave da ce novi optimusi dolaziti sa froyom, a sto se GT540 tice to je vise manje to sto se tice razvoja, neki se nadaju da ce napraviti 2.1 za njega no koliko je LG poznat po updateovima softa uredjaj ce zauvijek ostati na 1.6.

Da Pulse je malo zakinut za RAM (iako neki imaju 256, valjda noviji - no ja imam starijeg) - no to nadoknadjuje zajednica koja radi predobre 2.1 firmware-e iz kojih je izbacena hrpa nepotrebnih stvari a stavljene druge zgodne opcije. Meni osobno to najvise fali na LGu sto nema tako necega.

No sve je to osobne prirode - ja imam oba telefona i pulseov touchscreen, veci ekran, bolji firmware i podrska su mi daleko vazniji od 5% brzeg cpua na LGu. Rezistivni touchscreen na LGu u kombinaciji s malim displayom je stvarno katastrofa pogotovo za tipkanje. No to je nakon sto sam presao sa capacitivnog pulsea - mozda nekom tko je naviknut stalno grebati po displayu nije tako lose?!?

pa dobro hebo te više, tebi je bolji pulse, ok, i prestani više s**t, OK Viče

16 godina
neaktivan
max666 kaže...

Pulse je odvratan mobitel, ružan je kao da ga je netko izbljuvo... LG GT540 mi je puno ljepsi.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
14 godina
neaktivan

covjek je pitao za usporedbu i ja odgovorio, na sto ste se svi zakacili sa nekim smjesnim usporedbama sa desireom i cpuom od 400mhz isl

nemam pravo odgovoriti?

btw prodajem super LG Optimus, brzi od desirea, pulsea i svega ostalog na svijetu - samo 1400kn :)

14 godina
max666 kaže...

covjek je pitao za usporedbu i ja odgovorio, na sto ste se svi zakacili sa nekim smjesnim usporedbama sa desireom i cpuom od 400mhz isl

nemam pravo odgovoriti?

btw prodajem super LG Optimus, brzi od desirea, pulsea i svega ostalog na svijetu - samo 1400kn :)

1 595 kn nov :D

16 godina
max666 kaže...

nemam pravo odgovoriti?

1 .u snovima :)

2. za te pare kupim 3gs

Bug Online Xfire Clan - http://www.xfire.com/communities/bugonlineforum/ Klikni HVALA, tvoj jedan klik meni puno znači!
15 godina
neaktivan
LG GT540 Optimus
hmmm, update bi trebao doci negdje za mjesec ili malo vise, pa kako se kaze bili zivi pa vidjeli.
sto se tice ekrana, da mogli su ga bolje napraviti, ali... kaj je tu je.
mogao sam kupiti lg ili pulse, izabrao sam lg jer mi se cinio brzi i zato jer je bolje izgledao.
ja nisam pozalio, a istina je vrlo jednostavna, ako volite pisati poruke kupite pulse, a ako zelite peformanse i jednostavnost lg.
i da za kraj prije kupnje odite u vip ili tele2 i isprobajte mob.
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
protjeran
LG GT540 Optimus

Mobitel je sve u svemu dobar ali ima malo neosjetljiv touchscreen.

2 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
[Recenzija] max1919: LG GT540 Optimus
Evo prije par tjedana sam nabavio ovaj mobitel i odlučio napisati kratku recenziju.
Uređaj će se mnogima već na prvi pogled svidjeti zbog njegovog izgleda, LG je uspio smartphone utrpati u lijepo kučište i po meni je uređaj mnogo lijepši od mnogih HTC-ova.
Nakon prvog primanja u ruku imao sam osječaj da je uređaj krhak, ali nakon kratkog korištenja (i pada) ispalo je da ipak nije.

OK, dosta o izgledu idemo na hardware: udeđaj ima solidan procesor (s obzirom na cijenu) koji kuca na 600 MHz, u praksi se pokazao kao dostatan i sve se aplikacije vrte zadovoljavajućom brzinom. Ekran je veličine 3" i ima rezoluciju 320x480 piksela, ali pošto je rezistivan mora se malo stisnuti što će mnoge ljude ljutiti. Ustvari za ekran mnogi govore kako je najlošije napravljen od svega na mobitelu.
Zvučnik se nalazi na prednjoj strani i nije niti najbolji niti najlošiji koji sam vidio, večini će biti dosta, a za one koji žele da uvijek oko njih krešti muzika tu je 3.5mm jack za slušalice ili zvučnike.
Kamera je OK, opčenito srednje kvalitete, ali za jedan smartphone ispodprosječna.

Krenimo na software: uređaj vrti ANDROID OS (ver 1.6, za 2mj dolazi 2.1), to znači da nema rušenja i smrzavanja sustava (pametan potez LG). LG je bio tako dobar pa je još malo dotjerao android, tako da ima podršku do 7 početnih zaslona i još neke dodatke iz kasnijih verzija (2.1) Androida. Iako sam prvo bio skeptičan oko toga pokazalo se da sve radi odlično.
Istina da se ponekad neka aplikacija zna srušiti, ali to se događalo na svim mobitelima koje sam imao i koje sam imao prilike koristiti.
Aplikacija ima dovoljno, par desetaka tisuća (ili sam barem ja imao takav osječaj), mnoge od njih su 3d i stvarno se ništa u vezi njih nemože zamjeriti.

E sad malo mi se produžila moja kratka recenzija, ali nadam se da mi nitko neće zamjeriti.
moja je ocjena 8/10 jer mislim da je ovo jedan od najboljih do sada LG-evih mobitela i osim ekrana sve izvanredno funkcionira.
ukupna ocjena
Moj PC  
2 0 hvala 4
14 godina
neaktivan
LG GT540 Optimus

Puno mi je ljudi govorilo da se lg-jevi brzo kvare (pogotovo touch screen  mobiteli),pa pošto ću uzimati optimusa u tele2 zanima me jeli to istina?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
LG GT540 Optimus

Pa gle ja ga imam mjesec dana jer je tek tada stigao u Hrvatsku, tako da ti tu nemožemo puno   pomoći. moj se još nije pokvario iako je malo letio (padao) uokolo  Izlanuo se

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
LG GT540 Optimus

hahaha,dok valja,dobro je,samo me plaši to što drugi govore o kvarovima i to je sve

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
LG GT540 Optimus
a jel to govore za lg mobove ppcenito ili bas za optimus?
prije nabave pogledaj i htc-ove modele, da nebi bilo: zasto nisam prije gledao na to..
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
LG GT540 Optimus

Hero ili Optimus?

One line gives the other one // http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/Perkan777 -BF:BC 2 status
Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: LG GT540- modovi i nadogradnje
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice