Wordpress

poruka: 6
|
čitano: 1.360
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
odmah problemi
pitanje

dakle odtvorio sam wp-config-sample u notepadu ali nemam blage veze sta trebam ispuniti(tj sta trebam upisati)..pa ako ima neko ko bi mi to objasnio na nacin da ja sa svojom opcom gimnazijom to mogu shvatiti bio bi neizmjerno zahvalan

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: odmah problemi
nadobudni pocetnik kaže...

dakle odtvorio sam wp-config-sample u notepadu ali nemam blage veze sta trebam ispuniti(tj sta trebam upisati)..pa ako ima neko ko bi mi to objasnio na nacin da ja sa svojom opcom gimnazijom to mogu shvatiti bio bi neizmjerno zahvalan

Nisi rekao da li instaliraš na svoj kompjuter ili na neki (free) web hosting.

define('DB_NAME', 'putyourdbnamehere'); // The name of the database
define('DB_USER', 'usernamehere'); // Your MySQL username
define('DB_PASSWORD', 'yourpasswordhere'); // ...and password
define('DB_HOST', 'localhost'); // 99% chance you won't need to change this value

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
16 godina
neaktivan
Wordpress
autorov komentar

na svoj komp..

a ajde mi molim te daj link di mogu otvoriti onu databese koju trazi

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Wordpress

na svoj komp..

a ajde mi molim te daj link di mogu otvoriti onu databese koju trazi

Jesi instalirao XAMPP, WAMP ili si možda išao ručno instalirati MySQL, PHP, Apache i phpMyAdmin?
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.3.2009 15:41 (the_tux).
16 godina
neaktivan
autorov komentar

instalirao sam XAMPP i odabrao mysql ali neznam dalje

17 godina
protjeran

instalirao sam XAMPP i odabrao mysql ali neznam dalje

Pokreni XAMPP Control Panel Application. Pokreneš tipkom Start, Apache i MySQL. Pritisni Win tipku+R ili klikni na Start>Run.... upiši cmd. Zatim upiši putanju do xampp\mysql\bin foldera. Default je c:\xampp\mysql\bin.
Tada upiši naredbu mysqladmin -u root password izmislisvojpassword. Nakon toga u XAMPP control panelu, zaustavi i ponovno pokreni MySQL(restart), tipke Start, Stop.
Otvori web browser i upiši localhost. Sa desne strane pod Tools, klikni na phpMyAdmin. Upiši korisničko ime (root) i password (koji si maloprije kreirao za mySQL). Na početnom ekranu imaš mogućnost kreiranja MySQL baze, na slici uokvireno crvenom bojom. Tamo nazovi bazu kako želiš, recimo wordpress.
Kreiraj folder naziva blog ili kako već želiš u c:\xampp\apache\htdocs\ npr. c:\xampp\htdocs\blog. Wordpress trebaš otpakirati u taj blog folder.
Tada u browser upiši localhost/blog. Klikni na Create a Configuration File. Zatim na Let's go!. Sada trebaš upisati podatke koji su ti otprije poznati.

Database Name : wordpress
User Name: root
Password: onaj koji si stavio za mySQL ( mysqladmin -u root password izmislisvojpassword)
Database Host: localhost
Table Prefix: wp_

Klikni Submit  i zatim Run the install.
Sada imaš mogućnost staviti naziv bloga i svoj email. Klikni Install Wordpress. Ako je sve prošlo kako treba. Wordpress ti je dao korisnički račun. Username admin  i pazi password koji je nasumično generiran i kopiraj ga negdje zasad jer ti on omogućava prvi login u Wordpress.
Prvu stvar koju napravi ulaskom u Wordpress je da promijeniš password. U gornjem desnom kutu gdje je Log Out, klikni na admin. Skrolaj stranicu skroz dolje i upiši novi password, i klikni na Update Profile.

Wordpress je spreman za bloging.
XAMPP Control Panel Application XAMPP Control Panel Application
phpMyAdmin phpMyAdmin
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.3.2009 18:46 (the_tux).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice