WordPress i neki forum u istu MySQL bazu?

poruka: 12
|
čitano: 2.541
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Mysql pitanje...

Npr imam web stranicu u na kojoj je instaliran Wordpress, a hocu da i instaliram forum ali u istoj mysql bazi podataka...

da li je to moguce i kako to napraviti???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mysql

Ubaciš tablice iz forum baze podataka u WP bazu podataka. I nađi negdje u postavkama foruma field za odabir baze podataka i stavi samo tu svoju bazu podataka u koju si ranije unio te tablice.

http://bit.ly/fEJAtE
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 19:13 (k1c0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mysql

imam wordpress u bazi podataka...mene zanima mogu li u istu bazu podataka instalirati mybb forum?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mysql

Zašto bi to radio u istoj bazi podataka? Da, moguće je, samo ne bih baš garantirao da će sve raditi kako treba. Il možda hoće, ko će znat. Probaj.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mysql

hocu da korisnici mogu koristiti wordpress i forum sa jednim racunom...da ne moraju praviti poseban racun za forum...{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Mysql
Smooth Operator kaže...

Zašto bi to radio u istoj bazi podataka? Da, moguće je, samo ne bih baš garantirao da će sve raditi kako treba. Il možda hoće, ko će znat. Probaj.

Možda mu je web-host dao samo jednu bazu? To je donedavno bilo prije pravilo nego iznimka, a još uvijek je takva praksa prisutna kod nekih web-hostera za najjeftinije korisničke račune.

Naravno da se to može, ako tablice nemaju iste nazive. Upravo zbog toga većina CMS-ova i Foruma omogućava da si definiraš prefiks tablica. Znači, jednostavno za forum treba definirati prefiks različit od prefiksa koji koristi WordPress u toj bazi podataka (ako ikoji koristi).

14 godina
neaktivan

probat cu nesto uraditi sa ovim tabelama....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mamija kaže...

hocu da korisnici mogu koristiti wordpress i forum sa jednim racunom...da ne moraju praviti poseban racun za forum...{#}

Ako se ne varam prilikom instaliranja smf-a imaš mogućnost intergracije s joomlom, wordpresom i sl.

Ako i instaliraš u jednu bazu sve opet će morati koristiti 2 računa. Također imašforuma za wordpress, pa pokušaj. HOW TO

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 19:22 (Smooth Operator).
17 godina
moderator
Smooth Operator kaže...
mamija kaže...

Ako se ne varam prilikom instaliranja smf-a imaš mogućnost intergracije s joomlom, wordpresom i sl.

Ako i instaliraš u jednu bazu sve opet će morati koristiti 2 računa. Također imašforuma za wordpress, pa pokušaj.

Aaa... Tek sad sam shvatio što zapravo hoće - nisam dovoljno pažljivo čitao postove. Da, jedini način da s istim korisničkim računom koje ljudi imaju na WordPressu koristi i forum je eventualno instalacija nekog dodatka za WordPress ili forum koji se integrira u WordPress.

Neka pogleda ovo: http://www.quickonlinetips.com/archives/2010/05/wordpress-forum-plugins/ - možda mu neki od tih to omogućava.

14 godina
neaktivan

sad cu probati instalirati forum...vidjet ce mo sta ce biti...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

uspio sam instalitrati mybb forum....za sada sve radi kako treba...hvala na pomoći {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nznm.. nekako po meni bi bilo bolje rjesenje da te dvije baze budu odvojene, neznam nisam veliki strucnjak za to... A sto se tice integracije korisnika sa web-a i foruma tu postoje razni pluginovi-bridge mode kojima to mozes vrlo jednostavno rijesiti.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice