Web stranice

poruka: 324
|
čitano: 64.295
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Web stranice
david7 kaže...

#nav ti treba imati definiran width i onda mu samo staviš margin: 0 auto; ... I nemoj ga apsolutno pozicionirati jer neće raditi.

Ima definiranu šiinu auto a nije apsolutno već relativno pozicioniran, baš zbog tog razloga no kao što rekoh, ako mu nepaše tako nek sa njime malo poigra tako bi trebalo radit.

13 godina
neaktivan

A što je s backgroundom?  Otišao mi je pre nisko.

Arian RIčko
13 godina
neaktivan

Evo navigacija je sređena trebao sam napisati samo u body <center>Kod za navigaciju</center>. Ali pozadina je problem.

Arian RIčko
14 godina
neaktivan

to si isto sa div elementom mogo postat, gle neznam šta ti je problem sa pozadinom no naući CSS i HTML ćim prije

13 godina
neaktivan

<center> mi nije pomogao baš kako treba jer je tekst navigacija bio u sredini navigacije. To nije dobro. 

Greška je bila kada sam definirao div kod.... Stavio sam position: center, a trebao sam staviti position:background center.

Ali problem je pozadina otišla je nekih 50ak px dole.

Arian RIčko
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 11:04 (77ari).
15 godina
odjavljen
77ari kaže...

<center> mi nije pomogao baš kako treba jer je tekst navigacija bio u sredini navigacije. To nije dobro. 

Greška je bila kada sam definirao div kod.... Stavio sam position: center, a trebao sam staviti position:background center.

Ali problem je pozadina otišla je nekih 50ak px dole.

Na taj način na koji radiš ćeš uvijek imati pitanja, i nikada nebudeš znao napraviti dobar layout, posebno danas kad su sve prisutni takozvani responsive design layouti. To je upravo ono što sam ti par postova iznad spomenuo, dodaš više od par redaka teksta u onaj svoj div, i imaš srušeni layout. To se naziva lošom praksom. Layout i CSS moraju biti prilagođeni sadržaju, dakle da se layout sam prilagođava sadržaju, količini sadržaja, danas več i orijentaciji ekrana i ponajprije rezoluciji. Prvo i osnovno dobro prouči css box model, display:block i display:inline propertye i defaultni display za svaki element, tako da znaš kako ga browser prikazuje. Sve imaš lijepo objašnjeno na W3C schools.

<center> tag je HTML tag, koristi se za poravnavanje teksta, i ne koristi se više, odnosno zastario je, makar mu je podrška ostala u svim browserima.

13 godina
neaktivan

Evo moj web.. na kojem se ućim.

http://speedy.sh/wRyZf/New-folder.rar

Samo me zanjima gdije se nalazi problem.

Arian RIčko
15 godina
odjavljen
77ari kaže...

Evo moj web.. na kojem se ućim.

http://speedy.sh/wRyZf/New-folder.rar

Samo me zanjima gdije se nalazi problem.

U tome što si na sve elemente *{} resetirao margine i paddinge, i onda si postavio na body, html marginu na 50. Čemu?

* {
    margin:0;
    padding:0;}

html, body {
    margin:0;
    padding:0;
}
A ul.navigacija tag si mogao wrappati. Makar dovoljno je da dodaš ovo:

ul.navigacija {
    width:800px;
    height:34px;
    background: url(http://zaslike.com/files/m0ip2fsis45cje2v7y4.png) top center no-repeat, url(http://zaslike.com/files/phw78xg7mhwhlp29asvj.png) top left repeat-x;
    -moz-border-radius:5px;
    -webkir-border-radius:5px;
    border-radius:5px;
    overflow: hidden;
    border: 2px solid #0125fe;
    font-family: Calibri;
    font-size:15px;
    margin:0 auto;
}

S time da moraš naučiti u kojim slučajevim margin:auto property ne radi {#}

EDIT: Pogledaj kako je navigacija savršeno centirana. Stranica je namjerno odzumirana, da imaš predožbu da to radi i na većim rezolucijama od tvoje odnosno moje radne u ovom slučaju. Još kad bi imao background centriran, gdje bi ti bio kraj, ali to moraš sam.

EDIT in EDIT: Ne obazirite se na personas skin sa kung fu pandom, to mi je poslije Groma jedan od dražih crtića.

I da, okani se glupih titleova u dokumentu, tipa XD, OMFG, LOL itd.

Shoot Shoot
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 11:47 (alankish).
13 godina
neaktivan

Problem je bio baš u tome...

EDIT: background mi nije problem centrirati. To sam pokušavao neke stvari da bi sredio položaj navigacije itd pa sam samo dopisao nešto u background-position:center top ----(neznam što sam napisao);

Arian RIčko
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 11:54 (77ari).
13 godina
Web stranice

Jesi li probao staviti u CSS-u da bude ovako:

body {
    margin:auto;
    background-image:url('images/1920x1200bf3wallwlogo.jpg');
    background-repeat:no-repeat;
    background-color:#000000;
    background-position:center top;

Ako je background-position: center top auto onda je kod mene slika više na desno, a kada maknem auto onda je slika lijepo poravnata.

EDIT: vidim da si riješio, nego i pazi kada pišeš, vidio sam da si negdjeu CSS-u napisao floatt

sa auto sa auto
bez auto bez auto
Nema tog pitanja na kojeg ja imam pametan odgovor.
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 11:58 (Cromaki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Web stranice

Jel zanima koga medusobno linkanje sa stranice na stranicu?

0 0 hvala 0
16 godina
Cromaki kaže...

Jesi li probao staviti u CSS-u da bude ovako:

body {
    margin:auto;
    background-image:url('images/1920x1200bf3wallwlogo.jpg');
    background-repeat:no-repeat;
    background-color:#000000;
    background-position:center top;

Taj background si mogao skratiti u jednu liniju koda.

background:url(images/1920x1200bf3wallwlogo.jpg) no-repeat center top #000;

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 9:17 (Ivan M.).
13 godina
neaktivan
15 godina
odjavljen

Sporom (brzinom) {#} Učitava se .png file od 5 mb. Detalje pogledaj ovdje.

13 godina
neaktivan

Dobro to je sada PNG u cjelini ali ja ne vidim neke djelove koji se ovdije rade s CSS.

Ta stranica je jako dobro izrađena. Samo je problem što ima puno bugova XD... ako je text pre velik itd.

Arian RIčko
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2012 11:40 (77ari).
17 godina
77ari kaže...

Dobro to je sada PNG u cjelini ali ja ne vidim neke djelove koji se ovdije rade s CSS.

Ta stranica je jako dobro izrađena. Samo je problem što ima puno bugova XD... ako je text pre velik itd.

Ja ne vidim sto NE mozes napravit sa css-om? Ugl, ako je stranica dobro napisana otvara se u roku od odmah. Ako je koristena tona backgrounda u obliku slike, onda ide sporije.

Rvat katolik!
15 godina
odjavljen
77ari kaže...

Da, to je .PNG, odnosno samo screenshoot cijele stranice. Normalno da ne vidiš CSS, kad nemaš uvid u source.

Gdje ti vidiš bugove?

13 godina
neaktivan

Kada se uzreže taj .PNG onda će biti puno bugova.

Arian RIčko
15 godina
odjavljen
77ari kaže...

Nerazumijem o čemu pričaš, kakvi bugovi? Stranica je zamišljena s puno grafike i kao takva predstavlja potencijalni problem u vidu page load timea, makar s današnjim brzim vezama je to manje-više nezamjetno, ako znaš što radiš, dobro češ optimizirati CSS i izbjeći sporo učitavanje a i time potencijalne bugove.

17 godina
alankish kaže...
77ari kaže...

Nerazumijem o čemu pričaš, kakvi bugovi? Stranica je zamišljena s puno grafike i kao takva predstavlja potencijalni problem u vidu page load timea, makar s današnjim brzim vezama je to manje-više nezamjetno, ako znaš što radiš, dobro češ optimizirati CSS i izbjeći sporo učitavanje a i time potencijalne bugove.

Vecina te "grafike" se moze napraviti u CSS-u.

Multiple backgroundi, border radiusi, gradijenti i slicno.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2012 12:19 (tnakir).
14 godina
neaktivan
77ari kaže...

Bit će tu puno bugova isto ko što ti ih je pun i predhodni projekt, jer umjesto da pišeš ispravan kod ti samo ljepiš slike, a to što se stvari daju napisati preko CSS-a i time ne samo smanjiti load time i kolićinu bugova tebi nije bitno, onda ti nema druge nego riješavat te bugove.

14 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Vecina te "grafike" se moze napraviti u CSS-u.

Multiple backgroundi, border radiusi, gradijenti i slicno.

Slažem se mislim da mu multiple background netreba, na cijeloj stranici mu treba možda par slika sve se ostalo da napravit preko CSS-a, mislim da ovdje nema potrebe za multiple backroundom jer se da napisat preko css dobar dio grafike tako da mu ostaje slobodno mjesto za postavljenje pozadinske slike ako mu treba kao neki detalj.

13 godina
neaktivan

Samo ja to nisam radio, smao pitam koliko se brzo ućitava itd.

Znaći treba par manjih slićica ( za ovajav izgled stranice treba malo više XD ) i ispravno napisati CSS.

Arian RIčko
13 godina
protjeran

Pozdrav svima,
Ako nekome treba izraditi web stranicu i tako nesto slicno neka se slobodno javi na pp.
Odgovaram na sve poruke 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice