Web igra...ekipa, di ste?

poruka: 24
|
čitano: 2.802
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovako...moj zadnji web projekt.

Imam ideju, naravno moram ju još malo razraditi ali ideja je tu. Radi se o web browser igrici.

Tražim ekipu s kojom ću to napravit, i ekipu od 2 ljudi.

1. Programer
  2. Dizajner

Naravno, ja od toga očekujem neku zaradu. Nitko ju ne obećava, ali nadam se da bi mogli nešto zgrnuti.

Ne želim da mi ekipa bude u rasponu od nekih 30-40 god, jer ovo je prvenstveno web igra koju ćemo raditi da proširimo znanje i naravno da se družimo. Kao što sam već rekao, zaradu očekujem i potrudit ću se da ju dobijemo, ali ništa ne obećavam.

E sada, ko je za neka mi pošalje poruku, ko nije može napisati komentar i svoje mišljenje.

Lijep pozdrav.

*_helper_* msn: dinkecc@windowslive.com
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Moje mišljenje:super ideja {#}

Puno srece i zdravlja tvojoj novoj buducoj ekipi...{#}

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Web igra...ekipa, di ste?
DinPa_KoVel kaže...

A šta ćeš ti biti tu?

Aren't you a little young to be ________? Yes, yes I am...
16 godina
Hambrle kaže...
DinPa_KoVel kaže...

A šta ćeš ti biti tu?

Ministar financija {#} sala

Zelim ti/vam puno srece

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
16 godina
neaktivan

Ja imam ideju, radit ću marketing i smišljat inovacije.

Sada svi misle da je imam najlakše pa sam zato odlučio zaradu (svu zaradu tijekom jedne godine) podjelit na dva dijela. Prvi dio ide programeru, drugi dio ide dizajneru. Ja ne dobivam zaradu, ni lipe. Osim, ako mi krenemo i skupimo određeni broj igrača, zarada nam kreće rasti, ja preskačem tu godinu ali drugu dobivam i ja maleni dio.

To znači da će te godine, kada ostvarimo prihode novac dobiti dizajner i programer, tako da mogu zaraditi na onome što su napravili, a sljedeće godine ako budemo dobili kaku zaradu dobivam ju i ja.

Nadam se da je tako pošteno {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nitko ti nece raditi ako mu ne mozes osigurati neku minimalnu zaradu dok traje izrada. Zasto? Vrlo jednostavno, zbog nedostatka motivacije zadaci ce se izvrsivati vrlo sporo. Vec sam imao vise iskustva s ekipama tipa "ucimo, radimo nesto, dobijemo lovu kada napravimo". Sve je ispalo tako da se ekipa raspala.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Znam to, ali znam da i zarada ovisi o motivaciji programera jer tko će nama platiti to? Ja u taj projekt ulazim isto kao i programer. Ako programera napravi dobar posao, zarada će doći i tu vrlo brzo. Ako programer napravi loš posao i očekuje da će dobit od toga novac, neka mi se ni ne javlja. Ja sam rekao, zaradu ne mogu obećati, ali znam iz iskustva da ako se posao napravi dobro zarada će doći, ako se posao napravi odlično iz toga se može pokrenuti i posao (manji posao), a ako se posao napravi loše i još se očekuje zarada, zarade neće biti.

Tako da sve ovisi o kvaliteti izrade. Ja imam dobru ideju, i mogo bih se kladiti da će igra bit igrana (tj. velik broj igrača će biti), a ako izrada bude dobra, dolazi i zarada.

Tako da ovo nije onaj projekt ajmo napravit pa se učit i sl. Tu ima dosta toga što ćemo naučit, skupit iskustvo ali također i zaraditi, a zarada ne dolazi da mi napišemo 3 reda koda i stavimo loš dizajn...takav rad ne dobiva zaradu.

Mislim da sam sve lijepo objasnio. Naravno, ponude i dalje primam...programeri slobodno mi se javite.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
DinPa_KoVel kaže...

Ja u taj projekt ulazim isto kao i programer.

Koje tehnologije misliš koristiti za izradu web browser igre?Naravno pretpostavka je da se radi o multiplayeer igri, tako da to nije tako jednostavno.

15 godina
neaktivan

Gledaj. Postoji dovoljno programera koji imaju i previse znanja za takav projekt. No, tim znanjem mogu odraditi stranice za d.o.o. ili neke druge profesionalne klijente gdje im je zarada zagarantirana. Stoga, radeci ovaj projekt imaju gubitak vremena, a ne garantira im se zarada.

0 0 hvala 0
17 godina
dario111cro kaže...

Nitko ti nece raditi ako mu ne mozes osigurati neku minimalnu zaradu dok traje izrada. 

Ako je ideja dovoljno dobra, te kvalitetan programer/dizajner vidi da ju može kvalitetno napraviti, zašto ne ući u rizik.

Ionako nemaš rokova, pa ti to može biti kao hobi, ono za sat posla dnevno.

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
16 godina
neaktivan
wyks kaže...
dario111cro kaže...

Nitko ti nece raditi ako mu ne mozes osigurati neku minimalnu zaradu dok traje izrada. 

Ako je ideja dovoljno dobra, te kvalitetan programer/dizajner vidi da ju može kvalitetno napraviti, zašto ne ući u rizik.

Točno to, možda je jednom programeru bolju napravit stranicu za d.o.o. i naplatit ju oko 500-600 kuna za izradu. I što onda? Kao da će mu taj njegov rad puno posjećivat ljudi (hoće, ali to će biti vrlo mal broj), znam to jer moj otac radi web stranice u joomli i on je napravio 10-tak stranica (firme, obrti, kudovi, i stranicu grada) i ima on posjeta ali to je vrlo malo. A zamisli programer ima recimo 20-tak godina i napravi ovu igru i dođe na faks i društvo mu počne pričat kako su naišli na neku igru, kako je zakon, kako je on treba počet igrat, ovo-ono...a on njima kaže: hej, pa ja sam ju napravio...{#}

A također, ovdje nema roka. Ja nigdje nisam napisao da se to treba napravit do ne znam ti ni ja do kojeg roka. Kao što je kolega napisao, to je kao hobi i ako bude i radio pola sata dnevno to mu nije veliki trošak niti će on kasnije požalit jer je svaki (drugi) dan odvajao pola sata da to napravi.

Rizik postoji ali je minimalan. Programer neće potrošiti ništa puno novaca niti će ulagati, ja sam tu za host i domenu.

15 godina
neaktivan
DinPa_KoVel kaže...
wyks kaže...
dario111cro kaže...

Točno to, možda je jednom programeru bolju napravit stranicu za d.o.o. i naplatit ju oko 500-600 kuna za izradu. I što onda? Kao da će mu taj njegov rad puno posjećivat ljudi (hoće, ali to će biti vrlo mal broj), znam to jer moj otac radi web stranice u joomli i on je napravio 10-tak stranica (firme, obrti, kudovi, i stranicu grada) i ima on posjeta ali to je vrlo malo. A zamisli programer ima recimo 20-tak godina i napravi ovu igru i dođe na faks i društvo mu počne pričat kako su naišli na neku igru, kako je zakon, kako je on treba počet igrat, ovo-ono...a on njima kaže: hej, pa ja sam ju napravio...{#}

A također, ovdje nema roka. Ja nigdje nisam napisao da se to treba napravit do ne znam ti ni ja do kojeg roka. Kao što je kolega napisao, to je kao hobi i ako bude i radio pola sata dnevno to mu nije veliki trošak niti će on kasnije požalit jer je svaki (drugi) dan odvajao pola sata da to napravi.

Rizik postoji ali je minimalan. Programer neće potrošiti ništa puno novaca niti će ulagati, ja sam tu za host i domenu.

Uh. Ovoj cifri od 500-600 kn dodaj jednu nulu. Toliko ti prosjecno iznosti profesionalna izrada stranica.

Ajde posalji mi na PM svoj msn da vidim tu ideju :)

16 godina
neaktivan

@dario111cro nije moguće da toliko košta izrada web stranice za firmu. Firmama u ovo doba nije potrebno ništa više nego naslovnica, o firmi, možda foto galerija, njihov  posao i sl. te nekakvi razni gadgeti možda i to jednostavno ne može koštat 4000-5000 kuna.

A i za ovu igru ako se i nedobije nešto puno para, bit će zarada makar za struju platit {#}

a osim zarade bit će i popularnost...među društvom, ali i preko net-a jer ćemo, naravno, napisati i sastav ekipe....i njihove kontakte...

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
alankish kaže...
DinPa_KoVel kaže...

Koje tehnologije misliš koristiti za izradu web browser igre?Naravno pretpostavka je da se radi o multiplayeer igri, tako da to nije tako jednostavno.

Svejedno mi je kakva je tehnologija, naravno samo da nije neki postojeći cms (kao joomla ili wp)...

Znam da multiplayer web igru nije lako za napraviti, ali opet tu dolazi zabava, chat između nas, iskustvo, programer može u svoje radove ubrojati i tu web igru te možda dođe i do zarade.

16 godina
protjeran
DinPa_KoVel kaže...
alankish kaže...
DinPa_KoVel kaže...

Svejedno mi je kakva je tehnologija, naravno samo da nije neki postojeći cms (kao joomla ili wp)...

Znam da multiplayer web igru nije lako za napraviti, ali opet tu dolazi zabava, chat između nas, iskustvo, programer može u svoje radove ubrojati i tu web igru te možda dođe i do zarade.

Nisam znao da se web igre rade u joomli ili wordpressu :) Čuo sam za programiranje u engleskom, ali za ovo još ne. Prestiže me ta tehnologija {#}

http://dizanje-ratia.info
16 godina
neaktivan

Pa kako ne može?

Može se napravit nekakva igrica kao komponenta za joomlu.

15 godina
odjavljen
DinPa_KoVel kaže...
wyks kaže...
dario111cro kaže...

Napisa si ovdi toliko gluposti da me glava boli.Već sam reka negdi da za 600 kn nemožeš kvalitetan host uzeti.Što misliš zašto ima mali broj posjetitelja?Stranica u Joomli niti nemože koštati više od 500-600 kn, iskreno.Za pola sata se nemožeš niti najesti.Programer će potrošiti vrijeme, a vrijeme je novac.Tako da ti tvrdnja ne stoji.

15 godina
odjavljen
DinPa_KoVel kaže...

Pa kako ne može?

Može se napravit nekakva igrica kao komponenta za joomlu.

Kakva mrtva komponenta?Radio se već modul za Joomlu, ili?

15 godina
neaktivan
alankish kaže...

Napisa si ovdi toliko gluposti da me glava boli.Već sam reka negdi da za 600 kn nemožeš kvalitetan host uzeti.Što misliš zašto ima mali broj posjetitelja?Stranica u Joomli niti nemože koštati više od 500-600 kn, iskreno.Za pola sata se nemožeš niti najesti.Programer će potrošiti vrijeme, a vrijeme je novac.Tako da ti tvrdnja ne stoji.

Offtopic

Pro Joomla site se može naplatiti i preko 100k+ kn. Naravno, ne pričam o default template-u i free modulima, nego o dizajnu svega od 0, ali na Joomla frameworku. I to naravno nije posao za 1 osobu, nego za tim i to ima svoje vrijeme izrade. A ove stranice od 500-600 kn izgledaju i ponašaju se upravo toliko koliko i koštaju, a toliko i traje izrada.

Ontopic:

@autor

Kao što vidiš i sam, realizacija ideje će biti puno teža od onoga što si možda mogao pomisliti gledajući kroz prizmu početnog entuzijazma. ;] Savjetujem ti da detaljno razradiš ideju na papiru, a tek onda počneš okupljati ekipu. Planovi u stilu "ajmo nešto napraviti pa da zaradimo neku lovu, a zainteresirani neka se jave pa ćemo vidjeti što i kako" gotovo nikad ne dođu u fazu materijalizacije ideje kroz novčanu potporu klijenata.

EDIT:

My point is: ako nemaš detaljno razrađen "plan napada" (odnosno: nisi uložio svoje vlastito vrijeme da ga sastaviš) ne možeš baš očekivati ni od drugih da naprave upravo to (po)radi ""potencijalne nagrade za godinu-dv'je"" (dvostruki dvostruki navodnici).

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 0:21 (vlad0).
15 godina
odjavljen
vlad0 kaže...

Offtopic

Pro Joomla site se može naplatiti i preko 100k+ kn. Naravno, ne pričam o default template-u i free modulima, nego o dizajnu svega od 0, ali na Joomla frameworku. I to naravno nije posao za 1 osobu, nego za tim i to ima svoje vrijeme izrade. A ove stranice od 500-600 kn izgledaju i ponašaju se upravo toliko koliko i koštaju, a toliko i traje izrada.

Slažem se sa time, a i ova tvrdnja stoji.NHF.Ovakvih koji sklepaju stranicu za 1-2h i  za to naplate 500-600 kn, i poznajem previše.

16 godina
neaktivan

Imam ja ideju na papiru, napisana je do najsitnijeg detaljčića. To je ideja za igru.

A za marketing ću si sada napisati kako ću i što ću.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hoćete li u igri imati funkciju da igrač svakih 5-10 minuta dobije 1 energije ili 100 golda?

http://bit.ly/fEJAtE
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
k1c0 kaže...

Hoćete li u igri imati funkciju da igrač svakih 5-10 minuta dobije 1 energije ili 100 golda?

Ne, nego će igrač gradit svoje elektrane i sl. pa će dobivati energije koliko uspije sam proizvesti. Ali bit će par trikova na što će morati paziti...

A pare će dobivat od raznih prodaja ili iznajmljivanja ili pomoći.

Bit će to sve dobro {#}

16 godina
neaktivan

Javila su mi se dva dizajnera a niti jedan programer {#}

Još uvijek se možete javiti ako ste programer...

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2011 12:17 (DinPa_KoVel).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice