Web development PHP / .NET

poruka: 5
|
čitano: 1.327
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Imam solidno znanje C++, pa tako da sam upoznat s OO modelom programiranja, također, HTML/CSS ( mada ne briljiram u dizajnu ) te sam krenuo s JavaScript-om.

Prvo sam razmišljao kao, krenut ću s ASP.NET-om pa ćemo vidjet, ali na kraju nije baš tako jednostavno jer je bilo podosta nerazumljivih stvari.

Sad sam počeo s PHP-om, što je naravno puno lakše i razumljivije... Uglavnom moje pitanje je:

Koja je razlika u mogučnostima ( ako je uopće ima ), i omjeru poslova između izrade web aplikacija u PHP-u i .NET-u, te koji bi razvoj preporučili?

( nemojte me hvatat za riječi ako je bilo ne "stručnih" izraza )

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Web development PHP / .NET
kcrnac kaže...

Imam solidno znanje C++, pa tako da sam upoznat s OO modelom programiranja, također, HTML/CSS ( mada ne briljiram u dizajnu ) te sam krenuo s JavaScript-om.

Prvo sam razmišljao kao, krenut ću s ASP.NET-om pa ćemo vidjet, ali na kraju nije baš tako jednostavno jer je bilo podosta nerazumljivih stvari.

Sad sam počeo s PHP-om, što je naravno puno lakše i razumljivije... Uglavnom moje pitanje je:

Koja je razlika u mogučnostima ( ako je uopće ima ), i omjeru poslova između izrade web aplikacija u PHP-u i .NET-u, te koji bi razvoj preporučili?

( nemojte me hvatat za riječi ako je bilo ne "stručnih" izraza )

Kod nas? Puno više php poslova ali i puno više php programera.

Odaberi što ti bolje leži, a ne prema poslovima. Jer nitko ne želi raditi nešto što ne voli. Vjeruj mi.

Ad astra peronospora
17 godina

Probaj nešto drugo: Phyton / django, Ruby / Ruby on Rails, Node.js / Express, Java (andorid development).

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

Uz PHP i ASP.NET još bi tu došla i Java, ali PHP je tu najslabija karika što se tiče sigurnosti zar ne ( između ova 3 )?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Web development PHP / .NET
kcrnac kaže...

Uz PHP i ASP.NET još bi tu došla i Java, ali PHP je tu najslabija karika što se tiče sigurnosti zar ne ( između ova 3 )?

Sa aspekta sigurnosti nema veza u kojemu jeziku programiraš, ali ima kako to radiš {#}

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice