Veličina web site-a

poruka: 7
|
čitano: 3.264
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Veličina web site-a

Malo tražim po forumu no nigdje nemogu naći tak da ak tema već postoji nemojte se ljutiti.

evo pitanje: ko zna kolka bi bila "preporučena" veličina cijelog web sitea koji ima otprilike 53 stranice..? a da se stranice ne otvaraju 5-6 sec. nek za najviše 2 sec.

2.pitanje.  koje brzine interneta (prosjek) imaju ljudi u europi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Veličina web site-a
mb_fak_team kaže...

Malo tražim po forumu no nigdje nemogu naći tak da ak tema već postoji nemojte se ljutiti.

evo pitanje: ko zna kolka bi bila "preporučena" veličina cijelog web sitea koji ima otprilike 53 stranice..? a da se stranice ne otvaraju 5-6 sec. nek za najviše 2 sec.

2.pitanje.  koje brzine interneta (prosjek) imaju ljudi u europi

Veličina sitea?? Pa to ti ovisi od sadržaja. Ako imaš masu slika, glazbu u pozadini, dosta videa... Učitavanje će biti: "A joj!!! (i klik na x u tabu)"

Evo ti brzine u svijetu pa možda ti pomogne...

http://arstechnica.com/tech-policy/news/2007/05/survey-average-broadband-speed-in-us-is-1-9mbps.ars

Q: U čemu radiš site? A: Pa u Dreamweaveru! Naravno! - hahahahahahaha
16 godina
neaktivan
Veličina web site-a

pa zato pitam, kolka bilo preporučena veličina jedne stranice jer ću ja onda sadržaj ravnat prema preporučenoj velićini

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Veličina web site-a
mb_fak_team kaže...

pa zato pitam, kolka bilo preporučena veličina jedne stranice jer ću ja onda sadržaj ravnat prema preporučenoj velićini

Ja ne znam kolika je preppručena veličina stranice. Već sam godinama u tome i do sada nikada nisam obraćao pažnju na "preporučenu veličinu stranice".

Pratim koliko mi se requestova radi prema serveru i pokušavam broj istih svesti na minimum.

Samo da napomenem da je na stranici najvažnije ono što ti stavljaš u drugi plan - sadržaj! Ljudi dolaze na site zbog sadržaja a ne zbog brzine učitavanja ili izgleda sitea.

Q: U čemu radiš site? A: Pa u Dreamweaveru! Naravno! - hahahahahahaha
16 godina
Veličina web site-a

Ne postoji preporučena veličina. Nevinašce

Bitno je samo da ti stranica nije veća od hostinga. Namigiva

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Veličina web site-a

Pa ja osobno ne bi isao preko nekih 200-250kb (slike ukljuceno) po stranici, rijetko

kad ti treba vise.

Ali posto imas 53 stranice se nadam da koristis neku serversku tehnologiju, templejte

ili sta vec, tako da zapravo uglavnom trebas brinuti samo o velicini par master stranica,

a ostale bi sadrzavale tekst ili neki drugi sadrzaje koji bi se onda ubacivali

u glavnu stranicu sto ih cini veoma malim pa o njim ne trebas previse brinuti.

P.S. velicina ima veze, pogotovo ako je server opterecen moze znaciti razliku izmedu

stranice koja se trenutno ucitava i koja je "responsive" i neke koja se vuce ko puz.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2009 15:24 (drnde).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Veličina web site-a

Firefox i ovaj add-on. Rezultati u dnu. pozzz

Nemoguće je čovjeka naučiti onome što misli da već zna.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice