Unos podataka iz html forme u spojene tablice

poruka: 14
|
čitano: 2.115
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Poštovanje,

imam problem sa ispisom svih narudžbi koje treba prikazati a potom i naplatiti.
Tablice koje imam su korisnik, narudžba, proizvod, stavka_narudžbe, kada ih spojim sa inner join -om,

prikazije
korisnik_id,proizvod.naziv, proizvod.cijena, narudzba.vrijeme, narudzba.status, stavka_narudzbe.kolicina
korisnik.korisnik_id = prostorija.korisnik_id
AND narudzba.narudzba_id = stavka_narudzbe.narudzba_id
AND proizvod.proizvod_id = stavka_narudzbe.proizvod_id

piše samo već postojeće narudžbe, koje su već u bazi,
mene zanima kako složiti da kad kliknem na narudžbu da se prikazuje na stranici narudžbe dqa ih nakon toga mogu staviti u statu s plačeno?

0 0 hvala 0
17 godina

Nisam razumio najbolje što si napisao, no možeš to riješiti tako što staviš boolean polje 'placeno' u tabelu narudžbe sa podrazumijevanom vrijednošću (default)  '0'.  Jednostavnim UPDATEom staviš vrijednost '1' za plaćene narudžbe.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Znaći, imam tabele: korisnik, proizvod, narudžba i stavka_narudžbe,

formu koju sam napravio je za odabir proizvoda njegova cijena i količina,

kolićina se nalazi u tabeli stavke_narudžbe i sad kad treba pokazat tko je naručio i koliko ne piše jer ispisuje samo iz tablica postojeće narudžbe,

da li treba sad spojit drugačije tablice ili sa count da ne prikazuje duplikate?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ajde počnite koristiti nešto ovakvo:

http://codehappy.daylerees.com/eloquent-orm

umjesto da se mučite bezveze sa mysql sintaksom. Ovako ćete biti produktivniji i brži ;)

Ad astra peronospora

1 0 hvala 0
17 godina
Re: Unos podataka iz html forme u spojene tablice
Bypass kaže...

Ajde počnite koristiti nešto ovakvo:

http://codehappy.daylerees.com/eloquent-orm

umjesto da se mučite bezveze sa mysql sintaksom. Ovako ćete biti produktivniji i brži ;)

Tako je, ključne riječi  cakephp, ruby on rails i sl

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
15 godina
neaktivan

Ok hvala

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Bypass kaže...
...

Kakav je laravel za small/middle size projekte? Ima li tko iskustva? Dosta se spominje da je definitivno u trendu ove '13, a što je u trendu, za time raste i potražnja, vidim da dosta spominju hiperaktivni community kao i kod 'Railsa.

14 godina
protjeran
alankish kaže...
Bypass kaže...
...

Kakav je laravel za small/middle size projekte? Ima li tko iskustva? Dosta se spominje da je definitivno u trendu ove '13, a što je u trendu, za time raste i potražnja, vidim da dosta spominju hiperaktivni community kao i kod 'Railsa.

Savršen za te projekte. Trenutno je hit u web dev zajednici, jer inkorporira sve moderno, zajedno sa composerom i slično, a i povukao je neke stvari iz RoR-a. Preporučam ga definitivno, a ima već brdo materijala i video materijala za učiti.

Ad astra peronospora
15 godina
neaktivan
Ok plaćanje je riješeno ali sad od odabira proizvoda ne prikazuje rezultate.
narudžba:
izabere se proizvod, mjesto sjedenja, kolicina.

tablice u koje se treba zapisivati narudžba:

if (isset($_REQUEST['korisnik'])) {
$korisnik = $_REQUEST['korisnik'];
$proizvod = $_REQUEST['proizvod'];
$naziv = $_REQUEST['naziv'];
$cijena = $_REQUEST['cijena'];
$prostorija = $_REQUEST['prostorija'];
$nazivprostorije = $_REQUEST['naziv'];
$narudzba = $_REQUEST['narudzba'];
$vrijeme = $_REQUEST['vrijeme'];
$status = $_REQUEST['status'];
$kolicina = $_REQUEST['kolicina'];

foreach($_REQUEST as $key=>$value) {
print $key." ".$value."
";
}

$sql = "INSERT INTO korisnik (korisnik_id) VALUES ('$korisnik_id')";
mysql_query($sql);

$zadnjiid=mysql_insert_id();

$sql2 = "INSERT INTO proizvod (proizvod_id, naziv) VALUES ('$proizvod_id','$naziv','$cijena','')";
mysql_query($sql2);

$sql3 = "INSERT INTO prostorija (prostorija_id, naziv) VALUES ('$prostorija_id','$nazivprostorije','','','$korisnik_id')";
mysql_query($sql3);

$sql4 = "INSERT INTO narudzba (narudzba_id, vrijeme, status) VALUES ('$narudzba_d','$vrijeme','$status','','')";
mysql_query($sql4);

$sql5 = "INSERT INTO stavka_narudzbe (narudzba_d,proizvod_id,kolicina) VALUES ('$narudzba_d','$proizvod_id','$kolicina')";
mysql_query($sql5);

a pod narudžbe

$sql = "SELECT narudzba.narudzba_id, korisnik.ime AS korisnik, korisnik.prezime, proizvod.naziv, proizvod.cijena, stavka_narudzbe.kolicina, proizvod.cijena * stavka_narudzbe.kolicina AS iznos, prostorija.naziv, narudzba.vrijeme, narudzba.status
FROM korisnik, proizvod, prostorija, narudzba, stavka_narudzbe
WHERE korisnik.korisnik_id = prostorija.korisnik_id
AND narudzba.prostorija_id = prostorija.prostorija_id
AND narudzba.narudzba_id = stavka_narudzbe.narudzba_id
AND proizvod.proizvod_id = stavka_narudzbe.proizvod_id";

da li sad kod spajanja nešto ne valja ili nešto drugo?

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Kako hendlaškonekciju na bazu? Poslije svakog queria zatvaraš konekciju, jer nigdje ne vidim da se spajaš na istu(bazu, jelte). Koji exception, error ti baci?

15 godina
neaktivan

Na početku stavljam <?php  include 'config.php';  ?>

Da se nebi spojilo na bazu bi pisalo no databse selected.

17 godina
neaktivan

Pitanje je da li je baza uopce u 3NF, a ako je, da li je query uopce dobar.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Gdje bi to trebalo pisati gledam u phpmyadmin i ne vidim da piše kakva je struktura.đ

queyr bi trebao biti dobar inner join sam napravio sa onim  tablicama koje su spojene, 

kolko znam za stavljanje mysql_insert_id(); mora primarni ključ biti AUTO_INCREMENT kako piše u nekim tutorijalima samo se umjesto imena ostalih tablica stavlja $lastid=mysql_insert_id(); da se mogu unositi podaci u bazu, provjerio sam sve i ne javlja nikakvu grešku.

15 godina
neaktivan

Ok skužio sam da ne treba unositi nove vrijednosti u 5 tablica nego bi trebalo samo u tablice narudžba i

stavke narudžbe pošto u narudžbi se nalazi vanjski kjluč od postorije i korisnika, a u stavci vanjski za narudzbu ,

proizvod i od kud uzimam količinu proizvoda. Sad kad samo imam te 2 balice kad se trebaju uzimati nove narudžbe spajam narudžu, proizvod, prostoriju i stavke narudžbe sa inner joinom ali ništa se ne dešava samo prokazuje trenutne postojeće narudžbe iz baze.

Kako sad dalje ako netko može pomoć bio bi mu zahvalan jer ovo mi je projektni zadatak za faks.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice