Pocetak web dizajna

poruka: 4
|
čitano: 1.562
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Pocetak web dizajna

Pozdrav svima :)

Zanima me koje mi je sve znanje prog. i skriptnih jezika potrebno kako bi napravio moderu web stranicu(efekti , animacije..)  ?

Znam osnove HTML-a i CSS-a.  Znam uglavnom sto je to PHP, JavaScript i jQuery..

..ali ne znam konkretno sto se pomocu njih sve moze napraviti(te za sta sluze) i sto bi mi bilo najbolje nauciti, pa bi molio nekoga ako bi mi ukratko mogao sve objasniti.. Veliko hvala :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pocetak web dizajna

BUMP

I mene ovo zanima... Znači što je sve potrebno za jednu stranicu i šta za što služi??

Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pocetak web dizajna

Zavisno kakvu stranicu želiš i od toga zavisi koje češ jezike koristiti.

Ako praviš jednostavnu stranicu, koristiš HTML kao jezik, a za dizajn (efekti i ostalo) JS/jQuery i CSS.

Ako želiš napredniju stranicu uzimaš PHP ili ASP jezik te za dizajn i efekte vrijedi isto, css i ostalo gdje u CSS-u praviš template varijable (boje, margine itd..), JS i jQuery (efekti na klik, mouseover i ostale stvari).

Onda ako hoćeš veoma naprednu stranicu odnosno dinamičnu stranicu, koristi PHP, tako što definišeš sve preko indeksa (index.php) tačnije pozivaš sve funkcije koje hoćeš preko svog frameworka. Iako treba mnogo znanja oko ovoga ali je najbolje i sigurnije ako se koristi ovaj primjer jer sve je dinamično kao (index.php?stranica=Auta), imaš mogućnost veće sigurnosti s tim da definišeš PHPsesije i ostalo.

-----

Ali za prosječne osobe u poznavanju jezika, najbolje koristiti napredniju stranicu u PHP-u, jer većina se toga odnosi što HTML prebaciš u PHP i lakše je pozvati neku funkciju ako se radi o PHP-u.

ukratko ^^

1 0 hvala 1
17 godina
Re: Pocetak web dizajna
Athilon kaže...

Pozdrav svima :)

Zanima me koje mi je sve znanje prog. i skriptnih jezika potrebno kako bi napravio moderu web stranicu(efekti , animacije..)  ?

Znam osnove HTML-a i CSS-a.  Znam uglavnom sto je to PHP, JavaScript i jQuery..

..ali ne znam konkretno sto se pomocu njih sve moze napraviti(te za sta sluze) i sto bi mi bilo najbolje nauciti, pa bi molio nekoga ako bi mi ukratko mogao sve objasniti.. Veliko hvala :D

za početak se sam moraš odlučiti da li želiš raditi dizajn ili programiranje, jer ne možeš sve.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice