Pozdrav!
Početnik sam u PHP-u i radim na jednoj web stranici. Napravio sam osnovno, datoteka se može uploadati i dobijete download url, veličinu, tip i ime datoteke.
Kada se otvori download url (formata www.mojastranica.info/download.php?id=imedatoteke) ispišu se podatci i ima "Download gumb".
E sad problem je što kad pritisnem Download gumb ništa se ne dešava, napravio sam ovako
echo "<br /><center><form action=\"http://mojastranica.info/files/".$downloadFile."\"><input type=\"submit\" value=\"Download\" /></form></center>";
Varijabla je dobra, ispisao sam je i valja, direktorij je chmodan na 0777,, neznam u čemu je problem.
Drugi problem je što kad uploadam veće stvari izbaci mi Connection reloaded ili tako nešto, uglavnom da je resetirana veza (Firefox), vjerujem da je to zbog mog načina uploadanja.
Naime, na početnoj stranici odaberete file i opišete ga i pritisnete "Upload" gumb i onda se poziva nova stranica (upload.php). Na toj upload.php stranici dobivam informacija ovako
//$HTTP_POST_FILES['element_1']['name'] = ime datoteke
//$HTTP_POST_FILES['element_1']['size'] = velicina datoteke
//$HTTP_POST_FILES['element_1']['type'] = tip datoteke
Ima li drugačijeg načina za upload datoteka? Ako je FTP,, aj molim vas objasnite mi postupak, jer sam prošli put napravio veliki FAIL koristeći ga
Je li moguće ne pozvati upload.php nego direktno iz trenutne skripte uploadati sadržaj i kako napraviti upload progress?