Kupovina web stranice

poruka: 8
|
čitano: 924
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Kupovina web stranice

Zanime me ako kupim gotovu web stranicu od privatne osobe da li mi ona može kasnije nekako uzeti nazad tu tranicu tj.ukrasti? I šta sve moram napravit da se osiguram od prevare?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Kupovina web stranice

Promijeniš si podatke od servera (password od Cpanela/HELMa ili što već imaš) i lozinke od FTP računa. I pazi da jedino ti imaš pristup mailu koji je naveden kao recovery u slučaju gubitka passworda.

I stranica se uvijek može skinuti sa servera (jer kako bi inače vidio bilo koju stranicu) ali si bar siguran da je neće obrisati ili zamijeniti sa nečim drugim.

[edit] - pod uvjetom da je hosting tvoj, jel.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2014 22:10 (Sum_of_all_fears).
13 godina
neaktivan
Kupovina web stranice

Moras od njega preuzeti sve racune vezane za stranicu i po mogucnosti im promjeniti email i sifre...uglavnom su to Hosting Servis , Domain Servis i CMS (npr. Wordpress,Joomla).

Ako se radi o .hr domeni mislim da je to malo kompliciranije i vlasnik se nemoze promjeniti tek tako.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2014 22:11 (fade).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Kupovina web stranice

Radi se o .eu domeni ,da li se to sve može napravit na licu mjesta na računalu ili slati neke zahtjeve u firmu koja je dala domenu i hosting?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ako tom hosting accountu imaš pristup, kada se uploada stranica promijeni podatke - FTP, cpanel password, helm ili što već. FTP i panel su najbitniji. Ne treba nikakve zahtjeve slati, to se sve online odradi. Tako da, ako si ti platio taj hosting, onda imaš sve podatke.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2014 22:27 (Sum_of_all_fears).
12 godina
Kupovina web stranice

nisam ja platio nista ja tu stranicu jos nemam, trebao bi se nac sa covjekom i preuzet stranicu pa me zanimalo sta trebam znat prilikom kupovine da ne budem prevaren.

edit: jel se moze nekako provjerit tko je vlasnik domene?

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2014 23:02 (njuskac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Ma samo prebaci domenu na drugi drugu hosting kompaniju, a hosting koji si dobio možeš koristiti iako ti on to može uzeti kad hoće ako reće da je ukraden, zato bi ja u tvom slučaju bez obzira na hosting nastavio koristiti taj hosting, a onda 2 tjedna prije isteka se prebacio na novi ili uzeo isti ili drugaciji hosting kod te iste tvrtke ako tebi odgovara te naravno prebacio domenu na drugu hosting kompaniju, a preporučam namecheap jer su jeftiniji od večine i imaju nekada super akcije.

17 godina
njuskac kaže...

jel se moze nekako provjerit tko je vlasnik domene?

ukucaj u google whois domain eu

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice