Joomla Instalacija i Rad u joomli Pomoć

poruka: 8
|
čitano: 6.243
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

zainteresiran sam štose tiče razvoja web stranica ali svi mi preporučuju Joomlu umjesto front page ili navodnoga extra Dreamweawera cs4 ili cs5..Pa sada me zanima kako i šta je potrebno da bih napravio svoju stranicu u joomli.Hvala svima na pomoći...Molim malo konkretnije da mi se objasni jer sam ipak početnik

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: Joomla Instalacija i Rad u joomli Pomoć

Prvo dobrodošao na forum{#}.

Prvo nauči razliku između CMS-a, dinamičkih i statičnih web stranica i alata za razvoj istih.Joomla! ilitiga Mambo(ako se ne varam) je open source CMS, što znači za krajnjeg korisnika da može u jako kratko roku dići punokrvan web portal ili stranicu.Podržava template ili korištenje predložaka i veliko broj dodataka (extesions) različite namjene.Želiš li raditi vlastiti template, pripremi se na glavobolju.Ehm sad Frontpage ili Dreamweaver su WYSIWYG ili point'n'click/drag'n'drop, kako ti draže generatori koda.Znači ti dodaješ elemente, i mijenjaš propertise samo klikom miša.Uglavnom najgori način za početnika.Sad, svaki web site , iole kompleksniji ti se sastoji od prezentacijskod dijela ( layera, pisanog u markup, HTML jeziku s dodacima CSS, JS, Ajaxa ili čak Flasha(fuj to) i logičkog dijela koji nastupa kod "kompleksnijih" webova, obično se koristi neki serverski skriptni jezik (PHP ili ASP.NET) ili neke derivacije tipa Ruby...etc...etc...Nek te ovo "skirptni" ne zavara, radi se o jako moćnim tehologijama i jezicima.Znači imap frontend, onaj dio koji korisnik vidi i backend, onaj dio koji korisnik ne vidi recimo, bazu i logiku, tj. aplikaciju.

Možda bi bilo najbolje da se upoznaš s temeljnim pojmovima web-a, recimo ovdje, na webu krovne web organizacije. Za ostalo možeš pitati Google ili ovdje.Samo polako i sretno u  daljnjem radu.

14 godina
neaktivan

joomla, dreamweaver, frontpage, flash itd.

to su ti sve različite stvari. Joomla je oke da se puno stvari napravit, al opet trebaš napraviti i dizajn za nju (themplate ima besplatnih, al uprincipu sve što valja košta). Dreamwever moš koristiti da ti pomogne u izradi dizajna za joomlu (themplate) ili za razvoj raznih vrsta pluginova koje joomla koristi i puno drugih stvari. Fronpage ti je nešto slično Dreamveveru samo kolko sam ja imo iskustva sa njim radi jako puno problema pri implemtaciji određenih tehnologija, dok dreamveweavre radi sve kak spada. Doduše sve to moš napraviti u nekom običnom notepadu ili sličnom text editoru, al je lakše ak koristiš odgovarajuće alate.

13 godina
neaktivan

Ovako zelim se zahvaliti svima trenutno sam napravio svoju stranicu web stavio sam chat sto se tice web stranice i sada mi sve radi kako treba!!Imam jeno pitanj jos kako bih napravio sada padajuci menu i gdje mogu prikupiti kodova za koje kakve aplikacije idt zanima me nesto kako da stavim nekakav video na moju stranicu,,Dali u dreamweaweru moram staviti kdo kakav ili sta????

Uglavnom sve u svemu zanimljiv je jako taj svijet dreamweawera joomle ohp,html.css-a al ostajem na ddeamweaweru cs4 jer ima podosta stvari koje mi jako pomognu jer joomla me prilicno buni i niti sam nisam mogao vjerovati da sam uspio takvo sta napraviti.Uglavnom,,,sada mi trebaju odgovori na moja pitanja i zanima me jos jedno pitanje htio bih neka slike staviti na site ali kada kliknem na njih da se zatim uvecaju...znaci da slike budu malene...al kad sam kliknuo na nju da se uveca i da mi redom mjenja slike sam ili klikim misa ili na dipkovnici lijevo desno..Hvala svima od velike ste mi pomoci

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

No. 1 - Imaš joomla extension imaš tamo dosta pluginova neki su free neki se plačaju u principu moš tamo sve svoje boljke riješiti, vjerovotno buš ih trebo malćice modificirat za svoje potrebe, al nisu teški uvjek daju dobre manuale, a  kad i napraviš takvih par sajtova znal buš već di šta trebaš mjenjat.

No. 2 - Naravno te svoje probleme moš riješti pisanjem koda za meni u php, javascriptu i css (il nađi odgovarajuče riješenje među pluginovima). Što se tiče slika to ti nije problem imaš to riješenje preko lightboxa koji je free i imaš ga u extensionu pogleda kategoriju image Galery, ili napišu u dreamweveru kod za njega.

Postoje divni thameplati za joomlu ({#} al nisu besplatni) sa divnom implementacijom takvih stvari unutar koda samog thamplate pronjuškaj malo.

13 godina
neaktivan
Hvala sada cemo pokako krenuti i sa navedenim stvarim...Daj mi reci gdje bih mogao doci do besplatnih a dobrih tamplate.???Hvala
16 godina
neaktivan
Imam neki template na stranici-kako da ga uredim? (kako da upisem sto želim na stranicu?) hvala
16 godina
neaktivan

Za vas pocetnike bih preporucio video tutorijale sa Lynda.com. Free templates, google cini cuda izvolite: joomla24, siteground, joomlathemes. Ali ako cemo iskreno za nesto kvalitetno vam je potrebno vise no besplatan template, ovi su vam od prilike sa 3-5 modula, a poslije cete skontati zasto je to premalo...

1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice