Izrada stranice za pansion. Kako je izreklamirati?

poruka: 44
|
čitano: 8.081
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Izrada stranice za pansion. Kako je izreklamir
DamageHigh kaže...
Ivan M. kaže...

Za početak mogao si uzeti pravu domenu vilazardin.hr, neki free template i eto ti za nekih 150 – 200 kn godišnje reklama.

Sama .hr domena takvog tipa košta 600 kn godišnje...;)

Just sayin', inače si u pravu u potpunosti..

Da ali ako je djelatnost (ili kako to već ide kod pansiona) registrirana, dobije se besplatno.

Ako nema pravo na besplatnu domenu, pa ima ih .com, .net, .info, .com.hr...

13 godina
protjeran

Žalosno je što neki ovdje stavljaju affilate linkove,umjesto da reču što lika zanima. Prije kupnje obriši cookies :)

17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

dakle ovako,stranica je završena i uploadana:   http://coky.biz/Vila_zardin_WEB/index.html  Međutim ne da je ne mogu nac googlajući "hoteli / smještaj -jelsa" nego čak ako googlam "Vila žardin" što je naslovnica stranice jos uvjek mi je nema u pretragama :(

a bas ga naletim... malo surfa i na www.trenutak.hr/ reference/ web-dizajn-reference.php pronadjem medju referencama www.hotelpansion-zardin.hr/ koji uopce ne radi, a slika, tj. zgrada je koliko vidim ista kao ona koju si stavia na svoje stranice. zasto ides na live domene, kad vec imate domenu otprije?

13 godina
YaGuy kaže...

Žalosno je što neki ovdje stavljaju affilate linkove,umjesto da reču što lika zanima. Prije kupnje obriši cookies :)

Pa reČi mu ti bolje. Pomogli smo mu, neću mu još ja raditi SEO?, ili možda ne znaš o čemu se radi. Postignut da ti Google dobro pozicionira stranicu nije lagan posao i nije moguće u temi reći uradi to to i to i bit će prva na listi...

Senaid
17 godina

Preporučujem ti da uzmeš plaćeni hosting, neki CMS (recimo wordpress) i neku može i besplatnu temu. Ljepše će izgledati, a i google će te lakše pronaći.

http://www.Hedonist385.in
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.6.2012 23:17 (Robi).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kao sto ti je Robi rekao, fino si instaliraj wordpress, neki od SEO pluginova i sa time kreni.  Takodjer, mozda ti ovo pomogne: http://www.plus.hr/support/faq/seo/

http://www.winblogs.net
15 godina
wifi kaže...
athlon64 kaže...

dakle ovako,stranica je završena i uploadana:   http://coky.biz/Vila_zardin_WEB/index.html  Međutim ne da je ne mogu nac googlajući "hoteli / smještaj -jelsa" nego čak ako googlam "Vila žardin" što je naslovnica stranice jos uvjek mi je nema u pretragama :(

a bas ga naletim... malo surfa i na www.trenutak.hr/ reference/ web-dizajn-reference.php pronadjem medju referencama www.hotelpansion-zardin.hr/ koji uopce ne radi, a slika, tj. zgrada je koliko vidim ista kao ona koju si stavia na svoje stranice. zasto ides na live domene, kad vec imate domenu otprije?

Imamo domene od agencija s kojima je radia tip kojem je objekt bia iznajmljen.Tu su krive informacije tako da mi to samo šteti.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.6.2012 10:18 (athlon64).
14 godina
neaktivan

Možeš eksperimentirati sa webom i SEO-om – ali samo to.
Ako želiš rezultate, bolju prodaju i profit – morati ćeš to dati profesionalcima da ti odrade.
Odnosno moraš biti spreman izdvojiti određena sredstva da bi i sam ostvario profit.

Za dobru oragansku poziciju na ključne riječi i fraze iz tvoje branše treba jako puno vremena, znanja i iskustva.
Moje osobno mišljenje je da niti sam Matt Cutts ne bi mogao dignuti takvu stranicu na zadovoljavajuću poziciju.
Prevelika je konkurencija i ima previše jakih siteova koji drže autoritet.

Ukratko, za organsku poziciju imaš šanse samo ako si spreman uložiti puno vremena i novaca u to.
Angažman SEO specijaliste za organsku poziciju je često rizičan, ne postoje garancije, ali sa druge strane
više se isplati ako razmišljaš dugoročno.

Plačeno oglašavanje (pozicija) putem AdWordsa je učinkovito, rezultati se ostvaruju automatski.
Ovo se isplati kratkoročno, jer sve dok imaš sredstva na AdWords računu – imaš i posjete ili konverzije.
Kada se sredstva istroše pozicija stranice se vraća tamo gdje joj je organsko, prirodno mjesto.
AdWords kampanje ne utječu na organsku poziciju. Google igra fer igru.

Opet, za najbolje rezultate AdWords kampanje bi trebao angažirati AdWords stručnjaka.
Premda se danas dosta ljudi odluči na samostalno vođenje kampanja, nisam siguran koliko je to pametno.
AdWords je vrlo napredan sustav. Svaka kampanja se mora optimizirati za svaki specifični slučaj.
Od analize konkurencije, upotrebe Google Keyworda, Insighta, Analiticsa, Youtubea, Google Placesa…
Sve te sustave treba dobro poznavati, treba se znati čitati podatke, često “između redova”– da bi se postigao dobar Quality Score,
odnosno da bi se sredstva kampanje iskoristila na najbolji moguči način.

AdWords specijalisti uzimaju cca 15 – 20% (od ukupne vrijednosti) za vođenje kampanje.
Ako se odlučiš za Adwords, traži firme ili pojedince koji imaju Google AdWords Certification.
Po mojim saznanjima u RH ih je svega 10-ak. Ja upravo učim za taj certifikat, gradivo je kompleksno
ali certifikat je pravovaljani dokaz stručnosti, jer nije moguće položiti ako stvarno ne poznaješ tematiku.

S tehničke strane, opet u smislu boljih rezultata i sama stranica mora biti zadovoljavajuće kvalitete.
OnPage SEO je direktno vezan za OffPage SEO. Sve se gleda, od kvalitete domene, servera, sadržaja,
meta oznaka, omjera ključnih riječi, validnog koda…

Ima barem 200 faktora koji će utjecati na organsku poziciju ili sa druge strane na Quality Score AdWords
oglasa (a ovo pak utječe i na samu cijenu po kliku).

Sve je to veznao jedno sa drugim. Činjenice kažu da sa budžetom od 200kn - jednostavno nemaš šanse.
Sam, bez velikog iskustva sa web tehnologijama – također nemaš šanse.

Problem je u prevelikoj konkurenciji.
Da se recimo baviš“izradom unikatnih predmeta od kameleonove kože ”– stvar bi bila puno povoljnija po tebe.
Nema konkurencije ili je jako mala.

Po mom mišljenju, sa malim budžetom je možda najbolje oglašavati na portalima koji dobro kotiraju
na Googleu.

http://www.33dizajn.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.7.2012 7:50 (Horz).

5 0 hvala 0
13 godina

Slažem se, nije SEO otipkati "seo.firstorsecond();", karikiram, ljudi se muče oko toga jako, čak gledaju da li koristiti / ili - ili _ za odvajanje stvari... SEO je širok pojam...

Ja sam mišljenja da ako ti je to ozbiljna stvar, a je, ipak ti je to kruh, nemoj se igrati sa tim, plati profesionalcu nek ti to odradi, ili bi pak bolje bilo da se reklamirate preko agencija. Jer većina ljudi traži smještaj preko agencije, pogotovo ako su iz stranih zemalja, jer znaju da će tamo naći, a da neko ide Googlati "Vila Žardin", ne vjerujem.

Ali shvaćam da ti želiš vježbati HTML+CSS, to je Ok!, ali posjetitelja stranice ne zanima što si ti početnik, on hoće stranicu dostojnu njegovog skrolanja i točka, tako da prvi rad ne ide online, zamisli da smo svi odavde svoje prve radove stavljali online, Web bi davno propao. :-)

Senaid
15 godina

ma sve je to meni jasno, svi drugi lokali ni nemaju svoje web-ove nego se oglašavaju preko agencija. S obzirom da mi ne radimo s agencijom(razlozi nisu bitni) ja s ovim necu nista napravit.Al ovo mi je sluzilo kao neka vježba za html/css.Ulaganje u stranicu nebi donjelo profit jer gosti traže hotele preko agencija. Hvala na savjetima :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Svi bi nešto naplatili ovdje. Moja preporuka ti je da napraviš postepeno stranicu da liči na nešto, jer sada ti je loša. Nakon toga napravi letke i/ili vizitke sa svim potrebnim informacija. Svaki put kad ti dode gost ( naravno s kojim si zadovoljan), uvali mu vizitku ili 2 u ruke. Ako mu se svidjelo možda te preporuči prijateljima. Problem sa ovakvim stranicama je što ljudi ne znaju kome mogu vjerovati. Sada ti je u akciji slikat apartman sa pogledom na more, a onda kad gost dođe... brvnara u šumi kilometar od mora. Ovaj postupak je dosta sporiji, ali kroz par godina će se isplatiti.

3 0 hvala 0
15 godina
Space kaže...

Svi bi nešto naplatili ovdje. Moja preporuka ti je da napraviš postepeno stranicu da liči na nešto, jer sada ti je loša. Nakon toga napravi letke i/ili vizitke sa svim potrebnim informacija. Svaki put kad ti dode gost ( naravno s kojim si zadovoljan), uvali mu vizitku ili 2 u ruke. Ako mu se svidjelo možda te preporuči prijateljima. Problem sa ovakvim stranicama je što ljudi ne znaju kome mogu vjerovati. Sada ti je u akciji slikat apartman sa pogledom na more, a onda kad gost dođe... brvnara u šumi kilometar od mora. Ovaj postupak je dosta sporiji, ali kroz par godina će se isplatiti.

good point :) , moram sad zamijenit domenu jos pa mogu davat gostime letke. Ja imam iskustva s programiranjem, ne s dizajnom tako da se ne čudite lošoj stranici. S vremenom ču stec jos znanja pa cu doradit stranicu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.7.2012 12:33 (athlon64).
17 godina

samo napomena da svi hoteli ulažu stotine tisuća eura godišnje u online oglašavanje kroz adwords.

i naravno, imaju tim ljudi koji odrađuje SEO dio posla interno.

znači, nema đabe ni u stare babe.

a dizajn... dizajn treba prepustiti dizajnerima, a ne se igrati stručnjaka kroz 3 tutoriala po netu.

i zadnje - kupus od koda.... da je pročitana ijedna knjiga o HTML-u ili CSS-u ovo se ne bi dogodilo - da, za tih nekoliko tjedana s emoglo i to pročitati pa bi i kod bio pristojan.

ja i dlaje stojim da se jedino pravo znanje dobije iz knjiga, a ostali neka drljaju po tutovima i pišu ovakav kod.

sretno!

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
sasa kaže...

samo napomena da svi hoteli ulažu stotine tisuća eura godišnje u online oglašavanje kroz adwords.

i naravno, imaju tim ljudi koji odrađuje SEO dio posla interno.

znači, nema đabe ni u stare babe.

a dizajn... dizajn treba prepustiti dizajnerima, a ne se igrati stručnjaka kroz 3 tutoriala po netu.

i zadnje - kupus od koda.... da je pročitana ijedna knjiga o HTML-u ili CSS-u ovo se ne bi dogodilo - da, za tih nekoliko tjedana s emoglo i to pročitati pa bi i kod bio pristojan.

ja i dlaje stojim da se jedino pravo znanje dobije iz knjiga, a ostali neka drljaju po tutovima i pišu ovakav kod.

sretno!

Nisu baš svi, mama radi u lancu hotela i ni jedan nema ni website, a kamo li da ulažu stotine tisuća eura{#}

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice