Google indeksiranje stranice

poruka: 6
|
čitano: 3.902
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Google: indeksiranje stranice

Ouki douki.. Napravio sam kompletno novu stranicu s novim superduper lijepim linkovima i čekam da mi Google napokon pročita stranicu.. Danas skužim da me pročito i da su se novi linkovi pojavili u Googleu.. Međutim, samo neki se pojavljuju u rezultatima, a ponekad se pojavljuju i stari! Znači, on kad dođe indeksirat stranicu, onda ne prolazi cijelu stranicu isponova i zapiše samo nove linkove, nego ostavlja i stare... To je bez veze!!!

Daklem, radi se o stranici www.lucrum-ith.com

Ako u Google upišem recimo "lucrum o nama", nađe me skroz dobro (iako ponudi i novi i stari link, al nema veze).

Međutim ako upišem "lucrum motorne pile", ponudi stari link! Iako novi link glasi http://www.lucrum-ith.com/katalog/husqvarna/1/motorne-lancane-pile/ i to bi po meni trebalo bit super..

Meni sve to izgleda ko da je on indeksirao samo pola stranice.. Ili samo index stranicu.. Jel će bit bolje za koji dan? Jel ima nešto u čemu griješim? Što da napravim za bolje rezultate?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Imas u google alatima Google webmaster tools. Ako već nisi pogledaj malo tamo sto ti sve ima.

Imaš tu statistiku : CRAWL STATS. Tu imaš tri grafa google bota u zadnjih 90 dana. Koliko stranica pređe dnevno na tvome siteu, koliko podataka skupi.

Onda napravi sitemap i uploadaj ga na google webmaster tools.

Osim toga imaš na dnu opciju fetch as google boot pa pogledaj rezultate.

Poigraj se malo sa robots.txt i sam meta tagom robots i parametrima follow, indeks i drugim... Tu imaš dobrih objašnjenja na webu za što ti što služi....

I na kraju mislim da ti je najviše potrebno stpljenja dok  se sve indeskira....

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: Google indeksiranje stranice
daseparo kaže...

...

Zapravo, taj webmaster tools sam već našao i verificirao stranicu njime (iako sitemap još nisam dodao).. Poigrat ću se i njime za koji dan malo više. 

No ono što još uvijek ne razumijem je kako njemu reći da stari linkovi ne postoje? (on meni u reportu javlja 404 greške za te stare linkove, umjesto da ih prestane tražit već jednom). Jel da ja te stare linkove možda stavim u robots.txt, bi li to bila dobra ideja?

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2009 18:34 (pedo bear).
17 godina

Pa mislim da bi to bila dobra ideja. Ali neznam ti sigurno. Mislim da najviše treba vrimena. Meni je na jednom siteu bio forum uvijek drugi rezultat, a prvi je bio index sitea. Nakon nekog vrimena sam maknuo forum i on je još neko vrijeme bio tu.  Sad ga više nema. A nisam ga maknuo ni sa robots.txt, niti sam na tom siteu postao sitemap. Jednostavno kad sam ga ftp-om digao mi je nakon nekog vremena sam nestao.

Sitemap sam postao na jednom drugom siteu i tamo mi je brže makao mrtve linkove.

Ma cili SEO je dosta nejasan. Svak nešto tupi da bi nešto proda, ali tu ima toliko sitnica da je to za nevirovat...

Imaš na posluh.hr dobar tutorial. Ja sam ga proučavao neko vrijeme, sad se ne sjećam da li je  tu pisalo išta o starim linkovima, ali provjeri, ako već nisi. Ne košta te ništa, a možeš dosta dobit.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: Google indeksiranje stranice
daseparo kaže...
...

A evo ja sredio sve šta se dalo (stavio sam i stari link u robots) pa bumo vidli za koji dan-tjedan.. Fala ti!

čist kod, duga ljubav
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.11.2009 8:54 (pedo bear).
15 godina
neaktivan

Prvo trebas staviti 301 redirect s stare stranice na novu.

Drugo moras staviti rel=canonical u <head>, npr:

<link rel="canonical" href="http://www.lucrum-ith.com/katalog/husqvarna/1/motorne-lancane-pile/" />

u <head> http://www.lucrum-ith.com/katalog/husqvarna/1/motorne-lancane-pile/ stranice.

Kroz tjedan-dva ce ti se srediti sve. 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice