DIV - kako da bude uvijek na istom mjestu?

poruka: 5
|
čitano: 1.935
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
DIV problem

Pozdrav ljudi, potreban mi je mali help.

Dakle, trebam složiti da mi slika, koja je u DIV tagu, bude na jednom te istom mjestu, bez obzira na rezoluciju ili veličinu prozora browsera u kojem se stranica pregledava.

Eh sad, kreirao sam CSS:

#vrijeme {

position: fixed;
    margin: 160px 900px;
    z-index: 1;

}

i u HTML kodu :

<div id="vrijeme"><iframe src="http://free.timeanddate.com/clock/i2xuwwdp/n281/tlhr30/fn17/fs11/fcaaa/tct/pct/tt0/tw0/tm2/td1/th1/ts1" frameborder="0" width="107" height="17" allowTransparency="true"></iframe></div>

Kod mene na rezoluciji 1920x1080, to OK izgleda, međutim na drugom kompu di je druga rezolucija ta slika se pomakne. Mislim, ne pomakne, ostane 160px udaljena od gornjeg ruba i 900px udaljena od lijevog ruba browsera, no ja želim da ukoliko se promjeni rezolucija da se proporcionalno tome i taj x y položaj promijeni te da slika bude točno tamo di treba biti.

Kak to složit?

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2012 1:27 (ll2p).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: DIV problem

pa margin i je udaljenost od rubova parent elementa, u tvom slučaju je to prozor...

ako želiš sliku u sredini koristi margin: auto;

inače, nema puno smisla koristiti piksele kao jedinicu ako želiš da se stranica prilagodi rezoluciji, koristi postotke

14 godina
neaktivan
Re: DIV problem

Da koristim auto, onda neznam dal bi se ta slika pokazala točno tamo di želim...

16 godina
neaktivan
DIV - kako da bude uvijek na istom mjestu?

.klasa {

top: 50%;

left:50;

margin-top: - (height / 2)px;

margin-left: - (width / 2)px;

height: 480px;

width: 640px;

}

dakle u ovom slucaju mt je -240px a ml je -320px , sa tim da, naravno, moras napisati brojeve umjesto (height i width / 2)

www.prijevodi-online.org
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: DIV - kako da bude uvijek na istom mjestu?

Riješeno! Hvala!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice