CMS: gaming ladder

poruka: 3
|
čitano: 843
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
CMS: gaming ladder

Pozdrav, od samog pocetka sam korisnik (sada vec bivse) clanbase lige. Buduci da je stranica ugasena za mene vise nema pravih laddera gdje bi se igrali clan war-ovi(COD2, COD1 i COD4). Potaknut gasenjem clanbase-a pokusao sam pronaci nekakvu gaming ladder scriptu koja je slicna, pregledna i jednostavna za korisenje, no nazalost kada nisam uspio naci nista sto bi zadovoljilo moje zahtijeve odlucio sam napraviti svoj vlastiti ladder CMS. Buduci da nisam nikakvi profesionalni web dizajner ni programer (imam nesto iskustva u html-u, css-u i php-u) bacio sam se na posao. Uskoro sam shvatio da je to mozda malo preveliki zalogaj za mene, ali ne kanim odustati. 

Uglavnom imam nekoliko pitanja:

1. Da li postoji neki nacin da zastitim svoj vlastiti php code od drugih (ukoliko nekome ustupim/prodam skriptu)? Moze li se dio kljucnog i bitnog php coda nalazit na mojem serveru?

2. Buduci da koristim mySQl, koliko podataka, prometa i resurasa trosi? Da li bi to moglo funkcionirat na nekom placenom hostu kaka bi imao recimo 5000 aktivnih korisnika i kad bi se dnevno upisivalo u bazu oko 100 zapisa(warova) ili bi za to trebao poseban "dedicated server" da funkcionira normalno?

3. Moze li neko dati par smjernica na sto treba paziti sto se sigurnosti tice (SQL injection konkretno), uvijek se brinem da zbog premalo znanja skripta bude podlozna takvim stvarima (uvijek koristim php validaciju svake forme jer znam da se forme i hidden fields mogu vrlo lako promijenit u samom browseru, trenutno koristim samo md5 enkripciju za demo verziju al cu se prebacit na sha1 + neki string)

Bilo bi mi drago kad bi netko ostavio kakav feedback na moj trenutno rad. Moram napomenuti da nisam nikakav web dizajner te se za sad ni ne trudim baviti dizajnom stranice vec se ugavnom fokusiram na kod i funkcionalnost same skripte.

LINK: http://www.quantrius.com/qladder

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2014 11:33 (TITO_Tarantula).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: CMS: gaming ladder

1. Da, možeš kod enkodirati (npr s http://www.ioncube.com/). Može se nalaziti na drugom serveru, postoje različiti način da se to napravi, iako se to radi u nekim specificnim slucajevima.

2. Da, trebalo bi moći funkcionirati ako je app optimizirana, iako nisam nikad imao iskustva s hostanjem takve app na shared hostingu (možda sam u krivu). Mislim da tu dosta toga ovisi i o samom serveru na kojem se shared hosting nalazi.

3.  Link - za početak ako koristiš PHP, ali možeš dobiti informacije i koncepte primjenjive u drugim jezicima

17 godina
Re: CMS: gaming ladder
TITO_Tarantula kaže...

Pozdrav, od samog pocetka sam korisnik (sada vec bivse) clanbase lige. Buduci da je stranica ugasena za mene vise nema pravih laddera gdje bi se igrali clan war-ovi(COD2, COD1 i COD4). Potaknut gasenjem clanbase-a pokusao sam pronaci nekakvu gaming ladder scriptu koja je slicna, pregledna i jednostavna za korisenje, no nazalost kada nisam uspio naci nista sto bi zadovoljilo moje zahtijeve odlucio sam napraviti svoj vlastiti ladder CMS. Buduci da nisam nikakvi profesionalni web dizajner ni programer (imam nesto iskustva u html-u, css-u i php-u) bacio sam se na posao. Uskoro sam shvatio da je to mozda malo preveliki zalogaj za mene, ali ne kanim odustati. 

Uglavnom imam nekoliko pitanja:

1. Da li postoji neki nacin da zastitim svoj vlastiti php code od drugih (ukoliko nekome ustupim/prodam skriptu)? Moze li se dio kljucnog i bitnog php coda nalazit na mojem serveru?

2. Buduci da koristim mySQl, koliko podataka, prometa i resurasa trosi? Da li bi to moglo funkcionirat na nekom placenom hostu kaka bi imao recimo 5000 aktivnih korisnika i kad bi se dnevno upisivalo u bazu oko 100 zapisa(warova) ili bi za to trebao poseban "dedicated server" da funkcionira normalno?

3. Moze li neko dati par smjernica na sto treba paziti sto se sigurnosti tice (SQL injection konkretno), uvijek se brinem da zbog premalo znanja skripta bude podlozna takvim stvarima (uvijek koristim php validaciju svake forme jer znam da se forme i hidden fields mogu vrlo lako promijenit u samom browseru, trenutno koristim samo md5 enkripciju za demo verziju al cu se prebacit na sha1 + neki string)

Bilo bi mi drago kad bi netko ostavio kakav feedback na moj trenutno rad. Moram napomenuti da nisam nikakav web dizajner te se za sad ni ne trudim baviti dizajnom stranice vec se ugavnom fokusiram na kod i funkcionalnost same skripte.

LINK: http://www.quantrius.com/qladder

1. Vlastiti kod se štiti ugovorom, koji podrazumijeva nadokanadu štetu u slučaju daljnje prodaje ili distribucije aplikacije ili dijela koda.    , Za drugi dio tvog pitanja, možeš iznajmiti aplikaciju smještenu na hosting nalogu kojemu samo ti ili tvoj tim programera ima root pristup (slično kao što ti unajmiš server kroz hosting paket, imaš pristup samo određenim resursima, dok osoba koja je unajmila aplikaciju ima pristup aplikaciji i njenom administrativnom dijelu preko html sučelja.

2. to su smiješno mali brojevi za mysql

3. server side validacija podataka poslanih iz web forme.

stranica je ok

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice