Apache server - localhost?

poruka: 7
|
čitano: 3.311
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Dakle, instalirao sam Apache server, no kad sam u browseru (Mozilla Firefox) u adress baru napisao: http//localhost/, izbaci mi error poruku: "Povezivanje nije moguće. Veza je odbijena pri pokušaju povezivanja s localhost."

Koristim Windows 7 Ultimate, provjerio sam u Services, Apache je podesen na automatsko start up-anje, no kada kliknem da ga starta izbaci mi: "Error 1067: The process terminated unexpectedly".

U cemu je problem?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Apache server - localhost?

Problem rijesen!

17 godina
raveON kaže...

Problem rijesen!

Mogao si i napisati u čemu je bio problem, tako da drugi znaju kada budu imali takav problem kako da ga riješe.

http://www.Hedonist385.in
14 godina
neaktivan

vjerovatno PHP.ini fajl s njim najviše problema ima meni je bio tjedan dana oduzeo dok ga nisam postavio kak treba. Bio mislio istaliraj XAMPP i to je to no prevario se prije sam bio na WAMP*u no nekako mi je XAMPP sada bolji manje mi problema radi.

12 godina
neaktivan

Molio bih pomoć u svezi slijedećeg problema.

Instalirao sam Apache te podesio da mi otvara jedan folder na D lokalnom disku. To sve štima kada ukucam localhost u adress bar na svom računalu tj. onom na kojem se vrti Apache.

Zanima me kako izvesti da se kolega u drugom gradu spoji na moj apache server i pregledava i skida fajlove iz tog foldera?

Registrirao sam i na no-ip jer je vjerojatno potrebno imati usklađene ip adrese (i on i ja moramo vjerojatno imati instaliran ni-ip klijent). Što gdje ukucati, podesiti...?

Totalni sam početnik u tome i što više gledam tutorijale to sam zbunjeniji pa ako ima dobrih duša da uskoče bio bi vam zahvalan.

P.S.

Sretan Božić vama i vašoj familiji!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Moras forwardati port 80 u postavkama rutera na svoju lokalnu ip adresu i port 80.

Upute ovise o ruteru: http://portforward.com/routers.htm

Sad bi ti trebao moci pristupiti preko vanjske ip adrese, ona koju vidis kad odes na stranicu tipa what's my ip.

No-ip aplikacija bi ti trebala pratiti promjene vanjske ip adrese pretpostavljam tako da se mozes spajati i preko

dns-a tj adrese koju si odabrao na no-ip. Medutim nisam nikad koristion no-ip servis samo pretpostavljam da tako radi.

Dinamicki dns servis treba samo tebi, racunalo koje se spaja nema potrebe za tim.

All problems in computer science can be solved by another level of indirection

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
drnde kaže...

Moras forwardati port 80 u postavkama rutera na svoju lokalnu ip adresu i port 80.

Proradilo:)

Otvorio sam ja i prije port 80 na ruteru i kod provjere na CanYouSeeMe.org uvijek je bio zatvoren. Zaboravio sam ga propustit kroz Windows firewall.

Hvala puno i ugodne blagdane želim.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice