Zamjena Ubuntua s Win 7

poruka: 13
|
čitano: 1.880
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Zamjena Ubuntua s Win 7

Kupio sam računalo bez ikakvog operativnog sustava, pošto sam ga kupio prije tjedan dana radi praznika i svega nisam mogao kupiti windows nikako, pa sam za prvu ruku instalirao Ubuntu 14.04 da mogu koristiti računalo.
Danas sam nabavio Win 7 i zanima me na koji način mogu potpuno ukloniti Ubuntu i instalirati win? Našao sam na internetu razne tutorijale kako instalirati ubuntu uz win i slično, ali nigdje baš kako riješiti moj problem. Bio bih zahvalan da mi netko u koracima objasni, hvala.

Nevjeruj nikome i nitko te neće iznevjeriti ! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zamjena Ubuntua s Win 7

Doaslovno najnormalnije instaliraš Windows.

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Zamjena Ubuntua s Win 7

prvo.  -  da ti zazelim win pozdrav: hello viruses

drugo. - windoowsi su tupi automatski sve brisu pa bolje patricioniraj i prebaci nuzno na drugu patriciju

zalim samo glazba, filmovi,slike. mos se slikati za programe mos naci iste ili slicne ali hello oglasi itd.

trece. - nisu besplatni dozivotna licenca mislim da valja samo za tu verziju da i negubi kljuc jer nakon reinstala ehm sve opet ispocetka.

cetvrto.- se podrazumjeva nemozes napraviti custom iso kao kod linuxa saa svojim izmjenama u slucaju prebrisanja os-a

inace uzivaj cd-dvd-usb (i sto vec jos) u pc laptop tablet install i deri (do prvog virusa bar)

TD people now you are on my Death Note

0 4 hvala 0
15 godina
Zamjena Ubuntua s Win 7

Mislim da ti uopće nemaš problem.

Pri instalaciji Windowsa biti će ti ponuđeno da formatiraš Hard Disk, to učiniš i instaliraš 7, eventualno izbrišeš sve particije te napraviš svoje (ako želiš).

Naravno obavezno napravi backup svih podataka (snimi ih na neki USB/DVD, stavi u Cloud i slično).

Swedish latin super funk.
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Re: Zamjena Ubuntua s Win 7
Killua kaže...

Virus nisam vidio još tamo od 2008.

Pamet u glavu i nema razloga da pokupiš iti jedan virus, čak i bez antivirusnog programa.

12 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
Killua kaže...

Virus nisam vidio još tamo od 2008.

Pamet u glavu i nema razloga da pokupiš iti jedan virus, čak i bez antivirusnog programa.

zato jer te vecinom stiti linux rooter sa ugradenim antivirusnim i firewalom (ovisno o modelu koji daje net provider)

molim nemoj reci da nisi to znao jesi kad ulazio u rooter(napredne postavke)

15 godina
Killua kaže...

zato jer te vecinom stiti linux rooter sa ugradenim antivirusnim i firewalom (ovisno o modelu koji daje net provider)

molim nemoj reci da nisi to znao jesi kad ulazio u rooter(napredne postavke)

Neće te router zaštiti o virusa, barem ne ovi za kućnu upotrebu koje dijele operateri pri potpisu ugovora.

12 godina
neaktivan
Zamjena Ubuntua s Win 7

za prosjecnog korisnika vise manje dosta.. mislim da skrecemo polako s teme.

pa da se vratimo nazad..

drugim rijecima ako nije odvojio /home patriciju od /root winsi ce je brisati sve pri instalaciji sve sto je na tome disku ili bar onih prvih 20-30Gb za os cak ako nepravi format diska

(learned the hard way)

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2015 14:42 (Killua).

0 1 hvala 1
15 godina
Zamjena Ubuntua s Win 7

Poslušao sam vas i samo sam ubacio cd i započeo instalaciju, ali mi se pojavilo ovo i ne mogu instalirati win?

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2015 15:50 (ficosime).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zamjena Ubuntua s Win 7

Sta se pojavilo? Moras bootati s disca Windows 7, a ne iz Ubuntua instalirati.

EDIT: Sori, nisam vidio sliku. Samo izbrisi te dvije particije i formatiraj. Mozes si tu odmah sloziti ako zelis podijeliti na vise particija koliko ce ti koja imati memorije i odaberi na koju instaliras.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2015 15:55 (Jakic007).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina

Ponovno imam problem, nakon sto sam resetirao komp windowsi se ne pokreću? Opet se otvara crni ekran sa nekakvim freeDOS, ugl onako izgleda kao kad sam kupio računalo i nije imalo operativnog sustava? U čemu može biti problem?

12 godina
neaktivan
Killua kaže...

.....drugo. - windoowsi su tupi automatski sve brisu pa bolje patricioniraj i prebaci nuzno na drugu patriciju....

ovaj pametna osoba je dobro rekla

trebas izabrati da se boota s dvd-a onda izaberes patriciju ili disk na onoj slici i format (nazalost da) pa ti se pojavi jedna patricija od 100MB, izaberes onu ispod i next slijedis te krete&%$ke upute koji bi posramili i dijete od 5 god

15 godina
neaktivan
Zamjena Ubuntua s Win 7

Koliko sam ja skuzio on je vec uspio sad instalirati Windowse, ali mu ne boota s HDD-a nego nekog drugog uredaja pa mu se ne podizu Windowsi. Odi u boot menager i samo namjesti da ti primarno boota s HDD-a na kojem si instalirao Windowse.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice