Kupio sam računalo bez ikakvog operativnog sustava, pošto sam ga kupio prije tjedan dana radi praznika i svega nisam mogao kupiti windows nikako, pa sam za prvu ruku instalirao Ubuntu 14.04 da mogu koristiti računalo.
Danas sam nabavio Win 7 i zanima me na koji način mogu potpuno ukloniti Ubuntu i instalirati win? Našao sam na internetu razne tutorijale kako instalirati ubuntu uz win i slično, ali nigdje baš kako riješiti moj problem. Bio bih zahvalan da mi netko u koracima objasni, hvala.
Zamjena Ubuntua s Win 7
- poruka: 13
- |
- čitano: 1.880
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Doaslovno najnormalnije instaliraš Windows.
prvo. - da ti zazelim win pozdrav: hello viruses
drugo. - windoowsi su tupi automatski sve brisu pa bolje patricioniraj i prebaci nuzno na drugu patriciju
zalim samo glazba, filmovi,slike. mos se slikati za programe mos naci iste ili slicne ali hello oglasi itd.
trece. - nisu besplatni dozivotna licenca mislim da valja samo za tu verziju da i negubi kljuc jer nakon reinstala ehm sve opet ispocetka.
cetvrto.- se podrazumjeva nemozes napraviti custom iso kao kod linuxa saa svojim izmjenama u slucaju prebrisanja os-a
inace uzivaj cd-dvd-usb (i sto vec jos) u pc laptop tablet install i deri (do prvog virusa bar)
Mislim da ti uopće nemaš problem.
Pri instalaciji Windowsa biti će ti ponuđeno da formatiraš Hard Disk, to učiniš i instaliraš 7, eventualno izbrišeš sve particije te napraviš svoje (ako želiš).
Naravno obavezno napravi backup svih podataka (snimi ih na neki USB/DVD, stavi u Cloud i slično).
Virus nisam vidio još tamo od 2008.
Pamet u glavu i nema razloga da pokupiš iti jedan virus, čak i bez antivirusnog programa.
Virus nisam vidio još tamo od 2008.
Pamet u glavu i nema razloga da pokupiš iti jedan virus, čak i bez antivirusnog programa.
zato jer te vecinom stiti linux rooter sa ugradenim antivirusnim i firewalom (ovisno o modelu koji daje net provider)
molim nemoj reci da nisi to znao jesi kad ulazio u rooter(napredne postavke)
zato jer te vecinom stiti linux rooter sa ugradenim antivirusnim i firewalom (ovisno o modelu koji daje net provider)
molim nemoj reci da nisi to znao jesi kad ulazio u rooter(napredne postavke)
Neće te router zaštiti o virusa, barem ne ovi za kućnu upotrebu koje dijele operateri pri potpisu ugovora.
za prosjecnog korisnika vise manje dosta.. mislim da skrecemo polako s teme.
pa da se vratimo nazad..
drugim rijecima ako nije odvojio /home patriciju od /root winsi ce je brisati sve pri instalaciji sve sto je na tome disku ili bar onih prvih 20-30Gb za os cak ako nepravi format diska
(learned the hard way)
Sta se pojavilo? Moras bootati s disca Windows 7, a ne iz Ubuntua instalirati.
EDIT: Sori, nisam vidio sliku. Samo izbrisi te dvije particije i formatiraj. Mozes si tu odmah sloziti ako zelis podijeliti na vise particija koliko ce ti koja imati memorije i odaberi na koju instaliras.
Ponovno imam problem, nakon sto sam resetirao komp windowsi se ne pokreću? Opet se otvara crni ekran sa nekakvim freeDOS, ugl onako izgleda kao kad sam kupio računalo i nije imalo operativnog sustava? U čemu može biti problem?

.....drugo. - windoowsi su tupi automatski sve brisu pa bolje patricioniraj i prebaci nuzno na drugu patriciju....
ovaj pametna osoba je dobro rekla
trebas izabrati da se boota s dvd-a onda izaberes patriciju ili disk na onoj slici i format (nazalost da) pa ti se pojavi jedna patricija od 100MB, izaberes onu ispod i next slijedis te krete&%$ke upute koji bi posramili i dijete od 5 god
Koliko sam ja skuzio on je vec uspio sad instalirati Windowse, ali mu ne boota s HDD-a nego nekog drugog uredaja pa mu se ne podizu Windowsi. Odi u boot menager i samo namjesti da ti primarno boota s HDD-a na kojem si instalirao Windowse.