nakon instalacije xp pise mi restarting pc for 10 sec ko da bi se zavrsila instalacija....komp se restarta i opet mi pise press any key to boot from cd...ne dize windows...neko zna??
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
neko ppomoc molim vasssss
Znači, samo ti stoji ta obavijest "press any key to boot from cd"? Ne događa se ništa nakon nekoliko sekundi?
Stavi u biosu da ti prvi boot uređaj bude hard disk. i izvadi cd van iz pogona
stavi da se podize s HDD-a
Stavi na 1st boot device CD/DVD rom
2nd boot device HDD
Kad bude tijekom instalacije tražio restart i počme ponovno da nudi press any key to boot ti nemoj pritiskati ništa, nego čekaj da se nastavi instalacija!
stavim i onda mi pise A disk read error occurred
Press Ctrl+Alt+Del to restart
ne razumiijem
Možda ti je oštećen instalacijski medij tj. tvoj XP CD!
koliko diskova imaš?
neznam onda je valjda to
imam 1 hdd
Kad ti to piše ne diraš ništa samo pustiš dalje. To je normalan dio instalacije, nakon toga pokreće se dio gdje te onda traži cd key i ostala sranja. U biosu prvi uređaj boot cd/dvd, drugi hdd. Ako je postavljeno tako ako ništa ne diraš boota sa hdd i onda se pokreće XP i nastavlja instalacija. Kad je i taj dio gotov i pc se ponovno restarta vadiš cd van i to je to.
Ako neće probaj drugi cd, ako ni to ne pomogne možda je problem u hdd, posudi neki hdd i probaj ponovo, ali pazi jesi li dobro podesio bios.
AL meni ovo izgleda da je kod njega problem na CD-u. Možda je oštećen pa instalacija dođe to te točke i dalje ne ide...
Nek napravi novi CD ako ima .iso datoteku od Xp-a i trebalo bi biti sve ok! ;)
samo se molim d nisam nes zeznuo :s
e nemogu slati poruke limit ...neki...ugl nije to tvoj link...neki drugi je,,,ovo s bootanjem nije nikakav ozbljan problem?=S
e nemogu slati poruke limit ...neki...ugl nije to tvoj link...neki drugi je,,,ovo s bootanjem nije nikakav ozbljan problem?=S
Pa možda i je problem u tome što instaliraš tu neku black ediciju. Tko žna što je tu sve ubacivano i izbacivano.. Ja bih ti preporučio normalni XP!
instaliro sam normalne windowse i nece mi instalacija zavrsi i restarta se pc dode do boot from cd dvd i nece dalje