Win XP ne boota poslije POST-a

poruka: 12
|
čitano: 1.748
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima na forumu, pošto je ovo moj prvi post pokušat ću bit što kraći i jasniji.

Frend je neki dan pokušao spržiti nekoliko pjesama na cd i komp mu se iznenada ugasio, poslije toga kao što naslov kaže, nakon pokušaja da upali komp samo bude crni ekran poslije POST-a.

Pošto sam mu riješio nekoliko problema u prošlosti dao je meni komp da probam riješit situaciju, ali do sada bez uspjeha.

Pokušao sam ići repair sa xp instalacijskim cd-om, očistio sam memoriju i stavio ju u druge slotove, skenirao HDD s hirens boot-om, nema bad sectora.

Jednostavno nemam više ideja, ako bi mi netko mogao pomoći bio bi mu vrlo zahvalan.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Svakako izvadi Harddisk i spoji ga na neko drugo računalo (npr. svoje) pa onda reci radi li. Isto tako, možeš pokušati prekopirati važne podatke kod sebe, a onda mu reinstalirati windowse. Vidi li se Hard u BIOSu?

Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz za 100 kn. Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel za 50 kn. Modeme (PCI) za 30 kn/kom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Win XP ne boota poslije POST-a

Hard se vidi u BIOS-u, a što se tiče prebacivanja njegovog HDD-a u moj komp najviše se bojim da nije neki virus, tko zna kuda se on kreće kad je na internetu...

Da kažem iskreno mislio sam prebacit njegov hard u moj komp, ali kao zadnju ideju.

P.S. Frend je imao antivirus instaliran, avg ako me sjećanje dobro služi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2010 15:42 (paradox_freak).
17 godina
neaktivan

Nedavno sam slično riješio s Hirens boot diskom, od tri particije na HDD, sistemska C: nije bila vidljiva, druge dvije ispravne i pristupačne. Nakon skeniranja (chkdsk) i popravka  "C:" particije  Windowsi su normalno startali, poslije čišćenja od gamadi, nisam morao reinstalirati Windowse.

MB ASUS P5K, C2D E6420, Radeon X1950PRO, DDR2 3GB 800MHz Transcend, 19"SamsungSM 932BF, Antec Sonata III-EC Midi
15 godina
neaktivan

Probao sam i CHKDSK naredbu, nije mi prijavilo nikakvu grešku. Samo... znaš li kad se koristi CHKDSK bez naredbe C: poslije (CHKDSK C:---CHKDSK) da li on automatski provjerava root particiju ili se mora napisat koju da provjeri?

17 godina
neaktivan

Na Hirens Boot CD-u imaš Malwarebytes pa njime skeniraj ako misliš da ima kakve gamadi !

Nisam BRAD, ali znam PIT !
17 godina
neaktivan

Moraš napisati, moraš dodati i prekidač za popravak. Sve komande su ti napisane na Hirens CD-u.

MB ASUS P5K, C2D E6420, Radeon X1950PRO, DDR2 3GB 800MHz Transcend, 19"SamsungSM 932BF, Antec Sonata III-EC Midi
15 godina
neaktivan

Ja inače koristim CHKDSK /P /R, probat ću sada sa C: komandom

@ Groza - Nakon CHKDSK-a ću probati i malwarebytes

Hvala, javim kad isprobam!

16 godina
neaktivan

Imaš na netu neke rescue imageove od nekih antivirusa, pa probaj (Avira mislim), zaprži na CD pa vidi jel radi...

Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz za 100 kn. Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel za 50 kn. Modeme (PCI) za 30 kn/kom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Čini se da je problem u HDD-u, tijekom chkdsk-a čuje se drugačiji zvuk nego inače kad hard radi nešto i čudno pištanje (jedva se čuje, al ipak...) i provjerava ga predugo, do 50% je sve ok, a poslije uspori. Znam da većim diskovima treba više vremena, ali radi se o 120 Gb.

Pretpostavljam da je vjerovatno motorčić otišao u vječna lovišta, malo radi malo ne...

Što vi mislite?

P.S. Evo komp se ugasio na 54% chkdsk testa....

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2010 18:14 (paradox_freak).
15 godina
neaktivan

Moderator može lock?

Problem je izgleda hardware, pa ću se premjestiti u odgovarajući forum, hvala

16 godina
neaktivan
Pozz svima.. Posto ne mogu otvorit novu temu (na mobu sam), pitat cu ovdje.. Kad upalim komp pise mi sljedece:
NTLDR is missing
Press Ctrl+Alt+Del to restart
to napravim i nis se ne događa.. Zna li netko rješenje problema? Hitno je! Unaprijed hvala..
Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD... filip.grguric@hotmail.com
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice