VMware - Ne otkriva integrirani wireless adapter..

poruka: 5
|
čitano: 1.417
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ovako putem VMwarea sam bootao backtrack3.iso i kako bih mogao nastaviti sa radom potreban mi je wireless adapter. Ali kada odem u alatnu traku (Removable Devices) na tome popisu nema moga integriranog wireless adaptera iz laptopa (HP Probook 4515s).

Network postavke su na NAT.. dakle zanima me jesam li negdje zeznuo, ili mi je za detekciju potreban USB wireless adapter.. 

0 0 hvala 0
17 godina
Re: VMware - Ne otkriva integrirani wireless adapt

VMware ne vidi mrežne adaptere kao takve, nego (ako ih uopće vidi) kao obične, žične mrežne adaptere.

Vezu na mrežu je potrebno postaviti u host sustavu, iako mi se čini s obzirom da misliš

koristiti backtrack, da to nije ono što trebaš

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
13 godina
neaktivan

Backtrack nije kompatibilan i ne prepoznaje većinu wireless adaptera ...

prepoznaje većinom Atheros chipset , TP-link, D-link i poneki Broadcomm ... ali od toga ni jedan koji se ugraćuju kao oprema u laptope , samo ove vanjske koji se spajaju na USB utor.

Najbolje ti je uzeto ovak nešto  , cijena ti je oko 60-80 kuna , ovisno o trgovinama ... ja sam koristio takvu i radi odlično.

Također kad pokrećeš VMware adapter ti treba biti isključen iz laptopa i uštekaj ga tek kad digneš Backtrack i dok si unutar njega, jer ako ti ga Win očita onda ti ga neće očitat VMware ... ne možeš ga u isto vrijeme koristiti na windowsima i na VMware-u

EDIT: sad sam tek skužio da si odgovorio čovjeku na post od prije godinu i pol !!! WTF !!! {#}

Keep calm because Valar Morghulis !!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2014 20:26 (Noxer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Noxer kaže...

Također kad pokrećeš VMware adapter ti treba biti isključen iz laptopa i uštekaj ga tek kad digneš Backtrack i dok si unutar njega, jer ako ti ga Win očita onda ti ga neće očitat VMware ... ne možeš ga u isto vrijeme koristiti na windowsima i na VMware-u

Ovo je netočno...VMware ne vidi hardware koji nije najprije host sistem prepoznao...ja na računalu sa VMware npr imam 2 mrežne kartice i normalno obje koriste i windowsi i 6 virtualki

Odgovorio sam jer sam i sam ovih dana tražio da li je moguće vidjeti wireless adapter iz VM-a kako bi ga iskoristio kao AP umjesto routera koji sad koristim, pa možda pomogne nekom

koga muči isti problem

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2014 20:50 (segregator).
13 godina
neaktivan
segregator kaže...

Odgovorio sam jer sam i sam ovih dana tražio da li je moguće vidjeti wireless adapter iz VM-a kako bi ga iskoristio kao AP umjesto routera koji sad koristim, pa možda pomogne nekom

koga muči isti problem

Good to know {#} 

ja sam VMware koristio samo za Backtrack pa se vjerovatno zato nije mogao isti adapter koristiti na Win-u , jer kad radiš neki wi-fi cracking prebacuje se u monitoring mode 

Keep calm because Valar Morghulis !!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice