U Computer Management, pod Device Manager uredno prikazuje Disk drives - Hitaci HDT721032SLA380 160GB, kad odem u Disk Managment prazno. Nema niti jedne particije (C, D, Q i S particije), u donjem dijelu prozora ima samo CD-ROM 0 DVD (E:). U System Propertis - System Protection - Automatic restore point - Available Disks stoji C, D, Q i S, samo je pod C kvačica, Most recent restore point - svugdje je None. Kad pokrenem System Restore nema niti jedne tačke za vraćanje sistema, bio bih zahvalan za pomoć, pozdrav.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Izgelda da je u pitanju virus - sudeći prema google-u. Probaj preskenirati sistem sa nekim antivirusnim programom i sa Malwarebyte Anti-Malware-om. Nažalost, ja nisam naišao na neka konkretnija rješenja pa mi se čini da ti ne gine reinstalacija OS-a.
Napravio sam sken s više alata, na pc imam instaliran Symantec Endpoint Protection, online bitdefender scaner pronašao 4 file zaražene Trojan.FakeAntivirus.Gen, a Malwarebyte u registry dvije Trojan.FakeAlert i 1 Malware.Trace, ESET online scaner ništa nije našao poslije toga, Trojan Remover isto, AntiTrojan Elite ništa, Stinger ništa, Spybot 2 spajver, stanje je isto.
Da, isti rezultat su imali ljudi sa tim problemom na forumima gdje se govorilo da je u pitanju virus. Jedino rješenje (jedan post) je bila kompletna reinstalacija OS-a - znam da je nepopularno! Možda da napraviš repair instalacije OS-a?