Virus - Zanimljiv

poruka: 7
|
čitano: 2.063
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Virus - Zanimljiv

Pozdrav,

Bavim se inače dosta sa svakojekakvim problemima. No ovaj me zaintrigrirao, pa bi molio iskusnije da se umješaju.

Dakle, radi se o uobičajenom "shortcut" virusu.

Ponašanja bi opisao ovako:

1. Uvijek se vraća, ukoliko je već prešao na računalo.
2. Zaboravite na sve moguće antivirusne programe, sve moguće scan-ove, jer sam to (barem 90%) sve napravio, i ? pogodite šta i dalje je tu.
3. Glavna fora mu je da kad dolazi svaki put dolazi u žnj obliku, i vraća se sa drugačijim nastavkom, tj. ekstenzijom. Ako sam dobro skužio da je to on (a mora biti jer jedino se to mijenja kad dolazi taj virus).

Dakle, općenito imate ga na računalu, stavite stick, upali se stick i pretvori sve sa sticka u shortcut, zapakira lijepo, kad se na njega stisne normalno se otvori folder. Slično je i ako uključimo hidden files, samo je onda odvojen virus tj. shortcut, sa stickom. No na sticku je taj čudan fajl sa ekstenzijom od oko 20 mb. Svaki put drugačijom.

Sam ink file, pali se preko run.dll valjda koliko sam skužio.

Za sada ne znam što više reći, kako ga se riješiti, ima li neki način koji sam propustio.

Ima jedan usb-scan program koji ga nađe, počisti ga, i sve datoteke stavi u novi folder. I taj je jedini koji ga prepozna. No ne uspijeva ga počistiti i sa računala. Skenirao sam i memoriju i diskove i kaže da ga nema  (očito se dobro skriva.. hm)

bilo kakav savjet je dobrodošao, pa makar bilo nešto što već i jesam probao. Dakle, radije stavite listu savjeta.

I za kraj slikano, kako to sve izgleda:

1. Virus
2. Čišćenje virusa
3. Nakon čišćenja
4. Datoteka koja se pojavljuje
5. Nakon brisanja te datoteke, i shortcuta, te isključivanja uključivanja sticka, i ponovnog čišćenja opet ista priča virus je tu a datoteka drugačija.
6. Propertis virusa
7. Propertis ink. tj. shortcuta.

Kao što se na slikama vidi, stvara se taj neki dodatak ko i inače kod takvih virusa, ali ovaj ima žnj ime.. isto tako shortcut key je ja mislim svaki put drugačiji.

Hvala svima unaprijed.

Virus Virus
Čišćenje virusa Čišćenje virusa
Poćišćen stick - folder Poćišćen stick - folder
Virus - tj. datoteka koja se pojavljuje nakon čišćenja Virus - tj. datoteka koja se pojavljuje nakon čišćenja
Nakon ponovog uključivanja - isključivanja, te ponovog čišćenja, drugačija datoteka Nakon ponovog uključivanja - isključivanja, te ponovog čišćenja, drugačija datoteka
Komediruzecki®™
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2015 16:10 (Komediruzecki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Virus - Zanimljiv

probaj ovako

skini Farbar Recovery Scan Tool i spremi na desktop

-pokreni program klikom na scan, kad završi scan dobit ćeš dva log filea (FRST.txt i Adition.txt)

-logove uploadaj na speedyshare, a linkove koje dobiješ kopiraj da pogledam logove

-kad vidim logove napišem ti kako dalje

usb stickove nemoj ukopčavat u računalo dok se računalo ne očisti

1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Re: Virus - Zanimljiv
total kaže...

probaj ovako

skini Farbar Recovery Scan Tool i spremi na desktop

-pokreni program klikom na scan, kad završi scan dobit ćeš dva log filea (FRST.txt i Adition.txt)

-logove uploadaj na speedyshare, a linkove koje dobiješ kopiraj da pogledam logove

-kad vidim logove napišem ti kako dalje

usb stickove nemoj ukopčavat u računalo dok se računalo ne očisti

Isprobat ću pa se javim kroz 10-20 min ovisno koliko će to trajat, ali nadam se da je pouzdano, jer ak mi ukenja komp a imam na njemu toliko stvari da bu loše ak se to dogodi.

Nadam se da nije jedan od onih kaj automatski čisti, tj odma da pitam jel će odma mrdat po filoveima, ili samo log?

Komediruzecki®™
17 godina
neaktivan
Virus - Zanimljiv

ne čisti automatski, ja ću ručno očistit virus

0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
total kaže...

Može, eo skinuh, pa ću uploadati, jel treba na speedy share neki acc il neš, ili ima bolji način da ti log pošaljem?

Komediruzecki®™
17 godina
neaktivan
Komediruzecki kaže...
total kaže...

Može, eo skinuh, pa ću uploadati, jel treba na speedy share neki acc il neš, ili ima bolji način da ti log pošaljem?

svejedno di ćeš uploadat, meni je samo važno da mogu vidit logove, kad vidim logove napišem ti što dalje

10 godina
neaktivan
total kaže...
Komediruzecki kaže...
total kaže...

svejedno di ćeš uploadat, meni je samo važno da mogu vidit logove, kad vidim logove napišem ti što dalje

Može mail? poslao sam ti poruku.

Komediruzecki®™
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice