Task maganer problemcic

poruka: 32
|
čitano: 9.259
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Task maganer

Pozdrav ljudovi

nedavno sam pogidao windows 7 32-bit koji radi sa 2 gb ram memorije.

Kad sam tek podigao trosio mi je mozda 400 mb mozda i vise nisam nesto pratio, al u zadnje vrijeme mi trosi skoro 1 gb rama.

Imam samo tri startup programa tj. avast, malware i mcshield, ovo ostalo je sve pogaseno.

Ne znam kako da sredim chrome al mi i on zauzima preko 400 mb, nema niti jedno prosirenje, redovno ga ocistim pomocu ccleanera obrisem history al opet bruku mi zauzima

Ako moze pomoc kako da smanjim opterecenje na minimum, jer prije kad bi upalio neku igricu trosio bi mi maksimalno 1.2-3 gb rama al sad ne smijem ni da upalim, zablokiro bi komp.

Ako mozete nekako da mi pomognete ??
i jos nesto da li mogu  da stavim sve servise u taskmanageru na manual ? da mi se ne pokrecu sa sistemom ?

Ako mislite da je do nekih malware ili virusa nije do toga, uradio sam i preko malwarebytes scan i preko avasta sam uradio scan nema virusa niti malware.

Defregmentaciju radim svakih sedam dana tj. ima shedule i sama se pokrene tako da nije ni do toga i ja stvarno vise ne znam sta da uradim.

Evo i par slika pri pokrenutom samo google chrome!

hfghdfg hfghdfg
fghfgh fghfgh
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 16:07 (meclaren1).

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Task maganer problemcic

neko nesto ?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Task maganer problemcic
meclaren1 kaže...

neko nesto ?

Kod tebe je sve ok i normalno, nema tu problema Chrome troši puno memorije ništa čudno tak to ide.Kad se radi o pregledu procesa i sveg ostalog, taj loš i nepregledan Windows Task Manager zamjeni sa System Explorer.Cool

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/microsoft-o-task-manageru/120707.aspx?page=0&jumpto=2359766&sort=asc&view=flat

Kaj se tiče pregleda i nadzora potrošnje memorije na Windowsima obavezno instaliraj Meminfo i to je to.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/zasto-imam-sve-manje-slobodne-radne-memorije/66570.aspx?page=0&jumpto=1226231&sort=asc&view=flat

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
13 godina
neaktivan

Nepotreban mi je ovaj System Explorer, sasvim mi je dovoljan Task Manager!

Nego sam pitao da li mogu stavit sve procese na manual da li mi to mozes odgovorit ? 

A memiinfo cu svakako skinut fin programcic.

17 godina
meclaren1 kaže...

Nepotreban mi je ovaj System Explorer, sasvim mi je dovoljan Task Manager!

Nego sam pitao da li mogu stavit sve procese na manual da li mi to mozes odgovorit ? 

A memiinfo cu svakako skinut fin programcic.

Valjda misliš na Services a ne Processes, uglavnom Services ne diraj ništa ostavi kao je po defoltu i nema problema.Ako kod Services nekaj zbrljaš bit če problema, kak sam rekel ne prčkaj ništa po Services osim ak nisi potpuno siguran šta radiš i to je to.{#}

13 godina
protjeran
Re: Task maganer
meclaren1 kaže...

Pozdrav ljudovi

Kad sam tek podigao trosio mi je mozda 400 mb mozda i vise nisam nesto pratio, al u zadnje vrijeme mi trosi skoro 1 gb rama.

Imam samo tri startup programa tj. avast, malware i mcshield, ovo ostalo je sve pogaseno.

Ne znam kako da sredim chrome al mi i on zauzima preko 400 mb, nema niti jedno prosirenje, redovno ga ocistim pomocu ccleanera obrisem history al opet bruku mi zauzima

Ako moze pomoc kako da smanjim opterecenje na minimum, jer prije kad bi upalio neku igricu trosio bi mi maksimalno 1.2-3 gb rama al sad ne smijem ni da upalim, zablokiro bi komp.

i jos nesto da li mogu  da stavim sve servise u taskmanageru na manual ? da mi se ne pokrecu sa sistemom ?

Ako mislite da je do nekih malware ili virusa nije do toga, uradio sam i preko malwarebytes scan i preko avasta sam uradio scan nema virusa niti malware.

Defregmentaciju radim svakih sedam dana tj. ima shedule i sama se pokrene tako da nije ni do toga i ja stvarno vise ne znam sta da uradim.

na ovim slikama je sve ok - radi ti sve kako treba - win 7 trose 1gb - a chrome da i nepricamo koliko vuce - pogotovo ako je vise tabova otvoreno...

PR0MATRAC
13 godina
neaktivan
meclaren1 kaže...

Pozdrav ljudovi

Ja imam windows 7 ultimate , i radi na 1.5GB rama , sa google chrome-om porenutim i 2 taba , ukupno 600mb rama se trosi znaci , a google chrome trosi 200mb max.

sto se tice servisa , pokreni cmd i upisi msconfig.exe , tu mozes odabrati da ti kod bootanja pokrene samo osnovne procese i servise , nece nista za*ebati , ako ne bude sve islo kako treba uvijek mozes vratiti na normalno ,tu na istom mjestu.

I mislim da bi trebao znati da defragmentacija diska nije 100% zdrava ,tako da nije potrebno da sedmicno defragmentiras , osim ako ti se bas puno fragmentira 

13 godina
neaktivan

Al problem je kod mene sto mi steka, samo odjednom zablokira racunar i nista nece, moram ga restartovat manuelno.

To cu probat kad dodem kuci pa cu ti javit rezultate, a ako hocete mogu ja postavit sliku sa svim procesima pa da mi kazete sta mogu ugasiti.

Prije mozda mjesec sam podigo sistem i sve normalno bilo, al odjednom mi je poceo trositi puno rama, ne znam do cega je problem.

A to za defregmentaciju stvarno nisam znao, mozda jednom mjesecno da radim?

13 godina
neaktivan
meclaren1 kaže...

Al problem je kod mene sto mi steka, samo odjednom zablokira racunar i nista nece, moram ga restartovat manuelno.

To cu probat kad dodem kuci pa cu ti javit rezultate, a ako hocete mogu ja postavit sliku sa svim procesima pa da mi kazete sta mogu ugasiti.

Prije mozda mjesec sam podigo sistem i sve normalno bilo, al odjednom mi je poceo trositi puno rama, ne znam do cega je problem.

A to za defregmentaciju stvarno nisam znao, mozda jednom mjesecno da radim?

pa šteka ti jer nemaš dovoljno ram-a , on ne radi tako da ide savršeno i onda kad potršiš sav ram da ti odjednom stane , ja na kompu imam 6 gb ram-a i kad počnem trošiti 5gb (rijetko) vec mi pocne usporavati , to ti je isto da imaš jednu kutiju i moraš u njoj presloziti stvari a da ne vadiš iz kutije , sto manje stvari lakše ide {#} ..

postavi tu sliku sa svim procesima pa da vidimo,odaber i onu opciju "prikaži procese svih korisnika"

-da ,defragmentaciju mozeš 1 mjesecno raditi

13 godina
neaktivan
Task maganer problemcic

Evo slika morao sam dva puta slikat nije moglo sve na jednu sliku da stane pa pogledaj.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
meclaren1 kaže...

Evo slika morao sam dva puta slikat nije moglo sve na jednu sliku da stane pa pogledaj.

Ne vidim nista neobično tu , to su uobičajeni procesi ,evo meni na kompu 1,5GB ram-a se trosi a samo google chrome pokrenut od aplikacija , to je meni ok 

tebi ipak ne bi trebalo toliko da se troši , ne znam šta ti troši toliko ram-a ,ti svi procesi nisu više od 300mb 

De mi reci šta imaš od antivirusnih/anti malware programa instalirano 

Edit: Izracunao sam , i otprilike 400mb sa google chrome-om se trosi , to je oko 25% ram-a , a tebi se troši oko 45% , tu ili postoji nešto što mi ne znamo , ili nešto nije uredu , ali ako kažeš da je prije sve bilo ok , onda ne znam

a probaj vidjet da li ti je ukljucen Service - Inedxing , to ti ubrzava kad tražiš nešto na pc , pomocu start meni search ,ako ne koristiš to često , iskljuci to 

takodjer sam saznao da windows 7 ima superfetch service , koja unaprijed zauzme dio ram-a i u tu su pripremljeni programi koji se cesto koriste kako bi ih brze pokrenuo kad ti zatrebaju , tu ne mozes nista uraditi, to je bolje ostaviti 

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.1.2013 16:45 (Deep).
13 godina
neaktivan

Ne znam probat cu kasnije da deinstaliram Google Chrome pa da ga ponovo skinem pa da vidim sta ce biti.

Od antivirusnih programa koristim Avast, a ovo ostalo Malware pro verziju i mcshield, i samo ta mi se programa dizu uz windows tj startup.

Kad mi je dolazio covjek da podigne sistem te mi je programe stavio i sve je normalno bilo, al evo sad brisem s kompjutera sve sto mi ne treba, ono sto mi treba uploade cu na dropbox pa cu da vidim rezultate.

U service ne mogu da nadem gore navedenu stavku "Inedxing" nema je kod mene ./

Edit: Htio sam te pitat da li mogu u services da stavim sve ove stavke na manuel, i da se ona ukljuci samo kad ja udem u nju, tj da se ne pokrecu automatcki, ili da mi das spisak koje bi smio stavit na manual ako ne mogu sve.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.1.2013 17:04 (meclaren1).
13 godina
neaktivan
meclaren1 kaže...

Ne znam probat cu kasnije da deinstaliram Google Chrome pa da ga ponovo skinem pa da vidim sta ce biti.

Od antivirusnih programa koristim Avast, a ovo ostalo Malware pro verziju i mcshield, i samo ta mi se programa dizu uz windows tj startup.

Kad mi je dolazio covjek da podigne sistem te mi je programe stavio i sve je normalno bilo, al evo sad brisem s kompjutera sve sto mi ne treba, ono sto mi treba uploade cu na dropbox pa cu da vidim rezultate.

U service ne mogu da nadem gore navedenu stavku "Inedxing" nema je kod mene ./

Edit: Htio sam te pitat da li mogu u services da stavim sve ove stavke na manuel, i da se ona ukljuci samo kad ja udem u nju, tj da se ne pokrecu automatcki, ili da mi das spisak koje bi smio stavit na manual ako ne mogu sve.

To za Indexing, to nije service , zamijenuo sam ju sa Search , a indexing ćeš ovako:  http://www.addictivetips.com/windows-tips/how-to-speed-up-your-computers-performance-by-turning-off-indexing-of-your-local-drive-in-windows-xp-and-vista/

A i Search možeš isključiti ako ne tražiš preko start menija često ,i dalje ceš moći naci programe , ali neke slike muziku i tako to neceš ..

Ne možeš staviti sve na manuel , samo neke možeš

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.1.2013 17:40 (Deep).
13 godina
neaktivan

Kod mene indexing je vec ugaseno.

Sad cu ti ja poslat kroz pet minuta samo da uslikam.

A sad sam bas pratio, kad sam restartovao racunar, i cim se upalio komp otisao sam u taskmanager, i malo se iznenadio.

Znaci tek upaljen komp trosi 700 mb rama sto mi je suludo, prije je mozda manje od 500 :/ sa istim programima.

nesto ima sto mi pojede ram :/

Edit: evo slike

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.1.2013 17:38 (meclaren1).
13 godina
neaktivan
meclaren1 kaže...

Kod mene indexing je vec ugaseno.

Sad cu ti ja poslat kroz pet minuta samo da uslikam.

A sad sam bas pratio, kad sam restartovao racunar, i cim se upalio komp otisao sam u taskmanager, i malo se iznenadio.

Znaci tek upaljen komp trosi 700 mb rama sto mi je suludo, prije je mozda manje od 500 :/ sa istim programima.

nesto ima sto mi pojede ram :/

Edit: evo slike

De dok ja ovo pogledam ti odi na Task Manager , Performance , i otvori Resource Monitor , pa idi na Memory , tu ti piše još stvari koje ti troše Ram , ja sam vidio evo sad da mi Catalyst Control Center troši 100mb ,a u procesima ga nema

stavi sliku od toga ako mozes

13 godina
neaktivan

Evo ide slika, i sad sam vidio da mi team wiewer trosi a uopste nije upaljen ovamo, a ne koristi ga haman nikad.

13 godina
neaktivan
Task maganer problemcic

Što se tiče servisa , ako ne koristiš printer iskljuci service Print Spooler , takodjer možeš isključiti service Server , Plug and Play (automatsko pokretanje USB-a , CD-a i bilo čega što spojiš na komp, to možeš i bez toga, samo odeš na my computer i pokreneš šta si već stavio .. ne znam može li se još koji , trebalo bi mi više vremena da svaki pogledam pomno, ove sam od oka vidio ovako 

Edit:možeš iskljuciti i taj Skype updater, ako bude update skype ce ti javiti kad udjes u njega , i takodjer isključi team viewer 8 (ako ti ne treba uvijek) .. a isključit ćeš ih sve tako što ćeš kliknuti na odredjeni service pa properties i onda iskljuciti auto pokretanje ,

ako samo klikneš na Stop , zaustavit će se samo sad ,i slijedeći put će se pokrenuti opet , 

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.1.2013 17:53 (Deep).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
meclaren1 kaže...

Evo ide slika, i sad sam vidio da mi team wiewer trosi a uopste nije upaljen ovamo, a ne koristi ga haman nikad.

Nema ni tu ništa ekstremno , nisam računao koliko je to sve , ali malwarebytes vidim trosi najvise , ja licno malwarebytes koristim po potrebi, kad mi zatreba instaliram ga pregledam s njim ocistim i obrišem ga ..jer on nije Real time protekcija ,osim ako imaš kupljenuverziju 

p.s. imaš poruku . 

13 godina
neaktivan

Eh ovako, ugasio sam sve ono, reinstaliro sam i ponovo instaliro chrome, opet mi on trosi puno, mozilla mi puno manje trosi, tako da izgleda prelazim na mozillu haha.

Ugasio sam aero theme, stavio sam onu windows 7 basic, jer mi ne znaci nista to svejedno mi je.

Deinstaliro sam team wiewer jer se svaki put sam upali nepotreban mi je, deinstalirat cu i malwarebytes, imam licencu za pro verziju, tako da nije frke, dovoljan mi je sasvim avast blokira sve a i ovaj mcshield sa prijenosne uredaje.

Smanjio sam nekih stotinjak MB al pokusat cu jos nesto u services ugasit pogledat detaljno sta je svaki i ugasit kad budem imo malo vise vremena.

A tebi hvala puno sto si izdvojio vrijeme da mi pomognes, i sve najbolje druze, i jos jednom hvala puno.

13 godina
neaktivan
meclaren1 kaže...

Eh ovako, ugasio sam sve ono, reinstaliro sam i ponovo instaliro chrome, opet mi on trosi puno, mozilla mi puno manje trosi, tako da izgleda prelazim na mozillu haha.

Ugasio sam aero theme, stavio sam onu windows 7 basic, jer mi ne znaci nista to svejedno mi je.

Deinstaliro sam team wiewer jer se svaki put sam upali nepotreban mi je, deinstalirat cu i malwarebytes, imam licencu za pro verziju, tako da nije frke, dovoljan mi je sasvim avast blokira sve a i ovaj mcshield sa prijenosne uredaje.

Smanjio sam nekih stotinjak MB al pokusat cu jos nesto u services ugasit pogledat detaljno sta je svaki i ugasit kad budem imo malo vise vremena.

A tebi hvala puno sto si izdvojio vrijeme da mi pomognes, i sve najbolje druze, i jos jednom hvala puno.

Ok , ja kad sam izracunao otprilike ovo iz Resource managera , oko 600mb ti je bilo , piše 37% rama da ti se koristi , znaci da jos nesto vuce ram neki 150-200mb ,a to nešto nije bilo na početku kad si instalirao windows...ko će znati .. 

Nema na čemu , i drugi put {#}

14 godina
neaktivan

Šta je ovdje čudno da Windowsi 7 trose cca 1GB radne memorije sa chrome-om, MBAM-om i Avastom? Windowsi 7 frisko instalirani bez ikakvih programa uzimaju od 450MB do nekih 600MB radne memorije sa ukljucenim defaultnim servisima. Brisanjem cache memorije chrome browsera neces smanjiti potrosnju radne memorije chrome mnogo zdere ram svima... Sto se tice igranja i nedostaka ram memorije prosiri page file, iskljuci nepotrebne servise od kojih ja osobno uvjek iskljucim: Windows Search, Windows Update (nakon sto skinem zadnje updete i palim ga mozda jednom mjesecno), Print Spooler (Ne koristim printer iako ga imam), Windows Firewall (Jer mi ga stiti Eset), Windows Time, Windows Defender (Jer koristim ESET SS), Security Center (bezpotreban za mene), Tablet PC input, Google Chrome Update (Sam sam navikao na rucni update browsera), Microsoft Net Framewok (primjetio sam mnogo puta da mi uzme po 40-50% iskoristenosti procesora u pozadini nesto radi pa sam ga disable), Desktop Window Manager (Aero tema off), Themes itd...Obrisi i malwarebytes i koristi ga samo za rucno skeniranje jer ti je ovako koliko vidim realtime zastita upaljena. A ako ti jos zafali koji megabajtic rama uzmi Game Booster i pomocu njega igraj igre jer je mnogima pomogao u performansama i nedostatku RAM memorije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.1.2013 18:22 (Bečo).
13 godina
neaktivan
Task maganer problemcic

Hvala, pogasit cu ovo sve vecinom, jer mi nista ne treba, kao sto si naveo.

Hvala obojici.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Bečo kaže...

Šta je ovdje čudno da Windowsi 7 trose cca 1GB radne memorije sa chrome-om, MBAM-om i Avastom? Windowsi 7 frisko instalirani bez ikakvih programa uzimaju od 450MB do nekih 600MB radne memorije sa ukljucenim defaultnim servisima. Brisanjem cache memorije chrome browsera neces smanjiti potrosnju radne memorije chrome mnogo zdere ram svima... Sto se tice igranja i nedostaka ram memorije prosiri page file, iskljuci nepotrebne servise od kojih ja osobno uvjek iskljucim: Windows Search, Windows Update (nakon sto skinem zadnje updete i palim ga mozda jednom mjesecno), Print Spooler (Ne koristim printer iako ga imam), Windows Firewall (Jer mi ga stiti Eset), Windows Time, Windows Defender (Jer koristim ESET SS), Security Center (bezpotreban za mene), Tablet PC input, Google Chrome Update (Sam sam navikao na rucni update browsera), Microsoft Net Framewok (primjetio sam mnogo puta da mi uzme po 40-50% iskoristenosti procesora u pozadini nesto radi pa sam ga disable), Desktop Window Manager (Aero tema off), Themes itd...Obrisi i malwarebytes i koristi ga samo za rucno skeniranje jer ti je ovako koliko vidim realtime zastita upaljena. A ako ti jos zafali koji megabajtic rama uzmi Game Booster i pomocu njega igraj igre jer je mnogima pomogao u performansama i nedostatku RAM memorije.

Njemu je cudno jer nije trosilo uvijek 1gb , nego pola od toga, pa se sad pita sta bi to moglo biti sto je povecalo potrosnju ram-a ..al eto malo smo to rijesili

13 godina
neaktivan
Task maganer problemcic

Pozdrav narode,

Nisam htio otvarati novu temu, pa cu pisati ovdje. Moze li mi neko objasniti ove slike sto sam postavio? Znali neko sta uopste znaci ova zuta traka? Kao sto mozete vidjeti CPU radi na 35-40% Usage, a nema aktivnih programa. Jednostavo, ne razumijem o cemu je rijec..

Hvala unaprijed 

Slika 1 Slika 1
Slika 2 Slika 2

0 0 hvala 0
17 godina
Gandza kaže...

Pozdrav narode,

Nisam htio otvarati novu temu, pa cu pisati ovdje. Moze li mi neko objasniti ove slike sto sam postavio? Znali neko sta uopste znaci ova zuta traka? Kao sto mozete vidjeti CPU radi na 35-40% Usage, a nema aktivnih programa. Jednostavo, ne razumijem o cemu je rijec..

Hvala unaprijed 

Vidim da imaš Windows XP jel, znači na popisu procesa ne vidiš šta troši tvoj procesor moguče da imaš neki skriveni proces ili neku gamad.Odradi Security Scan u System Explorer, i usput podesi taj program kako treba vezano za ono šta vidiš u tom crnom prozorčiču za to imaš dolnji link i sve potrebne upute.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/microsoft-o-task-manageru/120707.aspx?page=0&jumpto=2359766&sort=asc&view=flat

Za provjeru oko nekih skrivenih procesa, to pogledaj preko Process Hacker(i on ima upute na hrvatskom) kojeg isto moš nač na gornjem linku u paketu sa System Explorer.Cool

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 17:09 (rambox).
16 godina
Gandza kaže...

Pozdrav narode,

Hvala unaprijed 

- još jedan dokaz kako početnici nebi trebalo koristiti spec.alate, koje nit razumiju... ali zato mogu napraviti probleme.

- aplikacije, procesi, servisi.. sortiraj po opterećenju. ne mora aplikacija 'trošiti' CPU. btw nije žuta traka nego grafikon opterećenja, koji je u ovom slučaju žut, ako korisit colourcode tad je uobičajeno zeleno-malo opterećenje, crveno-visoko, žuto-srednje.

- druga mogućnost, skriveni procesi, dal' sistemski ili malware... virusi se skrivaju, često i neki sys.procesi, s razlogom..

Pošto je starije računalo, XP.. vjerojatno i sve ostalo, dovoljno je imati upaljen browser ili AV pa da to opterećenje bude normalno tj cca 50%, otvori npr 24sata i vidi (vjerojatno) 100% opterećenje.

Pokrenut JDown, tko zna što još... sys.utilsi su samo alat, jednako ako skalpel za krirurga ili franuski ključ (ne za kirurga nego mehaničara).. ali bez razumijevanja (ili znanja) veća šansa je izazvati problem nego nešto korisnog napraviti. Pa čak ako i 'otkriješ' npr virus... jer to bi trebao obaviti AV.

Zašto onakav početak? Pa, svaki dodatni software, dodatno opterećuje system. Ukoliko je računalo slabije ili opterećenije, nema smisla dodavati mu još ''tereta'', jer zakoni fizike i dalje vrijede. (alat tad služi samo za rješavanje problema, optimalnije neka portable verzija, još optimalnije s nekog live medija... ako se već otkrije npr virus.). Sve što nije potrebno na PCu je 'smeće', opterećuje... Ako želiš čist=brz=optimalan system, tad se tako treba ponašati. Sve ostalo je razbacivanje resursa koje nije problem ako ih imamo viška..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

Prije svega hvala na odgovorima i tebi i rambox-u. A drugo bi bilo ono sto nisam spomenuo u prvom postu, a to je da se taj grafikon pojavljuje I u dvije boje, tj. zelena je ispod a zuta iznad nje. Nadam se da razumijete. I to se desava na par momenata ili minuta (5-15). Skenirao sam sa: Malwarebytes-om, Spybot-om, SUPERAntiSpyware-om i normalno Avirom, ocistio sam sta je bilo ali se idalje pojavljuje "to stenje" na momente. Komp i nije Toliko los, jeste mozda star ali nije los. Cisto radi orjentacije: OS - Win. XP SP3, CPU - Inel 3.0 GHz SC Prescott, MBO - P4M900M/P4M900M2 (MS-7255 v2), RAM - Transcend 2 GB, GPU - ATI Radeon VTX 5450 1 GB. Evo i nekih slika kako radi normalno sa ukljucenim: Chrom-om, Mozill-om (4 taba), JDownloaderom, Winampom (radio ukljucen) itd. Kao sto se vidi na likama opterecenja maltene da nema (samo je zelena linija na grafikonu bez "one" zute) iako je RAM zauzet 40-50 %. Nadam se da nisam nesto zaboravio. I naravno, hvala na pomoci!

Slika 1 Slika 1
Slika 2 Slika 2
13 godina
neaktivan
ihush kaže...
Gandza kaže...

Pozdrav narode,

Hvala unaprijed 

- još jedan dokaz kako početnici nebi trebalo koristiti spec.alate, koje nit razumiju... ali zato mogu napraviti probleme.

- aplikacije, procesi, servisi.. sortiraj po opterećenju. ne mora aplikacija 'trošiti' CPU. btw nije žuta traka nego grafikon opterećenja, koji je u ovom slučaju žut, ako korisit colourcode tad je uobičajeno zeleno-malo opterećenje, crveno-visoko, žuto-srednje.

- druga mogućnost, skriveni procesi, dal' sistemski ili malware... virusi se skrivaju, često i neki sys.procesi, s razlogom..

Pošto je starije računalo, XP.. vjerojatno i sve ostalo, dovoljno je imati upaljen browser ili AV pa da to opterećenje bude normalno tj cca 50%, otvori npr 24sata i vidi (vjerojatno) 100% opterećenje.

Pokrenut JDown, tko zna što još... sys.utilsi su samo alat, jednako ako skalpel za krirurga ili franuski ključ (ne za kirurga nego mehaničara).. ali bez razumijevanja (ili znanja) veća šansa je izazvati problem nego nešto korisnog napraviti. Pa čak ako i 'otkriješ' npr virus... jer to bi trebao obaviti AV.

Zašto onakav početak? Pa, svaki dodatni software, dodatno opterećuje system. Ukoliko je računalo slabije ili opterećenije, nema smisla dodavati mu još ''tereta'', jer zakoni fizike i dalje vrijede. (alat tad služi samo za rješavanje problema, optimalnije neka portable verzija, još optimalnije s nekog live medija... ako se već otkrije npr virus.). Sve što nije potrebno na PCu je 'smeće', opterećuje... Ako želiš čist=brz=optimalan system, tad se tako treba ponašati. Sve ostalo je razbacivanje resursa koje nije problem ako ih imamo viška..

Evo pisao sam opet ali sam zaboravio citirati, pa citiram sad da vidite poruku. Sad sam malo precizirao problem. Pozdrav

15 godina
neaktivan
Gandza kaže...

Evo pisao sam opet ali sam zaboravio citirati, pa citiram sad da vidite poruku. Sad sam malo precizirao problem. Pozdrav

Pokreni process hacker i otvori system information prozor (CTRL + i), prebaci na CPU i kada mišem prelaziš preko grafa pisat će ti ime najaktivnijeg procesa u nekoj vremenskoj točki...

What Andy giveth, Bill taketh away.
17 godina
Gandza kaže...

Prije svega hvala na odgovorima i tebi i rambox-u. A drugo bi bilo ono sto nisam spomenuo u prvom postu, a to je da se taj grafikon pojavljuje I u dvije boje, tj. zelena je ispod a zuta iznad nje. Nadam se da razumijete. I to se desava na par momenata ili minuta (5-15). Skenirao sam sa: Malwarebytes-om, Spybot-om, SUPERAntiSpyware-om i normalno Avirom, ocistio sam sta je bilo ali se idalje pojavljuje "to stenje" na momente. Komp i nije Toliko los, jeste mozda star ali nije los. Cisto radi orjentacije: OS - Win. XP SP3, CPU - Inel 3.0 GHz SC Prescott, MBO - P4M900M/P4M900M2 (MS-7255 v2), RAM - Transcend 2 GB, GPU - ATI Radeon VTX 5450 1 GB. Evo i nekih slika kako radi normalno sa ukljucenim: Chrom-om, Mozill-om (4 taba), JDownloaderom, Winampom (radio ukljucen) itd. Kao sto se vidi na likama opterecenja maltene da nema (samo je zelena linija na grafikonu bez "one" zute) iako je RAM zauzet 40-50 %. Nadam se da nisam nesto zaboravio. I naravno, hvala na pomoci!

Vidim da imaš program PerfectDisc, i on normalno stalno radi u pozadini sa svojim procesima tak to ide.No poanta je da ti taj program uopče ne treba, i usput ti samo troši procesor to sigurno dakle taj program deinstaliraj i to odradi sa Revo Uninstaler.Kad treba odradit neku defragmentaciju diskova, onda to obaviš sa Defraggler a njega moš nač u ovom dole paketu zajedno sa uputama za pravilno korištenje i to je to.Cool

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/kupio-novi-komp-kako-ga-odrzavati/122828.aspx?page=0&jumpto=2391074&sort=asc&view=flat

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice