Sitnica s Acronis True Image Home

poruka: 8
|
čitano: 2.144
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

ovako, prijatelj mi je nedavno uzeja slozenu konf. i na njemu je dobio Acronis True Image Home 10.0 s vec napravljenim backupom.

Kod njega sam vidio da kada mu se pokrece sistem, iskoci poruka 'press F11 to boot with Acronis True Image' (tako nesto).

On stisne F11 i ima mogucnost napraviti recovery prije podizanja windowsa.

Ja sam danas instalirao isto Acronis True Image Home 10.0 i napravio backup ali nigdje da pronadzem opciju kako da dobijem isti nacin podizanja kao kod njega.

Istina, nasao sam 'Activate acronis startup menager', pod opisom pise da je to ono sto trazim, ali onda kada odaberem particiju na koju zelim backup smjesti on mi ponudi minimum od 39gb te zeli napraviti novu Fat32 particiju kao nekakav Acronis Secure zone? Totalno me zablesiralo ovo pravljenje nove particije!!!

Uglavnom, kako da dobijem istu opciju kao i on, pokrenut recovery pri boot-u?!

Pobrkao sam svoje namjere s svojim mogućnostima.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Sitnica s Acronis True Image Home
Možda druga verzija programa, drugačiji hard?
17 godina
neaktivan

imamo istu verziju programa,

a to sto su diskovi drugaciji, mislim da nema veze.

Ipak je ta opcija nevezana uz diskove, jer se to veze uz biose (boot).

17 godina
neaktivan

svaki program za imaging/ghostanje particija će ti napravit secure zone; mora negdje pohranit image datoteku koju napravi. bit je u tome da će ti ta particija bit sakrivena u windows-ima, da se spriječi korisnikova slučajna intervencija u smislu formatiranja, brisanja, itd. mislim da se ne veže uz bios, nego ti se postavi kao primarni boot loader. npr. Gigabyte-ove ploče imaju integriran program za ghostanje u bios, al to je već drugi par cipela. daklem, imaš acronisov bootloader koji je po prioritetu značajniji od windows-ovog, te se stoga prije javi, ili kak već drugačije i stručnije to želite objasniti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.4.2008 19:26 (TripperNX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

dakle, trebam dovrsit ono sto sam zapoceo, a to je odrezati odredzen broj gigabajta s diska (particije) gdje ce on napraviti 'secure zone'?

Prepostavljam onda ide image C particije na to mjesto?

17 godina
neaktivan

možeš to napravit, ako ti se ne da boot-at sa cd-a kad ćeš radit recovery.

druga opcija ti je da u acronisu, unutar windows-a napraviš boot cd (obavezno sa driver-ima za svu periferiju kaj ti ponudi). boot-aš komp sa tim cd-om, napraviš backup particije u neku datoteku (ako je manja od 4.35GB možeš ju naknadno spržit na dvd da ti ne papa slobodan prostor na hdd-u)... slobodno uključi max. stupanj kompresije ako imaš jači proc, opet restartaš komp, i odabereš da boot-a windows-e ak imaš tu opciju na cd-u (ne znam dal je to uvedeno sa ver. 10 ili 11, ak nije sam izbaci cd iz odd-a prije restarta). jest da se čini zeznutije ak koristiš boot cd, al meni osobno je daleko praktičnije, ne da mi se imat skrivene particije po hdd-u, trošit bezveze dragocjeni prostor na hdd-u ak je datoteka manja od 4.35GB, il pak da su mi datoteke sa backup-om samo dostupne prek acronis-ovog bootloader-a (barem mi se čini da je takva situacija)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

hvala na odlicno odgovoru

17 godina
neaktivan

nema na čemu... acronisa koristim već neko dulje vrijeme. prije je bil norton ghost, al nije podržaval ntfs. i moram priznat da je acronis zasluženo vodeći, sve radiš iz GUI-a (ak koristiš boot cd, imaš samo par opcija al dovoljnih za kućnog korisnika)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice