SiS 761 SATA/RAID driveri?

poruka: 3
|
čitano: 2.000
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Možda glupa tema, ali stvarno bi mi bila potrebna pomoć.

Imam na popravku računalo koje je kupljeno kompletno od tvrtke Fujitsu-Siemens (http://uk.ts.fujitsu.com/rl/servicesupport/techsupport/professionalpc/ESPRIMO/P/EsprimoP5600.htm) te morao bih instalirati nove windowse XP. Problem je u tome što je točnije problem što se windowsu koji su trenutno na njemu ne mogu normalno podići, nego jedino u safe-modu i pomoću neke opcije koliko me sjećanje služi 'pokretanje sa zadnjim postavkama' - koje radi, ali htjeo bi da su windowsi novi jer su ovi komplet usporeni i dosta stari.

Inače da se zaobiđu driveri, koliko znam HDD se postavi u IDE mode, ali ja u njegovom BIOSu ga nemam mogučnosti podešavati. Jednostavno piše:
Standard IDE: Pioneer DVD-RW

Native IDE: ST... - to je HDD

i to je to. BIOS je škrt jako. 

Sad dolazim do problema, prilikom instalacije dolazim do famozne svima znane poruke: "Setup did not find any hard disk drives installed in your computer". Chipset je od tvrtke SiS, model 761. Probavam naći drivere ali bezuspješno. To računalo nije toliko staro, mislim da je 2005 godina negdje i ne vidim razloga zašto nema drivera. Inače support stranica SiS-a je http://w3.sis.com/download/agreement.php?url=/download/ i na njoj ima drivera samo za određene modele, točnije 964, 964+, 965, 965L, 966, 968. Molio bih nekoga ako je čuo za takav slučaj ili ako pak uspije naći dotične drivere neka ih posta tu. Bio bih jako zahvalan.

LP 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja imam slican problem ali na laptopu. Probaj skinuti sa neta neki xp sa integrisanim drajverima u sebi, obicno te xp instalacije imaju   sata   u svom nazivu. Napravi bootabilni disk pa sa njim probaj instalirati xp. Ako budes imao srece mozda se i tvoji drajveri nadju u toj instalaciji xp. Probaj vistu ili 7 sa njima kao ne bi trebalo biti problema.

Pozdrav

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Hvala na pomoći, zaboravio sam napisati da sam problem na kraju riješio na način da sam W7 stavio. Mislio sam da je neki ultra star kompjuter kad sam vidio kakve komponente ima, ali nisam znao da je nadograđen sa RAMima pa ih je imao 1GB sve ukupno pa bez problema W7 radi. Inače probao sam skinuti XP sa integriranim raznim SATA driverima ali nisam bio te sreće. Inaće, probao sam i sve drivere za SiS chipsete skinuti sa njihove stranice i integrirao ih u XP, ali nije uspjelo. Ipak nema nigdje drivera. Žalosno mi je to kada tvrtka ne može imati support na netu sa svim driverima za sve svoje prozivode, nepojmljivo mi je to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice