Problem sa WD externim diskom

poruka: 45
|
čitano: 9.319
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Problem sa WD externim diskom
Lazarus Long kaže...

Nema potrebe da resetiras BIOS zato sto neces nista postici! Pazljivo pogledaj moje upute da deinstaliras WD i Verbatim. Nakon unosa one komande nece se ispisati nista u command promptu

Enivej...evo ti uputa sa slikama

http://www.techrepublic.com/blog/window-on-windows/get-rid-of-old-device-drivers-hidden-in-vista/867

I ako ovo [sa slikama] ne pali onda svakako skeniraj sa antivirusom. Njegov Verbatim i samo njegov Verbatim upucuje da on ima virus ......

U pravu si nista nije pomoglo,niti restart biosa niti reinstalacija drivera!

Sistem restore je u banani jer cesto koristim CCleaner,tako da sam izbrisao tocku vracanja!

Istao sam po tutsu i napokon sam nasao hidden device,e sada samo malo pitanjce koje da izbrisem?

...a Bogme Verbatima ne vidim!

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 19:23 (Milka30).
17 godina
neaktivan
moderator
Milka30 kaže...

Istao sam po tutsu i napokon sam nasao hidden device,e sada samo malo pitanjce koje da izbrisem?

...a Bogme Verbatima ne vidim!

Sve sto ti je sumnjivo [odnosi se na onu sliku]

Ne brini, nakon ukljucivanja bit ce opet instalirani. Medutim, bitno je i da obrises i "stavke" odnosno drivere u Universal Serial Bus Controlers tamo diskovi nose imena USB Mass Storage Device...i opet, bit ce instalirani svi krivo obrisani drajvovi.

Max Headroom
14 godina
neaktivan

Ja bi ti jos savjetovao da napravis backup tih podataka koji su bitni. Ako ti je HDD u fazi odlaska u vjecna lovista, da ne bude kasno. A onda ga mozes i formatirat.

0 0 hvala 1
13 godina

E ovako napravio sam sve sto mi je lazarus rekao,deinstalirao sve diskove,osim moja dva koji su u kompu!

Dobio sam da mi vise ne iskace pop-pup niti onaj karakteristicni zvuk!

Ali u "paketu" sam dobio gratis da:WD mi se sada cuje-kao da nesta zapinje,svjetli ona lampica da je sva OK(na externom),ali njega,nema-nema njegove particije!

U biosu ga fino ocitava i nista ne zapinje(ne cuje se)

Linux ga opet fino otvara!

Acronis Disk Director 11 Home ga uopce ne ferma,ne prepoznaje ga!

......To karakteristicno zapinjanje sam vec jednom cuo,na jednome externom,novom,ali problem je bio u tome sto kolega nije ustekao dodatno USB napajanje-koje

ponavljam moj WD nikada nije imao,niti ima!

....Tko tu koga hebe?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
Milka30 kaže...

Ali u "paketu" sam dobio gratis da:WD mi se sada cuje-kao da nesta zapinje,svjetli ona lampica da je sva OK(na externom),ali njega,nema-nema njegove particije!

U biosu ga fino ocitava i nista ne zapinje(ne cuje se)

Linux ga opet fino otvara!

Acronis Disk Director 11 Home ga uopce ne ferma,ne prepoznaje ga!

Disk Direcor pokrenut iz Windowsa ili preko boot CD-a ne prepoznaje eksterni? Jesi li pogledao u Disk Manageru da li je tu? Upisi u Start diskmgmt.msc

Milka30 kaže...

......To karakteristicno zapinjanje sam vec jednom cuo,na jednome externom,novom,ali problem je bio u tome sto kolega nije ustekao dodatno USB napajanje-koje

ponavljam moj WD nikada nije imao,niti ima!

....Tko tu koga hebe?

Jesi li promjenio kabel odnosno da li si stavio kraci? Pokreni Disk Direktor i napravi rescue CD ili USB ili kako se to vec zove i pokreni tako. Ako je disk tamo onda je sve okay sa diskom problem je na relaciji Windows <> Disk

BTW

Acronis Rescue Media je ustvari Linux

Max Headroom
13 godina
Lazarus Long kaže...

Disk Direcor pokrenut iz Windowsa ili preko boot CD-a ne prepoznaje eksterni? Jesi li pogledao u Disk Manageru da li je tu? Upisi u Start diskmgmt.msc

Jesi li promjenio kabel odnosno da li si stavio kraci? Pokreni Disk Direktor i napravi rescue CD ili USB ili kako se to vec zove i pokreni tako. Ako je disk tamo onda je sve okay sa diskom problem je na relaciji Windows <> Disk

BTW

Acronis Rescue Media je ustvari Linux

Instalirao sam,dakle iz win,no posto je home verzija(trail),nema opcije rescue!

Bootao sam Hirenes boot Cd(tak nesta),u kojemu imam hrpu Hdd programcica i svaki ga prepoznaje,te ga testira,nema bad sectora sve je ok(dok mi moj Hitachi-tak nesta od 160 GB ima bad sectora oko 7 GB-ufff,stvarno je star),no to je disk na kojemu su windowsi i vezan je onim tankim kablom-bjelim IDE-mislim!

Bio sam kod susjeda i ustekao svoj WD na njegov XP-ma leti ko zmaj!Uzeo njegov externi(dobio ga iz T-mobile),ustekao kod sebe i radi bez problema!

Ma hebem ga ja ako je problem u hardwareu-KABLOVI,NAPAJANjE,MATICNA...kada logika kaze da nije-isti kabal isti externi,kod susjeda radi kod mene ne!A njegov opet kod mene radi!

Sada sam opet bootnu Linux-i da ga hebes-NA RADI SADA ni na Linuxu!!!

Rastavio sam ga,jedva,u biti nisam nista radio,sve mi se cinilo OK,tako sam i vratio-ustekao,kad ono moj OS instalira driver JUUUPI,pojavi se na trenutak i paff opet nista,ne cuje se vise ono zapinjanje!

Tada sam opet kod susjeda,jer sam bio siguran da je sada NAPOKON PREGORIO i hebat ga on opet kod njega radi!

...Ma necu vas vise gnjaviti,ici cu provjerenim sistemom,reinstall OS i do kuhca-To mi je uvjek pomoglo!

Jos jednom velika svima na trudu!

17 godina
neaktivan
moderator
Milka30 kaže...

Jos da provjeris USB port na kojem ustekavas u smislu da l;i je klimav i tako to. Mozda je klimav mini USB na ulazu u HDD

Probaj lagano micati dok si u Windowsima

Max Headroom
17 godina

Ma zajebava te napajanje!!!

Preimenujmo smjeska *namigiva* u *namiguje*!!!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Lazarus Long kaže...
Milka30 kaže...

Jos da provjeris USB port na kojem ustekavas u smislu da l;i je klimav i tako to. Mozda je klimav mini USB na ulazu u HDD

Probaj lagano micati dok si u Windowsima

Ma care,klimao,puhao,cistio,drmao....nista!

Da se razumijemo-on uvjek svjetli onu ledicu da je power ok,kada prebaciva onda OFC treperi!

Ako je nesta smrdano sa naponom ili kontaktom-on svjetli crveno ili ne svjetli!

No kod mene svjetli OK!

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 16:11 (Milka30).
15 godina
neaktivan

Ček, čulo se ono "kliktanje" u disku kada ti je spojen pod windowsima?

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

Evo ekipa,duze je trajalo,no osjecam se duzan da vam javim i dokazem o onome sto sam cjelo vrijeme kokodakao!

Novi OS i moj externi proradio ko urica,šiba ko lud!

Ovaj puta sam se odlucio za XP-pro sp3(cisto radi nostalgije) i prilikom ustekavanja proradio je odmah bez problema!

Dokaz slika dolje!

Ajd ti sada budi pametan i objasni sta je ustvari bilo?{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ma glupo mi je sto opet otvaram ovu temu,ali zelim to rijesiti jednom zauvjek!

Opet taj moj WD ne radi-sada ne pokazuje nikakve znakove zivota!

Ustekan je drugi externi koji isto ne radi!

Ustekavao sam drugi kabal sa dodatnim napajanjem-ne radi!

Kod frenda sve radi ko urica-pa cak i moj WD!

Jel moguce da je problem u mome Hardwareu?

Jel se mogu kako ispitati USB portovi na mojoj maticnoj?

Mozda moje napajanje?

Napominjem da svaki USB port radi prilikom ustekavanja obicnih stickova!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Napajenje preslabo, ponavljam!!!

Preimenujmo smjeska *namigiva* u *namiguje*!!!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Maxxy kaže...

Napajenje preslabo, ponavljam!!!

Imam 750W napajanje,e sada dali je preslabo,ne bih rekao.Da je shebano,e tu bi se vec dalo raspravljati.

Imam neko staro 400 ili 450W(nemam pojma,moram škicnuti na tavan),ali onda imam problem,sto ono

nije jako za moju GTS250(vec probao).

Ako idem logicnim sljedom:

1-Moj externi je od pocetka,blinkao ako mu nesta sa strujom nije stimalo ili uopce nesta stimalo(tako mu pise u upustvu,a tako se i ponasa ako ga ustekam sprijeda)-on svjetli plavkasto OK,kao da je sve OK,no opet nema ga nigdje!

2-Na pocetku je isti bio problem,ali sam to rjesavao reinstall Win!

3-Sve se to pocelo desavati nakon ustekavanja drugog Verbatim ext(i to 2 puta)

4-Drugi su externi(do danas) radili OK,na mojoj konfi!

5-Moj WD radi OK na drugim konfiguracijama!

6-Sta god od USB-a ustekam odozada ili naprijed radi OK!

Jos uvjek se necu predavati,meni smrdi na software-ski problem.Ima li mozda neki tester koji provjerava maticnu,voltazu,napajanje ili sta vec,da probam testirati nesta-bilo sta!?

15 godina

ja imam externi disk wd sata od 320gb,medutim ne kuzim formatirao sam ga i disk je przan,a on meni pokazuje u svojstvama,

da je iskoristeno prostora 99.0 mb,a da je slobodno 297gb,a kapaciteta 298gb,a treba imat 320gb,kako to da rijesim i sto

bih trebao napravit sto se tice toga pliz pomoc.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice