Imam problem kad pocnem instalirat windows 7 ultimate na win xp dok dodjem na onaj dio kad trebam izabrat particiju kaze da ne mogu stavit na particiju C jer nije NTFS kako da namjestim da particija C bude NTFS pa da mogu instalirat windows 7. Unaprijed hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imas ispod opciju advantes ili li tako nesto. Klikna pa ti se pojave opcije format, delete i sl. Formatiraj particiju i onda ce ti dozvoliti.
ako ne... onda lijepo odes na instalaciju...
odaberes CUSTOM install
i formatiras c: particiju (kliknes na advanced options)
Sa Easeusom...........
Kako sa easeusom daj slike da vidim na sta treba ici
Ne gnjavi, ne znas fundamentalne stvari a zelis ceprkati particije i mjenjati. Na netu imas citavo cudo totorijala za instalaciju sedmice
Imas FAT32 particiju i zato ne mozes instalirati na C:\
Za pocetak idi u RUN upisi cmd i u command promptu upisi ovo convert C: /fs:ntfs kada sve to zavrsi onda se baci na instalaciju W7
Ono sto sam napisao je komanda za konvertiranje FAT32 u NTFS particiju. Konvertiranje bi trebalo proci u najboljem redu osim u slucaju nestanka struje zato pazi sta radis i napravi backup svega na eksterni
Ne gnjavi, ne znas fundamentalne stvari a zelis ceprkati particije i mjenjati. Na netu imas citavo cudo totorijala za instalaciju sedmice
Imas FAT32 particiju i zato ne mozes instalirati na C:\
Za pocetak idi u RUN upisi cmd i u command promptu upisi ovo convert C: /fs:ntfs kada sve to zavrsi onda se baci na instalaciju W7
Ono sto sam napisao je komanda za konvertiranje FAT32 u NTFS particiju. Konvertiranje bi trebalo proci u najboljem redu osim u slucaju nestanka struje zato pazi sta radis i napravi backup svega na eksterni
Ili ako mu nije paran broj sektora na fat32 :)
ali ne kuzim zasto bi to isao raditi ako ne zeli sacuvati podatke..
decko... najdi nekog iz susjedstva, daj mu 50 kuna da to napravi... nemoj ti sam...
Ja sam sebi instalirao windows 7 kuci bez preblema a prije mi je bila vista a nisam imao taj problem pa pitam...
Evo ovako na win 7 to ovako izgleda jel tako treba bit i na xp.....
Da, isto, sam onapišeš tu komandu i konverzija ti je brzo gotova, nakon toga pokreneš instalaciju w7 i to je to.
A ako nećeš sačuvat podatke i xp, tj ono šta ti je na c particiji preporučljivo ti je na onom ekranu na kojem odabires na koju particiju da ga instaliras, da kliknes dolje na advanced i format te particije (C) i onda nastavis
Da, isto, sam onapišeš tu komandu i konverzija ti je brzo gotova, nakon toga pokreneš instalaciju w7 i to je to.
A ako nećeš sačuvat podatke i xp, tj ono šta ti je na c particiji preporučljivo ti je na onom ekranu na kojem odabires na koju particiju da ga instaliras, da kliknes dolje na advanced i format te particije (C) i onda nastavis
A mogu li sa Easeus masterom home kad formatiram C:/ prebacim u ntfs
Gle, malo prije si pitao kako i neka ti netko da SS-ove...znači neznaš., i čemu onda komplicirat? ono gore ti je onda najjednostavnije, s onom komandom prebaciš u ntfs nakon toga pokreneš instal w7 i tamo formatiraš i gotovo. A sa easeus možeš da isto to sve napravit.
Nekad ste mi stvarno cudni vi koji za svaku glupost i banalnu stvar idete stavljati programe. Converziju fat u ntfs mozete napraviti na more nacina od kojih niti jedna ne zahtijeva dodatni program. U ovom threadu je pomentuo barem tri nacina bez dodatnih programa.
Nekad ste mi stvarno cudni vi koji za svaku glupost i banalnu stvar idete stavljati programe. Converziju fat u ntfs mozete napraviti na more nacina od kojih niti jedna ne zahtijeva dodatni program. U ovom threadu je pomentuo barem tri nacina bez dodatnih programa.
Ma ja kužim ako netko nije radi os nekim programom pa onda hoće probat vidjet da zna šta i kako može, ako mu to npr može zatrebat i negdje u poslu. Ali ovaj se očito time ne bavi, jer vidiš da traži step by step SS-ove za upotrebu Easeusa... a lijepo su mu dali gore najjednostavnije riješenje.
koristio sam i prije na visti easeus al nisam to radio samo sam pravio nove particije i tako to
koristio sam i prije na visti easeus al nisam to radio samo sam pravio nove particije i tako to
Pa ko si ga koristio...pogotov onda ne kužim u čemu je problem, pokreni ga i pogledaj opcije koje nudi. Ljudi će vam ovdje pomoć, ali ne očekujte čuda i da će se netko ubit od posla za vas. Morate malo i sami se aktivirat, inače nš od toga. A radjenje step by step SS-ova za easeus je smiješno jer je to stvarno jednostavan program, a i dobio si gore drugo i jednostavnije riješenje za sredit svoj problem