Problem IP adrese sa web kamerom i wifi printerom

poruka: 7
|
čitano: 4.274
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

bok,

imam problem koji pokušavam riješiti već neko vrijeme pa trebam pomoć

Koristim web kameru d-link i wifi printer xerox preko wifi i sve to instaliram i sve super ali kada ugasim printer ili kameru

ip adresa mi se poništava i dobije drugu te tako ne rade printer ni kamera dok ručno ne promijenim ip adresu kako dapostavim

da mi je ip adresa fiksna i da se ne mijenja prilikom isključivanja uređaja

LP

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

u postavkama ip kamere se sigurno moze postavit staticna ip adresa dok za printer ne znam kako se konfigurira. cini mi se da postoji jos jedna opcija, a ta je da router rezervira tu ip adresu za pojedini klijent na wifi-ju ali tu opciju ima npr tomato firmware za pojedine routere

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

dali se može na ruteru od t-com u postavkama rutera podesiti negdje static ip adress

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem IP adrese sa web kamerom i wifi printe

uđeš i vidiš, naziv može bit npr reservation i sl. ugl preko MACa i trenutnog DHCPa...

-btw, svaki uređaj bi trebao imati i opciju DHCP ili ručno podešavanje IPa. Veća šansa nego da ISPov uređaj nudi nešto i da se neće resetirati na factory..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
zoki07 kaže...

dali se može na ruteru od t-com u postavkama rutera podesiti negdje static ip adress

Ovisno o routeru, postavke za svaki uređaj bi trebale biti pod Home network - Devices.

Ajmo na mobitel, prijavljen na Wlan. Klik na ''Edit''. Ajmo na mobitel, prijavljen na Wlan. Klik na ''Edit''.
Uključi sve uređaje i onda dodjeli svakome stalnu adresu.

Postaviš trenutačnu adresu za stalnu, stavljanjem kvačice na ''Always use the same IP address'' Postaviš trenutačnu adresu za stalnu, stavljanjem kvačice na ''Always use the same IP address''
To bi trebalo riješiti problem.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2015 1:03 (kizo2703).
15 godina
neaktivan

bok, 

ušao sam u ruter - home network - locak network devices, tu imam samo u desnom uglu gore Overview i help , nema nigdje configure

kako da dođem do configure da mogu potvrditi kvačicu za static ip adress?

hvala

17 godina
zoki07 kaže...

bok, 

ušao sam u ruter - home network - locak network devices, tu imam samo u desnom uglu gore Overview i help , nema nigdje configure

kako da dođem do configure da mogu potvrditi kvačicu za static ip adress?

hvala

-sve ovisi o softwareu routera, tj ISPovom firmwareu koji dosta toga onemogući.. ako nema opcije, tad to ne možeš napraviti.

-drugi način, postaviš fixnu IP na računalu (ne koristiš DHCP).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice